5 başlıkta 2021 kent hayatı

Eğlencenin eski formülü olan ‘önce ocakbaşı, sonra eller havaya’, yerini ‘yemek, müzik, dans, üçü bir arada’ya bıraktı. Sahneler yerli DJ ve şarkıcılara kaldı, Lübnan lokantaları Beyrut’u aratmadı...

Haberin Devamı

KAZANAN SEMT: KURUÇEŞME

Sortie, Oligark, Alaf zaten vardı. Ama son bir senede bunlara Korto, Boaz, Ena, Novikov, Nothing Coctail gibi yenileri katıldı. İşin ilginç tarafı Kuruçeşme eskiden içine kapalıydı. Yani yüksek duvarlı bir eğlence mekânına girerdiniz. Şimdi trafik ışıkları mevkisindeki yan yana mekânlarda dışarı masalar atılıyor,  kalabalık gece caddeye taşıyor.

5 başlıkta 2021 kent hayatı

ÜÇÜ BİR ARADA!

Eskiden bir konsere gidileceği akşam, öncesinde bir yerde yemek yenir, sonrasında eğlenmek için bir mekâna geçilirdi. Bu üç ayak artık birleşti. Trafik, fiyat ve salgın gibi nedenlerle insanlar tek ortamda yemek, müzik, dans, hepsini halletmek istiyor. Yeni konseptler ortaya çıkmaya başladı. Örnek mi? Çeşme’de akşam ocakbaşından gece Reina’ya dönen Cabbar... Yahut Taksim’de fine dining ile konseri birleştiren Private...

Haberin Devamı

5 başlıkta 2021 kent hayatı

BEYRUT’A HOŞGELDİNİZ

Hem damak tadımıza yakın, hem maliyeti düşük, hem yükselen vejetaryenlik gibi akımlara uygun hem de rakı gibi alternatif içkilerle uyumlu... İstanbul yakında Lübnan mutfağının başkenti ilan edilirse şaşırmayın. Taksim’in ara sokaklarından otellerin roof’larına her segmentte Lübnan lokantaları açılıyor. Karaköy’deki Ajda Club işi iyice abarttı; fettuş, tabule gibi lezzetlerin üstüne dansözlü, zenneli eğlence de yapıyor.

5 başlıkta 2021 kent hayatı

SAHNELER YERELLEŞTİ

Pandemi koşullarının üstüne bir de kurda yaşanan artış, yabancı grup, DJ ve şarkıcıların maliyetini arttırdı.
O yüzden bu sene her zamankinden daha fazla yerli sanatçı ağırladı sahneler. Salgında çok güç zamanlar geçiren müzisyenlerimiz de bir nefes alabildi böylece. Eğlence sektörünün önündeki zorluklardan biri de müzik saatleri kısıtlamasıydı. Fakat etkinlikleri erkene çekme fikrine işletmeler de müşteriler de kolay alıştı.

Haberin Devamı

ISSIZ KOYLAR ŞENLENDİ

Önceki sezona göre Çeşme’de de bir kıpırdanma vardı ama yazın galibi açık ara Bodrum’du. Bu makasın sebebi Ulus 29, Sunset, The Galliard gibi birçok İstanbullu markanın yazlık açmasıydı. Fakat asıl yarış karadaki Bodrum, Çeşme gibi beldelerden çok, denizdeki koylarda yaşandı. Daha önce sessizliğinden dolayı tercih edilen Fethiye, Datça, Bozburun koylarında yat tatillerinden dolayı çıpa atacak yer kalmadı.

 

Yazarın Tüm Yazıları