Aslı Bekiroğlu’nun 3 büyük yanlışı

Barış Akarsu’nun hayatını anlatacak filmde merhum şarkıcının sevgilisini canlandıracaktı Aslı Bekiroğlu. Katıldığı bir törende bu film soruldu: “Barış Bey’in trajik bir ölümü oldu, ne söylemek istersiniz?”

Haberin Devamı

Cevabı şu oldu Bekiroğlu’nun: “Ne diyeyim hayatım, başı sağ olsun. Ne denir, tövbe yarabbim.”
Kikirdeyerek...
* Birinci hata şu: Ölmüş birine başsağlığı değil, Allah’tan rahmet dilenir.
Hadi bu, Türkçeyle ilgili bir cehalet, affedilebilir, daha sonra öğrenilebilir.
* İkinci hata şu: Hayatını kaybetmiş birinden, yakınlarını incitebilecek biçimde cıvıklıkla bahsedilmez.
Bahsedilirken kikirdenmez. Türkçe hatası düzeltilir ama bir insana bu terbiye nasıl öğretilir, onu hiç bilemiyorum işte.
* Üçüncü hata da şu: Demek ki Aslı Bekiroğlu’nun oynayacağı rolle, o senaryoyla, yaşanmış acı olayla uzaktan yakından alakası yokmuş.
Hiç mi hiç girmemiş içine, hiç mi hiç işlememiş ruhuna.
Bir oyuncunun her şeyden önce canlandıracağı öyküyü içselleştirmesi lazım.
Bu yüzden ister kovulmuş olsun, ister kendi kararıyla ayrılmış olsun çok iyi olmuş projede yer almaması.

Haberin Devamı

Türk Oscar’ı: Fırın ekmek

Kerem Bürsin’in “Yabancı oyuncular dünyaları ben yarattım diye bağırmıyorlar” açıklamasına Şafak Sezer’den eleştiri geldi:
“Türkiye’de öyle kaliteli oyuncular var ki dünyaya taş çıkarır. Kerem Bürsin’in o kelimeleri kullanması için daha çok fırın ekmek yemesi lazım.”
Geçen hafta da Zafer Algöz benzer bir laf etmişti. Kendi oynadığı dizi “Gibi”ye benzetilince “Erşan Kuneri’nin seviyesine gelmesi için iki fırın ekmek, dört fırın da İzmir boyozu yemesi gerek” demişti.
Oscar’a, Emmy’ye falan gerek yok bundan gayrı. Ölçü birimi fırın ekmek: Üç fırın ekmekli oyuncu, iki fırın ekmekli dizi, dört fırın ekmek adayı film...

Cinsellikten soğutan haberler

* Simge Sağın’a şişe su atıldı sahnedeyken. Oğuzhan Koç’a telefon. En son Teoman’a prezervatif... Kime, neyi, neden atıyorlar; altında bir mesaj var mı, düşün düşün işin içinden bir türlü çıkamıyorum. Işınla beni Scotty!
* Gündeme bomba gibi düşen Bebek görüntülerinin ardından galiba bir süre o sahilden geçmek bile istemeyeceğim. Peşinen söyleyeyim, bu konuda yapılan esprileri de hiç eğlenceli bulmuyorum.
* Shakira, evde ilişki sırasında bastığı futbolcu sevgilisi Gerard Pique’den ayrıldı. İddiaya göre o kadın da Barcelona’nın genç oyuncusu Gavi’nin annesi. Pique, Gavi’yi “Yeni Xavi” diyerek öve öve bitirememişti bir de...

Haberin Devamı

PANDEMİ GÜNLÜĞÜ

Artık ayıp oluyor

Vaka sayıları 100 binlerde seyrederken bir kişiyi, bir daveti ekmek için şahane mazeretti: “Sorma ya, pozitif çıktım...”
Ama sayılar bütün Türkiye’de günlük 1000’in altına geriledi artık. Bu bahaneyi kimse yemiyor, bilginiz olsun.

Neydi taksiden çektiğimiz...

Taksi çağırma aplikasyonu BiTaksi’yi sık kullanıyorum. Geçen gün yine yana yakıla taksi arıyorum. Yok, yok, yok...
Derken önüme “Araç taksimetreyi açarak gelsin” diye bir seçenek çıktı. Tıklar tıklamaz şak diye taksi bir taksi düştü. Meğer BiTaksi’nin yeni uygulamasıymış.
Eskiden bindiğiniz yerden itibaren çalışmaya başlıyordu taksimetre. Artık kabul ettiği yerden itibaren yazmaya başlıyor.
Böyle bir seçeneği olduktan sonra hangi şoför kabul eder ki zaten eski halini.
Taksimetreyi önceden açıp açmadığını bilememek de cabası.
Ne çektik şu İstanbul’da taksi meselesinden yahu...

Yazarın Tüm Yazıları