Genital estetik ve PRP

Kadınların kişisel bakım arayış ve anlayışları, tıpkı birçok estetik uygulamada olduğu gibi “genital estetik” konusunda da yenilikleri/ilerlemeyi beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

Genital estetik ve PRP

Misal...
Günümüzde, “genital bölgenin görünümü ve foksiyonundan memnun olmayan” birçok kadın mevcut.
Ve kadınlar...
Doğum, yaşlılık ve başka nedenlerle önceki sıkılığını, esnekliğini ve doğal rengini kaybetmiş dış genital organlar(vulva, vajina, klitoris, dış dudak, iç dudak)sebebiyle biz hekimlere başvuruyor, soruna çözüm arıyor.
Bunun yanı sıra isteksizlik, orgazm olamama, idrar kaçırma ve kuruluk gibi yakınmalarla da yine biz hakemlere yapılan başvurular artıyor.
Öncelikle kadınların belki de en çok Google araması yaptıkları ve yanıt aradıkları bir soruyu cevaplamakta fayda var:
* Evet, yukarıda belirttiğim tüm bu yakınmalar, basit bir ofiste anestezi gerektirmeden yapılabilen değişik uygulamalarla hızlıca giderilebiliyor.

Genital estetik ve PRP

PRP NEDİR?

Haberin Devamı

Ve bu yazımda sizlere asıl bahsetmek istediğim konuya gelelim:
“Genital estetik ve PRP.”
“PRP” olarak kısaltılan “Platelet Rich Plasma”, Türkçe’ye “Trombositten Zengin Plazma” olarak geçmiş ve “TZP” olarak kısaltılmışsa da günlük konuşmalarda halen “PRP” olarak kullanılmaktadır.
Kandaki trombositlerin zenginleştirilerek ayrıştırılması, dolayısıyla içerdikleri büyüme faktörlerinden faydalanmayı amaçlayan bir tedavi şeklidir.
PRP, hastadan alınan kanın santrifüj işlemi ile kan içerisinde bulunan farklı hücre gruplarının moleküler ağırlıklarına göre katmanlara ayrıştırılmasına ve trombositten zengin olan katmanın toplanarak hastaya geri enjekte edilmesi işlemine verilen isimdir. Farklı ürün ve teknikler kullanılarak PRP elde etme işlemi gerçekleştirilebilmektedir. PRP elde etmede ana amaç, kişinin kendi kanında bulunan trombosit sayısının artırılması ve tedavi edilmek istenen trombositten zengin plazmanın enjekte edilmesidir. Trombositlerin elde edilmesindeki ana amaç ise içerdikleri zengin büyüme faktörleridir. Bu faktörlerden en önemlileri de şunlar: “PDGF, TGF- B1, VEGF, EGF.”

FAYDASI NEDİR?

Renk kaybı, isteksizlik, orgazm olamama, cinsel ilişkide hissetmeme, idrar kaçırma, kuruluk... Tüm bu gibi durumlarla PRP iyi bir seçenektir.
PRP’nin içerisinde bulunan büyüme faktörleri, enjekte edilen bölgede yenilenmeyi, esnekliği, gençleştirmeyi, kollojen sentezini ve kök hücre göçünü yani kısaca bölgede rejenerasyonu sağlamaktadır. İsteksizlik, orgazm olamama, cinsel ilişkide hissetmeme, idrar kaçırma ve kuruluk gibi durumlarda damarsallaşmayı ve doku sentezini artırdığından dolayı bu gibi sorunların giderilmesinde etkili bir tedavi yöntemidir.

SÜRESİ NEDİR?

Haberin Devamı

PRP tedavisi hastadan hastaya değişmekle birlikte 2-3 hafta ara ile 4-6 seans uygulanmaktadır. Burada kullanılan PRP kitin tıbbi cihaz olması ve aynı zamanda kanıtlanmış protokollerin uygulanması çok önemli bir husustur. Hastaya enjekte edilecek platelet adedi enjekte edilen bölgedeki rejenerasyonu etkilemektedir yani ne kadar çok platelet enjekte edersek o kadar çok büyüme faktörü salınımı ve rejenerasyon demektedir.

ETKİSİ NEDİR?

PRP uygulaması sonrasında hasta günlük aktivitelerine devam etmekle birlikte enjeksiyon sonrasında rahatsız edici bir ağrı ve acı hissetmemektedir. Sadece enjeksiyon sonrası 5-7 gün ilişki yasağı dışında bir kısıtlama bulunmamaktadır.

Yazarın Tüm Yazıları