Eski bir ruhun hikâyesi: “Ruh Çağıran”

Hakan Yel’in yeni romanı “Ruh Çağıran” okurla buluştu.

Haberin Devamı

Hakan Yel, kitapta Tanımsız Güçler Birimi eski üyesi Selim Tekin’in gerilim dolu ve sürükleyici hikâyesini anlatıyor. Yazar, yeni romanıyla ile ilgili şunları söylüyor:

Eski bir ruhun hikâyesi: “Ruh Çağıran”

“Ruh Çağıran, beni ziyaret ettiğinde, insanoğlunun iyiliğe ve mucizeye olan ihtiyacını anlatmak istedim. Ancak sonra hayvanlara bile parmak ısırtan açgözlülüğümüzün bizi rahat bırakmayacağını hatırladım. Günümüz insanının mucize yaratan birine sadece minnet beslemeyeceği gerçeğiyle yüz yüze geldim.

Eski bir ruhun hikâyesi: “Ruh Çağıran”

Haberin Devamı

Paranın, inançlarımızdan ve ideallerimizden daha güçlü olması beni de ‘Ruh Çağıran’ı da gerdi. Sonra aklıma Selim Tekin geldi. Bu eski dost ile 2005 yılından beri görüşmemiştik. Misafirimi ona havale etmeye karar verdim. Böylece inanmak isteyenlerle, bilmek isteyenler karşı karşıya geldi. Bana da kenara çekilip Selim’in dramını ve gerilimli karmaşayı izlemek kaldı.”

Belleğin gizemli sandığından öyküler

Editörlüğünü Semih Gümüş’ün üstlendiği “Köprü Kitaplar” koleksiyonunun 28. kitabı “Ceplerine Çiçek Dolduran Çocuk”u çağdaş edebiyatımızın dikkat çeken yazarlarından Tolga Gümüşay yazdı.

Eski bir ruhun hikâyesi: “Ruh Çağıran”

Büyüme yolculuğundaki bir çocuğun ilk heyecanlarını, korkularını, sevinçlerini dillendiren 11 öykü, her yaştan okura, çocukluktan ilk gençliğe yaşanmış sihirli anları, anıları ve hayalleri ulaştırıyor. Güçlü öykücülüğünü incelikli ve duru anlatımıyla birleştiren yazar, çocukluk belleğinin derinlerine iniyor. Her şeye rağmen çocuk duygularını koruyanlar için anlatıyor...

Perde arkası

John Dickie’nin “Kardeşlik”i dünyanın en meşhur gizli kardeşliğinin tarihine dair büyüleyici bir keşif gezisi sunuyor. John Dickie, bu topluluğun modern toplumu nasıl şekillendirdiğini geniş bir coğrafi ve tarihi çerçevede anlatıyor. Günümüzde Britanya’da 400 bin, ABD’de bir milyonu aşkın ve dünya genelinde yaklaşık 6 milyon üyesi bulunan “Hür Masonlar”ın perde arkasında kalmış tarihini komplo teorilerine düşmeksizin aktarıyor.

Haberin Devamı

Eski bir ruhun hikâyesi: “Ruh Çağıran”

Yazar, bu sansasyonel konuyu iğneleyici bir üslup ve bir tarihçinin soğukkanlı akıl yürütme becerisiyle ele alıyor.
Masonların kim olduğunu ve dünyadaki konumlarını kavrayabilmek adına “Kardeşlik”, Türkçede başvurulabilecek en nitelikli kaynak.

Amerika 1954

Demir Özlü, “Amerika 1954” adlı romanında, 1929’da patlak veren ekonomik krizden sonra şişirilen Amerikan Rüyası’nın popüler dünyasında geziniyor. Kafka’nın Amerika romanına özenen genç Harun yazarlık idealleriyle New York’a kaçar. Manhattan’ın gece hayatında Caz Çağı romantizmine düşer; sanat ve özgürlük rüzgârlarını iliklerinde hisseder. Öte yandan ülkesinde kalan gönül ilişkisinin kırıklığını da unutamaz.

Haberin Devamı

Eski bir ruhun hikâyesi: “Ruh Çağıran”

“Amerika 1954” ile Demir Özlü 2004 yılında Sedat Simavi Edebiyat Ödülü’nü kazanmıştı. 2021 yılında
kaybettiğimiz, Türk edebiyatının önemli isimlerinden Demir Özlü’yü hatırlamak iyi geldi...

Gençliğin Sırrı: Otofaji

İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini alan “Gençliğin Sırrı: Otofaji”, okura sağlıklı kalmanın ipuçlarını aktarıyor. Ünlü kalp-damar cerrahı Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu’nun kaleme aldığı kitap, aralıklı oruç uygulamasının sebep olduğu otofajinin detaylarına iniyor. Hayata yeniden güzel bir başlangıç yapmak isteyenler için sağlıklı yaşamın faydalarını kolay ve açıklayıcı bir şekilde anlatan Yörükoğlu, kitapta paylaştığı örnek menüler ile yemek algısını tamamen değiştiriyor.

Haberin Devamı

Eski bir ruhun hikâyesi: “Ruh Çağıran”

Aralıklı orucun neden olduğu Otofaji’nin genel sağlığımıza çok etkili olduğunu aktaran Yörükoğlu, okuyucuyu obeziteye ve kronik hastalıklara karşı koruyan bu incelikleri kapsamlı bir şekilde anlatıyor. Otofaji’nin genç kalma ve sağlıklı yaşam süresini uzatma konusundaki rolüne de ağırlık veren Yavuz Yörükoğlu, “Gençliğin Sırrı: Otofaji” ile okura bilimin ipuçlarına dair tüyolar veriyor.

Aklımda kalanlar

∆ House of Performance (HoP) ilk oyunuyla perde açmaya hazırlanıyor. Özen Yula’nın yönettiği, Donald Margulies’in “Dostlarla Akşam Yemeği” adlı oyunda Özge Borak, Ahmet Tansu Taşanlar, Derya Artemel ve Ümit Kantarcılar rol alıyor. Bugün prömiyeri gerçekleşecek oyun, 24-31 Mayıs tarihlerinde de izlenebilecek.
∆ “Marmaris’i sanatla yeşerteceğiz” sloganıyla yola çıkan Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl ikinci kez sanatseverleri ağırlamaya hazırlanıyor! Marmaris Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) tarafından Marmaris Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen festival, 2-26 Haziran tarihleri arasında Amos Antik Kenti’nden ilham alarak “Toprağın Gücünden Sanatın Büyüsüne” temasıyla gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Kim Ne Okuyor?

◊ Oyuncu Hakan Altıner, Ayfer Tunç’un “Kuru Kız” adlı eserini okuyor.
◊ Müzik yapımcısı Murat Doğan, Anthony Bourdain’in “Mutfak Sırları” adlı kitabını okuyor.
◊ Akademisyen Cengis Temuçin Asiltürk, Thomas R. P. Mielke’nin “Ölümsüzlük Arayışı Gılgameş” adlı eseri okuyor.
◊ Yazar Öner Ciravoğlu, Albert Camus’un “Doğrular” adlı eserini okuyor.

Yazarın Tüm Yazıları