İkinci Dünya Savaşı: İnfografik

Kronik Kitap, “İkinci Dünya Savaşı” serisine devam ediyor.

Haberin Devamı

Serinin 15’inci kitabı olan “İkinci Dünya Savaşı: İnfografik”, tarih severlerin savaşa katılan ülkelerin askeri, ekonomik ve sair alanlardaki verilerini kapsamlı şekilde inceleyebilecekleri ilk ve tek çalışma olma özelliğini taşıyor.

İkinci Dünya  Savaşı: İnfografik

İnsanlık tarihinin en kanlı savaşını daha önce hiç okumadığınız şekilde anlatan kitap, savaşı yüzlerce çizim, 150’den fazla grafik, taktik haritalar ve binlerce istatistik eşliğinde adım adım takip etmenizi sağlıyor.
Sıradan tarih anlatısı kalıplarını parçalayan “İkinci Dünya Savaşı: İnfografik”, ciltli kapağı ve tamamı renkli baskısıyla okurlara verilere dayalı görsel bir şölen sunuyor.

Çukurova rüzgârı

Düzenlenmeye başladığı ilk yıllardan bu yana bölgenin sosyal ve kültürel gelişimine büyük katkı sağlayan Çukurova Kitap Fuarı, 14-22 Ocak tarihleri arasında Tüyap Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Haberin Devamı

İkinci Dünya  Savaşı: İnfografik

Son gün yapılan Altın Koza Film Festivali’nin düzenlediği “Romandan Ekrana Sıcak Kafa” etkinliği özellikle ilgi çeken söyleşilerden biri oldu. Yazar Afşin Kum, “Sıcak Kafa”nın ortaya çıkış hikayesini anlatırken, bir fikrin önce kitaba sonra ekranlara uzanan yolculuğunu samimiyetle anlattı. Fuarları edebiyat zirveleri olarak çok önemsiyorum, Anadolu fuarlarının da şehre kattıklarını heyecanla takip ediyorum. Sırada Bursa var, bakalım Bursa Kitap Fuarı’nda okurlar hangi yazarlarla, hangi kitaplarla bir araya gelecek?

Yeni bir kitapçı

Caddebostan Kültür Merkezi’nin konser, tiyatro, sinema, sergi programlarıyla dolu zincirine geçtiğimiz günlerde Kadıköy Belediyesi Kültür Yayınları Kitabevi’yle edebiyat halkası da eklendi.

İkinci Dünya  Savaşı: İnfografik

CKM ziyaretçilerini birbirinden değerli yazarların kitaplarıyla dolu görkemli vitriniyle kitabevi karşılıyor.
Kadıköy’ün geçmiş ve günümüzdeki toplumsal ve kültürel oluşumlarıyla ilgili araştırma, inceleme, anı ve belgeleriyle desteklenen kitapları, raflarda görmek mümkün. Kitabevinde ayrıca her hafta söyleşi ve imza günleri de düzenleniyor.

Tarihin akışı

Haberin Devamı

Bill Fawcett, medeniyetin başlangıcından bugüne ve yaşadığımız modern kültüre kadar olan dünya tarihini, kitabı; “Tarihin Akışında 101 Tökezleme” ile tekrardan çiziyor.

İkinci Dünya  Savaşı: İnfografik

Ele aldığı 101 tökezlemeyi, 96 makalede anlatan Bill Fawcett, Antik Yunanistan’dan başlayarak günümüze kadar uzanan ve tarihin akışını değiştiren tökezlemelerini kapsamlı bir şekilde anlatıyor.
Kitap, insanlık tarihinin gidişatını varsaydığımızdan daha az taşa oturtabileceğini ve daha farklı, umutlu olasılıklarla dolu olabileceğini belirterek olayları daha büyük fikirlerle görmemize neden oluyor.

Profil Kitap’ta şubat ayı

◊ “Gül Alırım Gül Satarım”ın sevilen yazarı Yağız Gönüler’in yeni deneme kitabı “Eşikte Beklemek”, şubat ayında Profil Kitap’ta. Gönüler yeni eserinde; beklemenin, üretmenin, “eşikte beklemenin” önemini ele alırken tarihin ve edebiyatın dehlizlerinde yol alıyor.

Haberin Devamı

İkinci Dünya  Savaşı: İnfografik

◊ Profil Kitap’ın merakla takip edilen spor kitaplığı “On Bir Yüzük: Başarının Ruhu” ile genişlemeye devam ediyor! Feyyaz Şahin’in çevirdiği, Phil Jackson ve Hugh Delehanty’ın yazdığı kitap, profesyonel basketbol tarihinde “en çok şampiyonluk kazanan antrenör” olarak tarihe geçen Phil Jackson’ın gerçek hikâyesini konu alıyor.

İkinci Dünya  Savaşı: İnfografik

Kim Ne Okuyor?

◊ Candan Erçetin, Hakan Karahan’ın önümüzdeki günlerde yayımlanacak olan “Cennette Bir Hafta” adlı eserini okuyor.
◊ Hakan Karahan, Hakan Karakaya’nın “Çirkin” adlı eserini okuyor.
◊ Müzisyen Aykut Gürel, Bedia Ceylan Güzelce’nin “1453” adlı eserini okuyor.
◊ Gazeteci Murat Kelkitoğlu, İlber Ortaylı’nın “Gazi Mustafa Kemal-Atatürk” adlı eserini okuyor.

Haberin Devamı

Aşk bizimle olsun

1845’ten bu yana ayakta duran tarihi bir yapının içerisinde beş yılı aşkın süredir misafirlerinin gönüllerini mutfağından geçirerek fetheden Mahkeme Lokantası, Sevgililer Günü’nde de sevgililere muazzam bir gece geçirmenin sözünü veriyor.

İkinci Dünya  Savaşı: İnfografik

Ayrıca 14 Şubat’ta aşkı ile birlikte olamayanları 15 Şubat Dünya Yalnızlar Günü’nde ağırlıyor. Tüm misafirlerine yalnızlar gününde enfes lezzetlerinin yanında bir de hediyesi var. Hayata devam etmek ve hayatının aşkına kalbinde yer açmak isteyenler için Russel Friedman ve John W. James’in “Yeniden Sevmek” kitabını armağan ediyor. Güzel bir projeymiş, aklımda kaldı.

Yazarın Tüm Yazıları