Akustik Hikayeler

İlhan Şeşen ve Vedat Sakman şarkılarından oluşan ‘Akustik Hikayeler’ albümü müzikseverlerin arşivindeki yerini almak üzere piyasaya çıktı. İkilinin klasikleşmiş 10 şarkısından oluşan repertuarı ile geçmişe keyifli bir yolculuk vaat eden albüm, akustik kayıtlar sayesinde dinleyicinin evinde konser ortamı yaratıyor.

Haberin Devamı

Aslında her şey bundan 7 yıl önce ikilinin beraber bir sahne projesi yapmak istemesi üzerine başlamış. Uzun yıllara dayanan dostlukları ve zengin diskografileri sayesinde keyifli bir konser serisine dönüşen ‘Akustik Şarkılar’ şimdi albüm formatında piyasada.

Benim albümde en hoşuma giden şey İlhan Şeşen ve Vedat Sakman’ın ‘Akustik Hikayeler’in açılışında birbirlerinin şarkılarını seslendiriyor olması. Tertemiz bir kayıtla bu usta ikilinin şarkılarını dinlemek çok iyi geldi. Ekim ayına girdiğimiz şu günlerde nostalji rüzgarları estirmek , uzaklara dalıp gitmek bu albüm ile gayet mümkün.

 

Damar

Mustafa Sandal’ın yeni şarkısının isminin ‘ Damar’ olduğunu duyduğumda aklıma ilk olarak ‘ Acaba arabesk mi okudu?’ sorusu geldi. Şarkıyı dinleyince cevabımı aldım.

Haberin Devamı

90’lardan günümüze üretimi hiç durmayan, adından ve şarkılarından bahsettirmeyi her daim başaran isimlerden biri Mustafa Sandal. Güncel kalabilmek zor iş. Sandal, gayet akıllı kararlar ve düetlerle  geçen yıllara inat her daim ismini müzikal arenada korudu.

Sözü ve bestesi kendisine ait olan yeni şarkısı “Damar”ın düzenlemesini Erhan Bayrak üstlenmiş. Şarkı son yıllarda çıkan diğer Mustafa Sandal şarkıları gibi 90’ların ruhunu 2000’ler ile buluşturan bir köprü görevi görüyor.

90’ların çocuğuyuz. O yıllara ait şarkıcıların ve albümlerin enerjisi bir başkadır. Sandal’ın vokalini duyduğumda hep o yılların enerjisi yüklenir. Kıymetli tayfadandır bu yüzden.

Bakalım kış aylarında Sandal’ın klasikleşmiş mid tempo şarkılarından yeni bir tane dinleyecek miyiz? O vakte kadar ‘ Damar’ ile dans edilecek gibi gözüküyor.

 

Tahtına Veda

Sufle ve Nurettin Çolak yeni single’ları “Tahtına Veda” için bir araya gelmiş. Sonuç gayet güzel. Sözü ve müziği Göksu Taşçeviren ve Mustafa Atik’e, düzenlemesi ise Nurettin Çolak’a ait olan şarkı, aşk acısı çekenlerin duygularına tercüman olmaya gelmiş.

Dünyada herkesin geri döndüğü 80’lerin synth pop türünde yapılan şarkıyı dinlemelere doyamadım. Nurettin Çolak düzenlemeyi öyle güzel yapmış ki 80’lerin havasını püfür püfür estirmiş. Sufle grubu ile olan bu ortak çalışma kimin aklına geldiyse tebrik ediyorum. Kimyalar gayet güzel tutmuş.

Haberin Devamı

Şarkının şu anda dijital mecralarda lyric videosu yer alıyor. İleride başka bir video çekilir mi bilmiyorum ama bu hali bile 80’lerin ruhuna uygun şekliyle şarkıya çok yakışmış.

Sufle ve Nurettin Çolak işbirliğinden umarım ileride daha çok şarkı dinleriz. Ortaya güzel işlerin çıkacağı bu ilk ürün ‘ Tahtına Veda’ ile tasdiklenmiş oldu.

 

Bu haftanın dikkat çekenleri

Burcu Arı’nın ‘Ağlama Artık Aşk İçin’ isimli yeni şarkısı geçtiğimiz günlerde çıktı. Söz ve müziği Mete Özgencil , düzenlemesi ise Genco Arı’ya ait olan elektro pop türündeki şarkıyı çok beğendim.

Özlenen Mete Özgencil söz ve melodileri , yağ gibi akan Genco Arı aranjesi ve kadife sesli Burcu Arı vokali ile birleşince bize düşen ortaya çıkan işi keyifle dinlemek.

Haberin Devamı

Haftanın bir diğer dikkat çeken ismi Ömer Yener. Sözü ve bestesi kendisine ait ilk single çalışması “Sevişerek Ölelim”i çıkaran Ömer, önümüzdeki günlerde adından daha çok söz ettirecek gibi gözüküyor. Önceleri okul hayatının yanında sokaklarda kendi şarkılarını seslendiren ve sosyal medyadaki videolarıyla kendine hatırı sayılır bir kitle edinen Ömer şimdi daha geniş kitleleri kucaklamak üzere yeni şarkısını çıkarmış. Farklı müzik türlerini kendi tarzı ile birleştirip dinleyiciyi şaşırtma potansiyeline sahip gördüğüm Ömer’in hem yeni şarkısına hem de önceden yaptığı performanslarına bir bakın derim.

Yazarın Tüm Yazıları