Genital dolgular

Sevgili okurlar... “Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir” sözü, elbette tıp dünyası için de geçerli. Hele hele konu bir de “estetik” olunca, “değişim” zaten kaçınılmaz.

Haberin Devamı

Genital dolgular

Tıptaki birçok yeni gelişme sayesinde insanların “estetik kaygısı” ve “estetik beklentisi” de değişim/gelişim gösteriyor.
Ve estetik artık insan vücudunun tüm alanlarını kapsıyor.
* * *
Geçen ay yazmış olduğum “Genital estetik ve PRP” ve “Labioplasti...” başlıklı yazılarımdan sonra tam da benim ilgi alanım olan bir konuda soru soran/bilgi almak isteyen okurlarımız oldu:
“Genital dolgular.”
* * *
Öncelikle şunu belirtmekte fayda var:
Kadınlardaki menopoz olgusu, vücudun tüm dış alanlarında(ciltte) asimetri, kırışıklık ve elastikiyet azalmasının aynı sıra dış genital ve vajinal bölgede ise ciddi kuruluklara yol açmaktadır. Menopozda, ağızdan alınan ilaç tedavileri de eskisi gibi yaygın kullanılmamakta ve bu nedenle genital dolgular için özellikle nemlendirmede yeni kullanım alanları yaratmaktadır.
* * *
Ve gelelim konumuza.
Siz okurlarımızdan gelen talep üzerine bu hafta, genital dolguların hem menopoz durumunda hem de genetik estetik alanlarında uygulamalarından bahsedeceğim.

Genital dolgular

MENEOPOZDA GENİTAL DOLGU

İlerleyen yaşla ve menopoz sonrası atrofik vulvovajinit olur. Kayganlık azalır, cilt hidrasyonu azalır, kaslarda erime olur. Yaşın ilerlemesi ve zayıflama ile beraber, büyük dudaklarda cilt altı yağ dokusu azalmakta ve doku gevşemektedir. Bu nedenle vulva(dış genital) ve vajen içerisine nemlendirme ve elastisiteyi tekrar kazandırma adına bu bölgelere genital dolgular(çoğunlukla hyalurinik asit) yapılmaktadır. Burada amaç estetik düzeltme değil tamamen vajinal mukoza ve vulvar derinin nemlendirmesini sağlamak, vajinal kuruluğu azaltmaktır. Sonuç olarak menopozda uygulanan genital dolgular kadınların vajinal kuruluklarını ciddi oranda azaltmakta ve hem menepoz sonrası idrar yanmalarını azaltmakta hem de kuruluk nedeniyle cinsel ilişkide yaşanan ağrıların önüne geçmektedir.

GENİTAL ESTETİKTE DOLGU

Genital estetikte kullanılan iki çeşit genital dolgu uygulaması vardır.
* BİR: Deri altına verilen sentetik(hyalurunik asit vb) maddeler.
* İKİ: Otolog yani kişinin kendi yağı ile yapılan yağ enjeksiyonları.
Genital bölgede dolgu uygulamalarında amaç, bu bölgedeki deformiteleri düzeltmek, labia majora(dış dudak) ve labia minora’ların(iç dudak) kaybolan hacimlerini yeniden kazanmak suretiyle dokunun daha nemli, tonlu, canlı ve kompakt görünmesini sağlamaktır. Sonuç olarak bu durum kişilerde psikolojik iyilik ve cinsel konularda kendine güven sağlayacaktır. Öte yandan orgazm olamama veya geç boşalma gibi durumlarda da cinsel yaşamı desteklemek amacıyla G noktası, vajen arka duvarı ve klitoris altına yapılan hacim verici uygulamalar ise çok iyi sonuçlar vermektedir.

Yazarın Tüm Yazıları