Bu mahalleden bir Mellow geçti

BU hafta size uzak diyarlardan bir hikâyeyi aktarayım.

Haberin Devamı

Daha önce çok sefer bu köşede önerdiğim bir sosyal medya hesabı var. Adı We Rate Dogs. Köpeklerle ilgili tatlı hikâyeler aktarıyorlar, hepsi insanın kalbine bir şekilde dokunuyor. Genellikle yüzünüzü güldüren, gününüzü güzelleştiren şeyler. Bazen de hazırlıksız yakalandığınızda canınıza okuyan içerikler paylaşıyorlar. Bugün aktaracağım böyle bir şey.

ABD Dupont’ta 3 Haziran günü, bölge sakinleri her gün alışık olduğu görüntüyü yaşayacaklardı fakat bu kez bu tabloya bir anlam yüklenmişti. Bunu mahallenin çeşitli noktalarına asılan ilanlarla anladılar. Mellow adındaki köpek, 2019 yılından beri her gün, kar-yağmur-çamur demeden günde iki kez yürüdüğü bölgede son kez yürüyüşe çıkacaktı.

Mellow’u barınaktan sahiplenen Kevin Curry, lenfoma teşhisi konan ve artık uyutulmasına karar verilen Mellow’un ağzından bir mektup kaleme aldı mahalledekilere.

Haberin Devamı

 Bu mahalleden bir Mellow geçti
Mahalle halkı Mellow’u son kez severken duygusal anlar yaşandı.

BU SON TURUM

“Benim adım Mellow ve Eylül 2019’dan beri sahibim Kevin ile birlikte Dupont’ta yaşıyorum. Walnut Sokağı’nda yaşıyor olmamıza rağmen, yağmur, kar, çamur demeden her gün günde iki kez mahallede yürüdüğümüzü fark etmiş olabilirsiniz. Bazı komşular beni daha önce sevmiş ya da bana ödül maması vermiş olabilir. Bazılarını ise sadece yanlarından geçerken bana ‘Merhaba’ diyebilen kendi köpekleri aracılığıyla tanıyor olabilirim. Birbirimizi ne kadar iyi tanıyor olursak olalım, hayatımı herhangi bir kurtarma köpeğinin umabileceğinden çok daha zengin hale getirdiniz. Bu kadar şefkatli komşulara sahip olduğum ve birbirini bu kadar iyi kollayan bir toplulukta yaşadığım için çok minnettarım” diye başladığı mektupta son yolculuğa davette bulunuyor: “Yıllar içinde çok yavaşladım ve ne yazık ki bu mektubu almanızın nedeni de bu. Yakın zamanda lenfoma teşhisi kondu ve haziran ayında köpek cennetine gideceğim. Tam olarak ne zaman gideceğimden emin değilim, ancak son birkaç haftadır her gün mahallede alıştığım gibi dolaşmak benim için daha da zor hale geldi. Bu nedenle, hâlâ yapabiliyorken, 3 Haziran Cumartesi günü saat 7-8 arasında mahallede dolaşacağım ve müsait olursanız sizinle yüz yüze vedalaşmak isterim. Başımı okşamak veya karnımı ovmak için sokakta olursanız sonsuza dek minnettar kalacağım.”

Haberin Devamı

Gözyaşlarımızı silelim ve devamını okuyalım şimdi:

“Yürüyüş rotamızı ve evinizin önünden geçebileceğimi düşündüğüm zamanları da belirtiyorum. Eskisinden daha yavaş olabilirim, bu yüzden geç kalırsam özür dilerim. Sahibime gelince: Ben öldükten sonra muhtemelen şu anda yaptığımız kadar çok yürüyüşe çıkmayacak ve bu yüzden onu etrafta sık sık göremeyebilirsiniz. Hepinizi ve özellikle de mahalledeki diğer evcil hayvanları görmeyi benim kadar özleyeceğini biliyorum. Son 4 yıldır bana gösterdiğiniz tüm sevgi için tekrar teşekkürler. Cumartesi günü görüşmek dileğiyle, hayatımı bu kadar güzelleştirdiğiniz için teşekkür ederim.”

Bu mahalleden bir Mellow geçti
Kevin Curry, lenfoma teşhisi konan ve artık uyutulmasına karar verilen Mellow’u barınaktan sahiplenmişti.

Haberin Devamı

PANKARTLARLA VEDA ETTİLER

Cumartesi günü mahalledekiler bu vedaya iştirak ettiler ve Mellow’u son kez gördüler. Bunu da bu mektubun takip haberini yapan yerel basından öğreniyoruz. Onlarca kişi ellerinde ‘Seni seviyoruz Mellow’ pankartlarıyla kapı önüne çıkıp muhitlerinin bir parçası olan köpeğe hoşça kal dediler.

Bu tavrı ülkemizde bazı muhitlerde görüyoruz. Umarım ülkenin tamamına yayabilir, bu sevgiyi biz de toplum olarak tadabiliriz.

GEÇMİŞ OLSUN YUMOŞ

OKURUMUZ Saniye Aydemir, kedisi Yumoş’un hikâyesini aktarıp fotoğrafını paylaşmış. Yumoş, FIP hastalığını yenen bir kahraman. O açıdan da ayrıca kıymetli. Okurumuz, notu Yumoş’un ağzından yazmış. Aktarıyorum: “Benim adım Yumoş Aydemir. Ben FIP hastalığını yendim. Hastanede 2.5 ay kaldım. Şehir dışında çalışan annem beni eve aldı, 15 gün boyunca beni arabasıyla iğneye götürdü. Bu arada kısırlaştırma ameliyatı da oldum boyunluk taktım. Her gün iğne oldum ve hap içtim, çok kötü günler geçirdim. Annem neredeyse umudunu kesmişken veterinerler sayesinde hayata döndüm. Şimdi çok mutluyum.” Yumoş’a sağlıklı, upuzun bir ömür diliyorum.

Haberin Devamı

OKUR FOTOSUBu mahalleden bir Mellow geçti

NOT: Kediniz ya da köpeğinizin fotoğrafını #dunyagüzeli etiketiyle ve Hürriyet’i mention’layarak
sosyal medyada paylaşın ya da sdemirel@hurriyet.com.tr adresine mail atın, seçip paylaşalım...

Yazarın Tüm Yazıları