Genital bölge renk açma (Beyazlatma)

Sevgili Hürriyet okurları... Bazı haftalar kafamda olan ya da hazır olan bir yazımı kenara koyup, sizlerden gelen soru ve sorular üzerine yeni yazılar kaleme alıyorum. Tıpkı bu hafta olduğu gibi...

Haberin Devamı

Evet, bu hafta bir okurumuzun yönelttiği, “Genital bölge renk açma (beyazlatma) nedir, nasıl yapılır?” sorusunu, kısa/öz ama gayet bilgilendirici şekilde yanıtlamaya çalışacağım.
* * *
“Genital bölgede kararmalar meydana getiren etkenler neler?”

Öncelikle bu sorudan başlayalım. Cinsel hayat, doğumlar, ilerleyen yaş, kilo alıp verme, genital bölgedeki tüyleri almaya yönelik yapılan ağda-jilet ya da lazer gibi uygulamalar ve hormonal tedaviler, genital bölgede kararmalar meydana getirebilir.
* * *
Kadınlarda genital bölgenin dıştan bakınca görünen kısmına “vulva” adı verilir. En çok bu bölge zaman içerisinde hormonal değişimler veya yaşa bağlı olarak kararabilir. Bu kararmaya neden oluşturan hormon ise estrojendir. “Vulva” adlı bölge, estrojen yanıt veren hücreler açısından zengin olduğundan koyulaşma görülebilir. Özellikle hamilelik döneminde dış genitallerde, koltuk altı, meme ucu ve yüzde de hormonal etkiler nedeniyle kararmalar olabilir.
* * *
Ve gelelim en çok yöneltilen o soruya:

Haberin Devamı

“Genital bölgeler nasıl beyazlatılır?”

Genital bölge kararmaları birkaç yöntemle beyazlatılır:

* BİR: LAZER YÖNTEMİ

Birçok hastada lazer ile birkaç seans sonrasında büyük oranda beyazlaşma elde edilebilir. Kaliteli cihazlarla ve uzman kişilerce yapılan tedavi ile ortalama üç seansta genital bölge çevresindeki kararmalardan kalıcı olarak tedavi edilebilir.

* İKİ: BEYAZLATICI KREMLER

Genital bölge kararmaları için genital bölge beyazlatıcı kremler kullanılabilir. Bu uygulama, lazerli genital bölge beyazlatması işlemine göre daha az tercih edilmektedir. Çünkü lazerli genital bölge beyazlatma işleminde daha net çözümler elde edilebiliyor. Çünkü kremlerin cilt bariyerinden emilimi sınırlıdır ve ürün bırakıldıktan sonra renk sorunu tekrar ortaya çıkar.

* ÜÇ: MESOTERAPİ

En etkili bir yöntem olan mesoterapide, son yıllarda piyasaya çıkan yeni nesil renk acıcı solüsyonlar gerçekten çok etkili sonuçlar vermektedir. Cilt içerisine enjekte edilen vitamin içerikli maddeler yardımıyla tıpkı genital bölge lazerle renk açma işleminde olduğu gibi kalıcı renk açma sağlanabilir. Bu yöntem hem daha basit ve lokal anestezi ile yapılınca ağrı/sızı hissedilmez ve lazere göre daha yüz güldürücü sonuçlar vermektedir.
* * *
Son soru:

Haberin Devamı

“Genital bölge beyazlatma sonrası etkileri ne zaman görülür?”

Uygulama yapıldıktan sonra hafif düzeyde bir yanma hissi oluşabilir. Ancak bu his gündelik hayatı olumsuz yönde etkileyecek kadar değildir. Uygulamadan hemen sonra hasta günlük yaşantısına devam edebilir. İstirahat gerektirmez. Sonucun hemen görülmesi de beklenmemelidir. Cilt tonunda hafif açılma görebilirsiniz ancak uygulamanın etkisinin kesin olarak görülebilmesi için altı haftalık bir zaman dilimi gerekmektedir. Kesin sonuç ancak altı hafta sonra görülebilir.

Yazarın Tüm Yazıları