Burcu Biricik’in yaptığı 4 faul

Cihangir’deki bir mekanda arkadaşlarıyla bir araya gelen oyuncu Burcu Biricik “Hepimiz test yaptırdık, negatif olduğu için gönül rahatlığıyla buluştuk” dedi. Ne masum bir cümle, değil mi? Ama öyle değil.

Haberin Devamı

Burcu Biricik’in yaptığı 4 faul
CİHANGİR MEKANLARI

Herkes orada görüntüleniyor, “birkaç saat sonra mekandan ayrıldı” bilgisiyle veriliyor. Herkese yasak varken müşteri ağırlayabilen bu yerler nereleri? İsim zikredip hedef göstermek yanlış. Ama kabaca sistem şöyle işliyor: Paket servis serbest. Mekana güya sipariş vermek için gidiyorsunuz, paketiniz hazırlanana kadar “bekliyor” görünüyorsunuz. Hani eski normalde kebabınız hazırlanırken size çay-kahve ikram edilirdi. Yahut beklerken önünüze küçük ikramlar koyarlardı... O kontenjandan görünüyorsunuz. Soran olursa: “Oturmalı müşteri değilim, paket yaptırmaya geldim, o sırada önüme ikramlar koydular...”Biz de çok sıkıldık salgın önlemlerinden ama böyle şey olmaz. Madem eşitlik var, o zaman pandemide de eşitlik, önlemde de eşitlik!
NEGATİF TESTLER
“Testlerimiz negatif çıkınca gönül rahatlığıyla buluştuk” diyor ya Burcu Biricik.. Afiyetinin yerinde olmasına çok sevindim ama bir şeyi yanlış anlamış: Bizim derdimiz onun ve arkadaşlarının sağlığı değil ki. Zaten Şeyma Subaşı’nın, Şevval Şahin’in yalı partilerinde de kendileri için korkmamıştık. Bize ne? İsteyen kendini korur, isteyen korona olur. Sadece kurallara uyulmaması yüzünden biz uyanların da karantina süresi uzuyor, önlemler sertleşiyor.

Haberin Devamı

AŞI OLANLAR İPLERİ KOPARACAK MI?
Testi negatif çıkan Burcu Biricik gibi, aşı olup kendini sağlama alanlar da kuralları çiğnemeye böyle kalkmaz inşallah. Çünkü kendileri için risk oluşturmasa bile taşıyıcılıklarının devam edip etmediği hâlâ belli değil. Mesela ben: Nedense en başından beri koronayı ayakta atlatanlardan olacağıma inanıyorum. Cahil cesareti işte... Ama yine de aylarca evlerine kapatılan 65 üstü yaşlıları düşününce çok utanıyorum, önlemleri harfiyen yerine getiriyorum. Çünkü o yaşlılardan bizim evde de iki tane var.

NE FARK EDER Kİ?
“Ya ne fark eder, kafede buluşmasalar içlerinden birinin evinde buluşacaklardı” diyenler olabilir. Haklılar da bir açıdan. Ama böyle bakınca hiçbir kuralın anlamı yok ki... Her şeye kolayca bahane bulunabilir. Ayrıca bir mekana gittiğinizde sadece kendi çevrenizi değil, o sistemin içindeki garsonu, aşçıyı, taksiciyi, mal veren manavı da harekete sokmuş oluyorsunuz. 

Haberin Devamı

Eurovision birinciliği
regl yüzünden gitmiş
Magazin yorumcusu Bircan Bali, Hadise’nin Eurovision performansıyla ilgili çok tartışılacak bir iddia ortaya attı.
Yarışmaya 2009’da katılıp dördüncülük kazanan sanatçının o gece regl olduğunu, eğer olmasa birinciliğe gidebileceğini öne sürdü.
Bir kere en başta bu haber doğru mu bilmiyorum, Hadise’den başka da çok az insanın bilebileceğini düşünüyorum.
Bali’nin tezi aslında ilk bakışta Hadise’yi koruyor görünüyor.
Özetle şunu diyor Bali:
Aslında Hadise o kadar yetenekli bir sanatçı ki Eurovision’da birinci olabilirdi. Ama maalesef o gece muayyen günündeydi.
Fakat bana kalırsa Hadise için de diğer kadınlar için de olumsuz bir şey bu.
Çünkü meali şuna denk geliyor: Kadınlar metabolizmaları gereği bazı dönemlerde tam kapasite/tam performansta olmuyor.
Anlamadım ki ne yapalım? Eşeği sağlam kazığa bağlamak için her yere erkek mi yollayalım?
Hatta onlardan da andropoz falan olmayanları seçelim isterseniz...

Yazarın Tüm Yazıları