Polisiye dolu üç gün

Türkiye’nin ilk ve tek polisiye edebiyatı organizasyonu “Kara Hafta İstanbul Festivali”, meraklılarıyla bu yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bir araya geliyor. Altıncısı düzenlenen festivalde, gençlerin ilgisini polisiye edebiyatına çekmek amacıyla geçen yıl başlatılan öykü yarışması bu kez de “İstanbul” teması ile gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Büyük ilgi gören ve festivalin ön habercisi “Kara Hafta İstanbul Polisiye Öykü Yarışması”na 30 yaş altında olan herkes katılabiliyor.
Peki festivalde kimler var?
Aldığım haberlere göre yine zengin bir içerik polisiyeseverleri bekliyor.
Ian Tregillis, Ahmet Ümit, Algan Sezgintüredi, Michael Kardos, Hakan Günday festivalin konuklarından yalnızca birkaçı.
Ünlü polisiye yazarları bir araya getiren festivali ben de merakla takip ediyor olacağım, üstelik bu yıl tema Edgar Allan Poe!
Festival 26-29 Kasım arası çevrim içi düzenlenecek.

Kerem Akça’nın sevdiği sinema

Geçenlerde iyi anlaşabildiğim sinema yazarı Kerem Akça’yla Udonya adlı Japon lokantasında buluştuk.
Kerem, Kadıköy Sineması’nın önemini anlattı:
“Kadıköy’deki tarihi sinema salonları yıllar boyu beni cezbetmiştir. Bu korona döneminde de açıkçası Kadıköy Sineması’nın bir daha açılmayacağına dair bir korkum vardı. O sebeple de 1967’de faaliyetlerine başlayan sinema salonuyla 21 Ağustos’ta açılışı yaptım. Sundance 2020’nin hit’lerinden “Palm Springs”i perdede izlemek çok keyifliydi. Kadıköy Sineması’nın kendine özgü ödüllü ve Avrupai mimarisi içimi bir kez daha sinema zevki doldurdu. Böyle salonların varlığını sürdürmesi şart.”

Haberin Devamı

Güncel felsefe, dolu dolu içerik

Nişantaşı Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Umut Hacıfevzioğlu’nun editörlüğünde “Güncel Felsefe Tartışmaları” başlıklı kitap çıkıyor. İçerik son derece zengin. Kitaba Umut Hacıfevzioğlu “Nietzsche: Kim Yönetmeli?”, Aysun Aydın “Çağdaş Doğalcı Felsefe: Doğa, Doğalcılık ve Doğallaştırma”, Eray Yağanak “Liberalizm ve Ulus Devlet: Göç Sorununa Eleştirel Bir Yaklaşım”, Fatma Zehra Pattabanoğlu “Postmodernizm ve Din”, Hasan Çağatay “Bilinçsiz İstekler ve Bilinçsiz Otomatikleşmiş Davranışların Olanaklılığı”, Pakize Arıkan Sandıkçıoğlu “Bilme ve Gerekçelendirme: Alvin I. Goldman’ın Güvenilirci Gerekçelendirme Kuramının Bir Değerlendirmesi”, Selma Aydın Bayram “İnsan Hakları Bağlamında Çevre Hakkı”, Sibel Kibar “Postmodern Çağda Feminizm” başlıklı makaleleriyle katkı veriyor. Sosyal Yayınları’ndan çıkacak kitabı sabırsızlıkla bekliyorum.

Haberin Devamı

Artemis Yayınları’nda neler oluyor?

Artemis Yayınları Yayın Yönetmeni Çetin Sarı’ya ulaşmak hiç öyle kolay olmadı, sabırlı davrandım ve de yeni bilgilere ulaştım. Sarı, yayınevinde son dönemde neler olduğunu anlattı:
“Zorlu ve sıkıntılı geçen 2020 yılının sonlarında okurlarımızın karşısına sağlam kitaplarla çıktık. Genç edebiyatı türünün en ünlü örneklerinden biri olan Derek Landy’nin ‘Dedektif Kurukafa’ serisinin 12. kitabı ‘Kızılca Kıyamet’; uzun yıllar çok satan listesinde yer alan Rhonda Byrne’nin ‘The Secret Hayatımı Nasıl Değiştirdi’; fantastik kurgunun son yıllardaki en sevilen isimlerinden Cassandra Clare’in ‘Kırmızı Büyü Yazmaları’ ve Kate Griffin’in ‘Cam Tanrı’ adlı romanlarının türün sevenlerinin büyük ilgisini çekeceğini düşünüyorum.”

Haberin Devamı

Kim ne okuyor?

Türk sinemasının yıldız oyuncusu Kadir İnanır, Lu Xinning’in yazdığı ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping hakkındaki “Anekdotlar” kitabını okuyor.
Gazeteci Elif Yılmaz, Ömür İklim Demir’in “Muhtelif Evhamlar Kitabı” adlı eserini okuyor.
Yazar Sinan Akyüz, Beydeba’nın “Kelile ve Dimne” adlı eserini okuyor.
Yapı Kredi Yayınları’nın iletişimcisi Derya Soğuk, John Williams’ın “Stoner” adlı kitabını okuyor.

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları