Genital bölge lazer uygulamaları

Sevgili Hürriyet okurları... Günümüzde her alanda olduğu gibi genital bölge için de estetik kaygılarla estetik ve kozmetik müdahalelere talep oldukça artmış vaziyettedir.

Haberin Devamı

Estetik cerrahide organın dış görünümüyle birlikte fonksiyonun da korunması ve maksimize edilmesi esastır. Genital bölge kişinin özeli ve mahremidir ancak özellikle doğum yapmış hastalarda bu bölgede his ve fonksiyon kayıpları, gebelik nedeniyle kararmalar olabilmekte ve kişi kendine güveni kaybedebilmektedir. Bu nedenle genital estetik uygulamaları günden güne gelişmekte ve yeni metotlar çıkmaktadır.
***
Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile cerrahi uygulamalardan çok daha noninvazif (girişimsel olmayan) prosedürler tercih edilmektedir. Hastanede yapılan anestezi gereksinimi olan uygulamalardan çok ofis ortamında herhangi bir kesi ve doku çıkartılması yapılmadan, anestezi gerektirmeyen işlemler hem hasta hem cerrah tarafından çok daha yaygın olarak tercih edilmeye başlanmıştır. Bu şekilde yapılan işlemlerde hastanede yatış olmamakta ve hastanın iyileşme süreci çok daha kısa olmaktadır. Hasta normal ve cinsel hayatına çok daha kısa bir sürede dönebilmektedir.
***
Vajinal daraltma operasyonları da yerini yavaş yavaş artık bu tür konforlu işlemlere bırakmaya başlamıştır. Karbondioksit fraksiyonel lazer, erbium yag lazer ve radyo frekans ile vajinal daraltma, cerrahi işlem yapılmaksızın mümkün olabilmektedir. Herhangi bir yan etkisi olmayan bu tür işlemlerde hasta memnuniyeti cerrahi uygulamalarla başa baştır. Genital estetik uygulamalar içerisinde labiaplastilerde; karbondioksit fraksiyonel lazerin cerrahi başlığı ile daha kansız ve iyileşme süreci daha sağlıklı cerrahi işlem mümkün olabilmektedir. Ayrıca genital bölgedeki rahatsız edici cilt rengindeki kararmalara da karbondioksit fraksiyonel lazer ile çözüm sağlanabilmektedir. Tabii ki bu kadar geniş alanda kullanılabilen lazer uygulamaları tecrübeli jinekologlar tarafından yapılmalıdır.

Yazarın Tüm Yazıları