Ahmet’in ardından

Ahmet Tulgar’ı yıllar önce Milliyet gazetesinin koridorlarında tanımıştım.

Haberin Devamı

Ahmet’in ardından

Ahmet’in gazete yazıları, röportajlarından oluşan kitaplarının basılmasına da tanık olmuştum.
Güzel Türkçesiyle sevdiği kitapları anlatmayı çok severdi.
Medya dünyasındaki polemiklerden çarpışarak büyüyordu. Zaman zaman da Cağaloğlu’ndaki kitapçılara giderdik.
Kitapların arasında dolaşmayı seven, kitap denilen nesnenin her halini, özellikle de kokusunu seven, yayıncı ve yazarlarla sohbet etmekten keyif alan bir entelektüeldi. Ahmet, aslında bütün o gazete yazılarından, röportajlardan önce öykücüydü, edebiyatçıydı.
Öykülerinde en fazla göze çarpan şey cüretkar olmalarıydı.
Ahmet Tulgar’ın öykü kitabı “Birbirimize”yi çok sevmiştim çünkü öykülerinde hem bir ressam hem de bir inşaat işçisi yer alıyordu.
Sınıfsız bir duyguyla yazmasını çok önemsiyordum. “Volkan’ın Romanı” yayımlandığında çok heyecanlanmıştık.
Büyük yankılar uyandıran bu roman Ahmet Tulgar’ın gazeteciliğinin yanı sıra edebiyatçı kimliğine de dikkat çekti.
Yazar ve çevirmen Solmaz Kamuran’da ilk defa Sabah Kitap ekine “Volkan’ın Romanı” için özel bir yazı kaleme almıştı.
Onunla aynı gazetelerde yer almak, birlikte zaman geçirmek beni çok zenginleştirdi.
Thomas Bernhard’ın romanları onun için çok önemliydi.
Çok sevdiğim dostum Ahmet Tulgar’ı kaybettik, gülen gözlerini asla unutmayacağım.

Haberin Devamı

“Başarısızlıktan asla yılmayın!”

Ahmet’in ardından

Dr. Mahfi Eğilmez uzmanlık alanındaki temel ekonomi kitapları, Hititler üzerine iki öykü kitabı ve polisiye iki romanla ünlendi. Bu kez kendi deneyimlerinden de yola çıkarak, mesleğinde ilerlemek isteyenlere, meslek seçiminde zorlananlara ve elbette yükseköğrenim çağındaki gençlere tek bir öğüt veriyor: “Başarısızlıktan asla yılmayın!”
Sık rastlanan “yine başaramadım” yakınmasını olumlu bir yönde ele alan Eğilmez, en önemli yanılgının doğru hedeften bir kez başaramayınca vazgeçmek olduğunu savunuyor. Kısa kısa özlü yazılardan oluşan “Başarısızlığa Övgü”, çok satanlar listesine giren bir el kitabı niteliğinde.

Haberin Devamı

Seyyahların gözünden efsaneler diyarı Troya

Ahmet’in ardından

Dardanel’in destekleriyle hayata geçirilen, bir grup Troya sevdalısının emekleri ve kişisel birikimleriyle hazırladığı “A Journey to the Homeric Landscape Troy” kitabı, sizi Troya’nın hiç bilmediğiniz yönleriyle tanıştıracak. Dünyada daha önce benzeri yapılmamış bir çalışma niteliğindeki eser, Troya Kazıları Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan ve geniş bir ekibin katkılarıyla yaklaşık dört yılda tamamlandı.
Bir Çanakkale markası olarak, Dardanel’in destek verdiği “Troya” kitabı, Homeros’un destanlarında anlattığı ünlü Troya kentini bulmak ve araştırmak için yola çıkan seyyahların izlenimlerini tek bir cilde sığdırıyor. Antik Troya’dan günümüze kadar kent ve bölge hakkında yazılanlar, çizilenler ve gözlemlenenler ışığında Troya’yı doğru ve eksiksiz anlatma amacıyla yola çıkan kitabın yazımında, daha önce araştırmacıların kolaylıkla erişemeyeceği çok sayıda birincil kaynak materyalden yararlanıldı.
Troya’yı, Çanakkale’yi ve ülkemizin tüm dünyada bilinirliğini artırmayı hedefleyen bu çalışma; öğretim üyesinden lise öğrencisine kadar herkesin kolaylıkla okuyabileceği, bir referans kitabı olmuş. İngilizce olarak yayımlanan kitabın Türkçesi yakında okurla buluşacak.

Haberin Devamı

Kıbrıs’ın dününe ve yarınına dair bir kitap

Nazlı Berivan Ak’ın KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile gerçekleştirdiği detaylı söyleşiye dayanan nehir söyleşi kitabı “Kıbrıs Sevdası”, İstanbul Ticaret Odası Yayınları’ndan çıktı. “Ateşi Hiç Sönmeyen Ülkünün Peşinde Geçen Ömürler” alt başlığını taşıyan ve bir politikacının çarpıcı yaşam öyküsünü konu alan “Kıbrıs Sevdası”, aynı zamanda Kıbrıs tarihinin köşe taşlarını, önemli isim, an ve olayları içeren bir rehber niteliğinde.

Ahmet’in ardından

Çalışmaları bir yıl süren ve Ak’ın Tatar ile bir araya gelerek spordan medyaya, politikadan korona günlerine, yavruvatan kavramından diasporadaki Kıbrıs Türklerine uzanan nehir söyleşi kitabı, görsel bakımından da zengin bir çalışma olma iddiasını taşıyor.

Haberin Devamı

Özel dedektif Jessica Shaw başrolde

Ahmet’in ardından

Lisa Gray’in, çok beğenilen Jessica Shaw serisinin ilk kitabı “Fotoğraftaki Yüz”, Epsilon logosuyla Türkiye’deki okurlarla buluştu! “Fotoğraftaki Yüz”de başarılı özel dedektif Jessica Shaw, beklenmedik bir ipucuyla kendi geçmişinin peşine düşer ve polisin unuttuğu bir cinayeti aydınlatmak için Los Angeles’ın karanlık göbeğine doğru yola çıkar. Polisiye gerilim hayranlarının soluksuz okuyacağı “Fotoğraftaki Yüz”, adrenalin ve trajedinin iç içe geçtiği heyecan dolu bir roman...
Washington Post, Wall Street Journal ve Amazon’un çok satan yazarı Lisa Gray’in “Fotoğraftaki Yüz” romanı, Epsilon logosu ve Filiz Çakır’ın çevirisiyle raflarda yerini aldı. “Fotoğraftaki Yüz”, şimdiye kadar dört macerası yayımlanan Jessica Shaw serisinin ilk kitabı.

Haberin Devamı

Kim ne okuyor?

◊ Oyuncu Cem Özer, Pelin Erdoğan’ın “Aşkın Yolu Bir” adlı kitabını okuyor.
◊ Oyuncu Zeynep Gülmez, Nermin Yıldırım’ın “Unutma Beni Apartmanı” adlı kitabını okuyor.
◊ Yazar Leman Dorsay, Ülker Banguoğlu Bilgin’in “Emine-Bir Göç Hikayesi” adlı kitabını okuyor.
◊ Yazar Mine Söğüt, Emma Goldman’ın iki ciltlik “Hayatımı Yaşarken” adlı kitabını okuyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları