Lezzet dolu edebiyat

Maria Ekmekçioğlu’nu Konya Gastronomi Festivali’nde tanımıştım.

Haberin Devamı

Maria, işini iyi yapan, yemeğe ruhunu ve lezzetini katan bir gastronom.
Geçenlerde Etiler’deki Maria’nın Bahçesi’ne uğradım ve kendisiyle uzun uzun sohbet etme fırsatı buldum. Yeni kitabının konusu beni heyecanlandırdı.
Bir Rum kızının hayat hikayesini okumak ilginç olacak.
Otobiyografik özellikler taşıyan bu roman, Kandilli’de bir doğumla başlıyor. Kitapta kahramanımızın Mısır çöllerindeki maceraları, aşkları da var.
1973 öncesi İstanbul’un çilingir sofralarının da bu kitapta olması şahane.
Kitapta yer alan Selanik’ten İstanbul’a yapılan tekne yolculuğu da heyecan dolu. Bakalım bu kitabı hangi yayınevi yayımlayacak.
Şunu da söylemeden edemeyeceğim, edebiyat sohbetimize eşlik eden levrek pirzolasıyla, beğendili kalamar dolması beni kalbimden vurdu!

Haberin Devamı

Lezzet dolu edebiyat

Eğlenerek İngilizce

Dil öğrenmenin önemi herkesin malumu. İngilizce öğrenmekse günümüzde artık her yaştan, her meslekten insan için bir zorunluluk hatta neredeyse bir çeşit sihirli anahtar.
Yurtdışında öğrenim görmeyi amaçlayan bir öğrenciyseniz, İngilizce bilmek yolunuzu hatırı sayılır ölçüde kısaltacak, istediğiniz okullara kolayca kabul edilmenizi sağlayacaktır.
Bir seyahat tutkunuysanız, dünyanın her yeri eviniz olacak, nereye giderseniz gidin yolunuzu asla kaybetmeyeceksiniz.
“Eğlenerek 12 Buçuk Günde İngilizce Öğrenmek İster Misin?” adlı kitapta İngilizcede sık kullanılan 1000 kelime, en etkili görsel hafıza teknikleriyle hazırlanmış karikatürler aracılığıyla öğretiliyor. Böylece hem eğleniyor hem de bu kelimeleri kalıcı olarak hafızanıza kaydetmiş oluyorsunuz.
Denemeye değer!

Lezzet dolu edebiyat

Heyecan verici bir kitap

Isabel Allende’nin yeni kitabı “Denizin Uzun Taçyaprağı” önümüzdeki günlerde Can Yayınları tarafından yayımlanacak.
Gerçek tarihle iç içe geçen bir roman. Ana karakterler İspanya’da İç Savaş sırasında Barselona’dan Fransa’ya kaçar, oradan da Pablo Neruda’nın ayarladığı Winnipeg Gemisi’ne binerek Şili’nin Valparaiso Limanı’na ulaşır.
Şili’ye yerleşerek uyum sağlarlar ve onlarca yıl boyunca orayı vatan bellerler.
Karakterlerden biri, şahsen tanıdığı Salvador Allende’yi devirecek bir darbe planlar.

Haberin Devamı

Lezzet dolu edebiyat

KİM NE OKUYOR

◊ Oyuncu Nilgün Belgün, Ahmet Ümit’in “Kırlangıç Çığlığı” adlı romanını okuyor.◊ Oyuncu Nilgün Belgün, Ahmet Ümit’in “Kırlangıç Çığlığı” adlı romanını okuyor.◊ Yazar Ece Temelkuran, Şaziye Karlıklı’nın “Emine Adalet-Kara Kaküllü Kız” adlı eserini okuyor.◊ Yazar Buket Uzuner, Çetin Balanuye’nin “Spinoza’nın Sevinci Nereden Geliyor?” adlı eserini okuyor.◊ İletişimci Merve M. Damcı, Deniz Gezgin’in “Bitki Mitosları” adlı eserini okuyor.

 “Salla Gitsin”

Monica Sweeney’in yeni kitabı “Salla Gitsin”i merakla bekliyorum. Önümüzdeki günlerde kitapçılarda olacak. Kitabın tanıtım cümleleri dikkat çekici: “Kin gütmek, intikam hayalleri kurmak... İnsanın bütün enerjisini sömürür bunlar! Peki ya o kibirli arkadaşımızın başarısız olduğunu görmekten aldığımız tatlı mı tatlı keyif? Çok daha iyisi varken bunlarla neden uğraşasın? Salla gitsin!”

Haberin Devamı

Lezzet dolu edebiyat

“Salla Gitsin”de hem sizi olumlu düşünmeye teşvik eden parlak fikirlere rastlayacak hem de bir nevi günlük tutarak omuzlarınızdaki yüklerden kurtulacaksınız. Bu rengârenk sayfalar, hayatı daha az sallamanıza yardımcı olacak. Etrafınızdaki mutlu ve faydalı şeylerle huzur bulun. Canınızı sıkan her türlü saçmalığa “elveda” deyin. Hayatla barışın ve size sunduğu renklere yelken açın.

Özgün bir uyarlama

Amerikan edebiyatının en önemli eserlerinden biri kabul edilen Herman Melville’in “Moby Dick” adlı romanı Kaptan Ahab’ın ezeli düşmanı beyaz balinayla son karşılaşmasının destansı hikâyesidir. Pek çok neslin kitaplığında yer alan bu müthiş eser, Olivier Jouvray ile Pierre Alary’nin titiz çalışmasıyla etkileyici bir grafik romana dönüştü. Herman Melville’in romanından özgün bir uyarlama olan “Moby Dick” grafik romanı henüz kitabı okumaya fırsatı olmamış ya da özledikleri bir hikayeye yeniden göz atmak isteyen okurlar için çarpıcı bir görsellik eşliğinde müthiş bir okuma deneyimi sunuyor.

Haberin Devamı

Lezzet dolu edebiyat

Umut dolu bir kedi rüyası

Evrenin en muhteşem icadı, âlemin en zarif yaratığı, Tanrı’nın en başarılı icraatı... Bir kedinin aklından neler geçtiğini kim bilebilir ki? Özlem Anar, insan olmanın zorluğunu ve güzelliğini, yaşamın ve ölümün anlamını, varlığın ve yokluğun tartışmalı tarihini, insanın aksine, daima kendisiyle barışık bir türün sezgisinden süzülenlerle anlatıyor. Gözlerimizdeki perdeyi şefkatle aralayıp bakışımızı ufkun arkasına taşıyan bir roman “Pisi Pisine”; sarıp sarmalayan, teselli eden, gülümseten, umut dolu bir kedi rüyası belki de...

Lezzet dolu edebiyat

Yazarın Tüm Yazıları