Neslican bu polemiği hak etti mi?

1 yıl önce kansere yenik düşen Neslican Tay’ın filmi, daha çekimlere bile başlanmadan çirkin polemiğin konusu oldu. Neslican’ı canlandıracağı söylenen Neslihan Atagül’ün rolü reddettiği ortaya çıktı. Yapımcılar PR yapmakla suçlanıyor.

Haberin Devamı

Kansere karşı verdiği umut dolu mücadelesiyle bütün Türkiye’nin sevgilisi olmuştu Neslican Tay.
Bacağını kaybetmesine rağmen hayat dolu mesajlar veriyor, “Ben bir bacaktan ibaret değilim ki... Çok daha fazlasıyım!” diyerek başka kanser hastalarına ve yakınlarına da umut oluyordu.
Fakat kansere çalım atan, ölüme nanik yapan bütün o hallerine rağmen hastalığı ilerledi ve 1 yıl önce kaybettik Neslican’ı.
İnsanlar öyle sevmiş ki onu, pazar günkü ölüm yıldönümünde sosyal medyanın gündeminden düşmedi.
Çevresine, yaşadığı topluma böyle ilham veren insanlar dünyanın her yerinde popüler kültürün ilgisini çeker.
Nitekim hayatının film olacağı duyuruldu: Demir Kadın Neslican. Neslican’ı da oyuncu Neslihan Atagül canlandıracak denildi.
Sadece isimleri benzeşmiyor.
Neslihan Atagül’ün Based İstanbul dergisi için verdiği pozları gördüm en son.
Film haberi de duyulmuştu, ister istemez o gözle baktım fotoğraflara.
Hakikaten aura olarak da Neslican rolü için biçilmiş kaftan.
Fakat Neslihan Atagül’ün eşi Kadir Doğulu’ya başka bir şey konuşulurken bu soru sorulunca yanlış bir bilgi dolaştığı çıktı ortaya.
Rolü reddettikleri halde filmin yapımcılarını Neslican ve Neslihan üzerinden PR yapmakla suçladı.
Özetle şöyle dedi Doğulu:
“Neslihan bu konuyla ilgili açıklama yapacak. Biz zaten teklif ilk geldiğinde çok hassas davranıp neden kabul etmeyeceğimizi anlattık. Neslican’ın acısı çok taze. Bu işler bu kadar aceleye getirilmez. Daha vakti var. Yapımcının bu kadar agresif bir PR yapmasını da anlamıyoruz. Çok üzgünüz.” Elbette karı-koca kendi kararları. Başka birçok konuda olduğu gibi Neslican’ın filmi konusunda da yine
çok ince düşünmüşler.
Neslican filminin daha çekimlere bile başlanmadan böyle bir polemiğe mevzu olması, neresinden bakarsanız talihsiz.
Keşke her şey tam belli olmadan, daha netleşmeden böyle bilgiler sızdırılmasaymış.

Haberin Devamı

Bu arada kitabı çıktı

Bütün bu harala gürele sürerken Neslican’ın hayatını anlatan “Yaşım 19” kitabı raflarda.
Henüz sadece göz gezdirebildim, tarih tarih Neslican’ın günlüğü şeklinde akıyor. En sonunda ablasının yazdığı bölüm çok vurucu.
20 lira. Aklınızda olsun.

Haberin Devamı

Nurseli İdiz ümüğü sıkılacak kadın mı?

YouTube’da “Dilimi Tutamadım” programına katılan menajer ve halkla ilişkiler uzmanı Özgür Aras, meslek hayatında affedemediği tek insanın oyuncu Nurseli İdiz olduğunu açıkladı.
Anlattığına göre hayatının kötü dönemlerinden birini yaşayan İdiz’e, uyarılara rağmen yardımcı olmuş ama karşılığında annesinin çok hasta olduğu dönemde annesine hakaret işitmiş. Aralarında tam olarak ne geçtiğinin ayrıntısını vermiyor ama “Görsem ümüğünü sıkarım” diyor Aras. Merak ediyorsanız atlamayın; seveniyseniz bol ağlamalı, fazla sulu sepken bir video...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları