“Kayıp Sembol”ün dizi uyarlaması gösterimde

Dünyaca ünlü yazar Dan Brown’ın çok satan romanı “Kayıp Sembol”den uyarlanan televizyon dizisi “The Lost Symbol Peacock” izleyicilerle buluşuyor.

Haberin Devamı

Dan Brown kitaplarının en sevilen kurgu karakterlerinden Robert Langdon’ın gençlik yıllarında geçen dram-gerilim türündeki dizide, Langdon karakterini Ashley Zukerman canlandırıyor.
Aksiyon ve maceranın bir an olsun eksik olmadığı “The Lost Symbol”, kaçırılan yakın arkadaşı Peter Solomon’u kurtarmak için saklı kalmış tarihin ve o güne dek görmediği yerlerin gizli dünyasında inanılmaz bir gerçekle yüzleşmesi gereken simge bilim profesörü Robert Langdon’ın hikayesini anlatılıyor.

“Kayıp Sembol”ün dizi uyarlaması gösterimde

Antalya’da en çok merak ettiğim film

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde biletler satışa çıktığı ilk gün 7 saat içerisinde tükendi. Antalya halkının yoğun ilgi gösterdiği festivalde, Türkiye’de ilk gösterimleri yapılacak “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışma” filmleri için AKM Aspendos Salonu’nda yeni gösterim seansları açıldı. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde en çok merak ettiğim filmlerden birisi “Kerr”. Geçenlerde filmin yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu’nu aradım, kendisi Atina’daydı. Edebiyat uyarlaması çekmek hiç kolay değil. Filmdeki Can karakteri, babasının cenazesine giden, orayı da bir türlü terk edemeyen bir karakter. Film, büyük ölçüde romana yaslanıyor. Can, bir suçla itham edildiğini öğrendiğinde dehşete kapılır ve kasabadan kaçmaya karar verir. Bu arada Pirselimoğlu’nun “Malihülya” romanı yakında Yunanca yayımlanıyor, yolu açık olsun.

Haberin Devamı

“Kayıp Sembol”ün dizi uyarlaması gösterimde

Kurtuluş Savaşı külliyatına önemli bir katkı

Kurtuluş Savaşı’yla ilgili roman sayımız yeterli değil ne yazık ki. Turgut Özakman’ın “Şu Çılgın Türkler”i başta olmak üzere çok değerli eserler ancak bir elin parmakları kadar. İstiklal mücadelemize odaklanan gazeteci Mehmet Uluğtürkan’ın yazdığı Doğan Kitap’tan çıkan “Madalyasız” ve İnkılap Kitabevi’nden çıkan “Kayıp Sancak” bu yönde Türk edebiyatına kazandırılmış iki güzide eser oldu. Çıkmasının üzerinden henüz iki ay geçmeden “Kayıp Sancak”ın beşinci baskıya ulaşması okurun bu alana olan ilgisini gösteriyor.

Haberin Devamı

“Kayıp Sembol”ün dizi uyarlaması gösterimde

Uluğtürkan’la yaptığım sohbette yeni bir Kurtuluş Savaşı romanına hazırlandığını öğrendim.
Mustafa Kemal Atatürk’ün kabinesinde yer alan
Milli Eğitim Bakanlığı yapmış efsane isim Mustafa Necati’nin hayatını içeren yeni romana hazırlanan Uluğtürkan’ın gelecekte bu alanın en çok dikkat çeken yazarlarından biri olacağı kesin.

Kim ne okuyor?

∆ Oyuncu Vildan Atasever, Mustafa Kutlu’nun “İyiler Ölmez” adlı hikaye kitabını okuyor.
∆ Organizatör Erkan Özerman, Özgür Aras’ın “Bazı Aşklar Yenik Başlar” adlı kitabını okuyor.
∆ Gazeteci Saliha Sultan, Gülten Dayıoğlu’nun “Yanardağın Yankısı” adlı kitabını okuyor.
∆ Sinema yazarı Hande Kara, Hikmet Hükümenoğlu’nun “Atmaca” adlı kitabını okuyor.

Yeni çıkanlar

Haberin Devamı

“Tanrım Beni Başkan Yarat”/ Yavuz Saltık/ Karakarga Yayınları

Türkiye’de, özellikle yerel yönetimlerde aday olacak kişilerin okuyup yararlanabileceği, pratik hayattan örneklerle kendisine faydası olabilecek kaynaklar yok denecek kadar az. Yavuz Saltık, “Tanrım Beni Başkan Yarat” adlı kitabında seçime girecek olan başkan adaylarına –özellikle de başkan adayı olmak istediği halde danışmanlık hizmeti satın alamayacak durumda olan aday adaylarına– neyi ne zaman ve nasıl yapması, neleri yapmaması, engeller, fırsatlar ve tehditlere karşı neler yapması gerektiği konusundaki önerileri örnek vakalarla anlatıyor.

“Kayıp Sembol”ün dizi uyarlaması gösterimde

“Okçu’nun Yolu”/ Paulo Coelho/Can Yayınları

Haberin Devamı

Paulo Coelho, son kitabı “Okçu’nun Yolu”nu Olimpiyat şampiyonumuz Mete Gazoz için imzaladı. Coelho çektiği videoda ona şu sözlerle seslendi: “Mete Gazoz... Okçuluğun dâhisi. Bu sana adadığım ilk kitabım. Bu kitap hayatımızı daha iyi anlamanın bir yolu olarak okçuluk sanatına bakışımın ifadesidir.” Can Yayınları etiketiyle yayımlanan kitapta Coelho, hayatın her alanına uygulanabilecek bir öğreti ve ilkeler bütünü sunuyor.

“Kayıp Sembol”ün dizi uyarlaması gösterimde

“Havada Asılı Kalan Top”/Behiç Ak/Günışığı Kitaplığı

Behiç Ak, yeni kitabında, mizahla yoğurduğu katmanlı kurgusuyla yine konuşulmayan şeylerin evreninde dolanıyor. Çocuk oyunlarının bir tür tiyatro olduğunu, 23 Nisan’ın anlamını, doğal afetlerin toplumsal etkilerini, alışkanlıkların gücünü, anadilin sözcük üretme neşesini ve yetişkinlerin içinde kalan çocukluğu düşündüren roman, çocukluğa güzelleme niteliğinde.

Haberin Devamı

“Kayıp Sembol”ün dizi uyarlaması gösterimde

Yazarın Tüm Yazıları