Mantı: Her hali güzel

Pek çok kişi için klasik mantının yerini hiçbir şey tutamaz ama mutfağımızda pek çok mantı çeşidi pişiyor, hepsi de çok leziz! Özellikle bu hafta verdiğim iki tarifle, emin olun parmaklarınızı yiyeceksiniz!

Haberin Devamı

YOĞURTLU MİLFÖY MANTISI

Mantı: Her hali güzel

(6 kişilik)

NE LAZIM?

8-10 adet milföy hamuru

150-200 gr az yağlı dana kıyma

1 soğan (rendelenmiş)

1 çay kaşığı tuz Karabiber

Üzeri için;

2 su bardağı sarımsaklı yoğurt

2 çay kaşığı pul biber

NASIL YAPARIM?

Mantının iç harcı için kıymayı ve rendelenmiş soğanı bir kaba alın. Tuz ve karabiberini katın, iyice yoğurup bir kenarda bekletin.

Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp mutfak tezgâhına dizin.

Buzu çözülüp yumuşayan milföy hamurlarının her birinin ortasına kıymalı karışımdan 2-3 çay kaşığı dolusu koyun. Hamurun önce karşılıklı iki ucunu birleştirin. Sonra diğer iki ucu da birleştirip bir bohça şekline getirin.

Haberin Devamı

Börekleri yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Dilerseniz fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı da sürebilirsiniz.

175 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar, üzerleri kızarıncaya dek pişirin.

Fırından çıkarınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin, pul biber serpin. Sıcak sıcak yiyin.

LABNELİ-PATATESLİ MANTI

Mantı: Her hali güzel

(4 kişilik)

NE LAZIM?

2 tepeleme yemek kaşığı labne

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 su bardağı su

Alabildiği kadar un

İç harcı için;

4 orta boy patates (haşlanıp püre haline getirilmiş)

1’er çay kaşığı tuz, pul biber

Üzeri için;

100 gr tereyağı

Pul biber

NASIL YAPARIM?

Bir kaba labne, yumurta, tuz, karabiber ve suyu koyun. Elinizle yavaş yavaş karıştırırken bir yandan da azar azar unu ilave edip yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz gerek.

Hamurun üzerini mutfak örtüsüyle kapatıp 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru 2 parçaya bölün. Bezeleri hafif unlu tezgâhta merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın.

Çay bardağının ağız kısmıyla yuvarlak parçalar kesin.

Haberin Devamı

Patates püresini tuz ve pul biber ekleyerek tatlandırın.

Yuvarlak hamur parçalarının uçlarına birer çay kaşığı kadar patatesli harçtan koyun, diğer ucunu üzerine kapatın. Kenarlarına elinizle iyice bastırıp çatalla şekil verin.

Mantıları kaynayan suda haşlayıp süzün. Üzerlerine eritilmiş tereyağı ve pul biber karışımını gezdirip servise sunun.

Yazarın Tüm Yazıları