Genital estetik operasyonları

Sevgili Hürriyet okurları... Günümüzde genital bölge için estetik kaygılar oldukça artmış durumda. Estetik kaygının yanı sıra sağlık sorunları da ayrı bir faktör. Bu hafta genital esteki operasyonlarını Op. Dr. Tuba Yangılar Okyay ile konuştum. İşte verdiği bilgiler...

Haberin Devamı

Genital estetik operasyonları

Genital bölgeye yönelik yapılan estetik operasyonlar günümüzde birçok merkezde başarıyla uygulanmaktadır. Çoğu kadın genital bölgeyi ilgilendiren sıkıntıları hakkında konuşmaktan utanır. Aynı zamanda bu bölgeyle ilgili var olan estetik kaygılar, partnerini tatmin edememe düşüncesi ya da kendi cinsel tatminsizliği kadınlarda öz güven eksikliği ve mutsuzluğa yol açar. Genital estetik operasyonları estetik kaygısı nedenli yapılabildiği gibi sağlık sorunları nedeni ile de (tekrarlayan genital enfeksiyonlar) yapılabilir. Genital bölgede işleme ihtiyaç duyması için kişinin mutlaka doğum yapmış olması, travmaya maruz kalmış olması ya da yaşının ilerlemiş olması gerekmez. Bu operasyonlarda amaç kişinin kendine olan güvenini artırmak, partneri ile olan uyumunu artırmak ve kişinin kendini iyi hissetmesidir. Bunun yanında birtakım sağlık problemleri açısından da (enfeksiyonlar) önemlidir. Dolayısıyla fonksiyonel ve psikolojik etkileri mevcuttur.

Haberin Devamı

HASTAYA DETAYLICA ANLATILMALIDIR

Genital estetik operasyonları, vajinoplasti (vajina daraltma), perineoplasti (doğum izleri estetiği), labioplasti (iç genital dudak estetiği), hudoplasti (klitoris estetiği), g-shot (G noktasının büyütülmesi), labia majore büyütme işlemlerini kapsar. En çok tercih edilen genital estetik operasyonları labioplasti, vajina daraltma ve doğum skarlarının düzeltilmesi olarak sıralanabilir. Bu operasyonlardan bazıları lokal anestezi eşliğinde de yapılabilmekte ve hasta ağrı hissetmemektedir. Genital estetik operasyonlarından hangisinin yapılacağı, hangi tedavi yönteminin seçileceği hassasiyet içerir ve kişiye özel planlanır. Öncelikle hastanın neyi sorun olarak gördüğü ve düzeltmek istediği anlaşılmalı, uygulanacak tedavi ve izlenecek yol hastaya detaylıca anlatılmalıdır.

UZMAN HEKİMİN TECRÜBESİ ÖNEMLİDİR

Genital estetik operasyonları nispeten az riskli operasyonlar olup uzun hastane yatışı gerektirmezler. İşlem sonrasında ağrı yaşanması durumu oldukça azdır bununla birlikte vajinoplasti operasyonlarında operasyon sonrası hasta çok az ağrı hissedebilir. Vajina dokusunun kendini toparlaması ile kısa sürede bu durum son bulur. Vajinal cerrahi daraltma işlemlerinden sonra yaklaşık 6 hafta cinsel perhiz önerilmekle birlikte bu süre hastaya ve yapılan işleme göre değişebilir. Genital estetik işlemleri sonrasında hasta kısa süre sonra günlük hayatına geri dönebilmektedir. Genital estetik operasyonları kadınların hayat kalitesini ve konforunu artıran son derece tatmin edici sonuçları olan işlemlerdir. Uygulamalardan en doğru ve etkin sonucun alınmasında işlemi yapan uzman hekimin tecrübesi son derece önemlidir.

Haberin Devamı

Genital estetik operasyonları

Yazarın Tüm Yazıları