Umarım her şey küçük Almila’nın gönlüne göre olur

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun “İftar ve Sahur” programına annesiyle birlikte konuk olan küçük Almila’nın hocaya sorduğu soru yürekleri yaktı.

Haberin Devamı

Annesi ve kendisini terk eden babasının tuttuğu orucun kabul olup olmayacağını merak etti küçük kız. Soruyu sorarken sesi titredi, ağlamaklı oldu. Belli ki babasını çok özlüyor. Nihat Hoca da bu durum karşısında zor anlar yaşadı.

Daha sonra söz alan annesi bu soruyu çocuğun kendisinin sormak istediğini, okulda arkadaşlarına da “Sizin babanız sizi terk etti mi” gibi şeyler sorduğunu anlattı.

Ebeveynlerin ayrılıklarından en çok çocuklar etkileniyor.

Ama bu da hayatın bir gerçeği: Bazen çiftler artık birlikte devam edilmesi zor bir döngüye giriyor. Taraflardan biri devam etmek istese bile.

Küçük Almila’nın annesinin de babanın eve dönmesini istediği anlaşılıyor. Umarım her şey Almila’nın gönlüne göre olur ama anneye bir itirazım var. Ayrılıktan bu kadar etkilenmiş bir çocuğu programlara götürüp çocuğu “Orucu kabul olur mu?” gibi ikilemlerin içinde bırakacağına, ayrılığın da hayatın bir parçası olduğunu ona en uygun dille anlatabilecek bir pedagogdan yardım alsa.

Haberin Devamı

Ebrar Karakurt’un delirdiği anlar

Milli voleybolcumuz Ebrar Karakurt hasta Beşiktaşlıymış. Şu fena yenildiğimiz Beşiktaş maçında yaptığı paylaşımlarla öğrendim.

Kendi kendine marşlar söylüyor, deli deli hareketler yapıyor, çubuklu tişörtünü öpüyor, bağırıyor, hatta 4-2 kaybettiğimiz maç için “90 dakika daha olsa 9 olur” diyor. Bunu söylediği için çok kızıyorlar Ebrar’a.

Paylaşımının altına “Sana bir daha milli forma giydirecek miyiz bak gör” yazan var. Yok artık!

Tamam, üzüntülüyüz ama maç bu: Bir taraf üzülürken bir taraf da sevinecek.

Takımının galibiyetine sevindiği için bir milli sporcuya bunu söylemek ne demek?

Murathan’ın yüksek insani değerleri

Gamze Özçelik’e Üsküdar Üniversitesi tarafından “Yüksek İnsani Değerler” ödülü verildi. Umuda Koşanlar Derneği ile Türkiye ve yoksul ülkelerde ailelere, çocuklara ve hayvanlara yardımlar götüren, en son deprem bölgesinde yardım faaliyetlerinde bulunan Özçelik, yaptığı konuşmada oğluna teşekkür etti:

“İlk günden bu yana bir kere bile ‘Neden gidiyorsun anne?’ demediği için oğluma teşekkür ediyorum. Hep destek oldu, hiçbir zaman sorun çıkarmadı.”

Haberin Devamı

Etkileyici çünkü düşününce işin bir de bu boyutu var.

Özçelik 2007’de derneği kurduğunda oğlu Murathan daha doğmamıştı bile.

Şu anda 13 yaşında.

Ve bu 13 yıl boyunca annesi evini satıp su kuyuları açtırmak için Nijer senin, Kamerun benim ülke ülke dolaştı.

Özçelik başka çocuklar için çırpınırken o zamanlarda öz oğlu annesiz kaldı. Belli ki kendi gibi bir çocuk yetiştiriyor Özçelik.

Berdan Dandini Dastana

Umarım her şey küçük Almila’nın gönlüne göre olur

Bebek fitresi kullanarak 5 yaşına dönen ve bunu da paylaşan Berdan Mardini’ye Seda Sayan dahil kahkaha atmadan geçen olmadı. Giydiği taytlardan dolayı “Berdan Taytini” lakabı takılan sanatçıya bu kez Bebek Mardini paylaşımından dolayı “Berdan Dandini Dandini” yorumları yapıldı. Eğri oturalım, doğru konuşalım:

Haberin Devamı

Bu adamda çok komik bir damar var ve kendiyle dalga geçmeyi çok iyi biliyor.     

Beceriksiz “Kasabalı”

Oyuncu Kıvanç Kasabalı’nın “Şehirden Uzakta” adlı seyahat programına hiç denk geldiniz mi? Sessiz sedasız, hiç bağırmadan gayet güzel bir iş çıkarıyor.

Umarım her şey küçük Almila’nın gönlüne göre olur

Anadolu’ya turist olarak gidenler gibi değil. “Teyze bunun içine ne koydun” diye sacın üstünde ne var ne yok lüpleyip ocağa incir ağacı dikenlerden de değil.

At biniyor, traktör kullanıyor, cirit oynuyor, tezek bile yapıyor ama programın ana teması, dövmeli-küpeli bir şehir çocuğunun aslında kırsalda ne kadar beceriksiz kaçtığı. Sempatik olmuş.

 

Yazarın Tüm Yazıları