Fotoğraflar maç yaparsa

Evet evet, bu yarışmada fotoğraflar gerçekten maç yapıyor. Türkiye’de ortaya çıkan bu sıra dışı fotoğraf uygulamasının adı “PhotoCup.”

Haberin Devamı

Fotoğraflar maç yaparsa

Uluslararası alanda da ilgi çeken ve kısa sürede 40 binin üzerinde üyeye ulaşan PhotoCup uygulamasında, fotoğraflar tıpkı bir spor müsabakalarındaki gibi ikili karşılaşmalara çıkıyor. Karşılaşmalarda en çok oyu alan bir üst tura ve nihayetinde de kupaya ulaşıyor. Fotoğraf tutkunlarını heyecanlandıran PhotoCup’ın yaratıcısı ise fotoğraf dünyasının yakından tanıdığı bir isim “Niko Guido.”
Kendisi, “İstanbul 365 gün” ve “Ben İstanbul” gibi projelerin yanı sıra uluslararası alanda yaptığı “14 Şehir” gibi birçok fotoğraf projesinin de sahibi. Tekrar PhotoCup’a dönersek, uygulama 1 Mayıs 2020’de hayata geçiyor ve bu sürede 40 binin üzerinde üyeye ulaşıyor. Zaman zaman bazı projelerde birlikte çalışma şansı da bulduğum usta fotoğrafçı Niko Guido, uygulamaya haftalık 15 bin fotoğraf yüklendiğini, 8 milyon oy kullanıldığını, her hafta pazar ve çarşamba günleri başlayan iki farklı kupa mücadelesinin verildiğini anlatırken bizi gerçekten heyecanlandırıyor. Bu uygulamanın Türkiye’de ortaya çıktığını ve özgün formatıyla dünyada tek olma özelliği taşıdığını aktaran Niko Guido ile PhotoCup’ın her yönünü konuştuk. Bakın neler anlattı:

Fotoğraflar maç yaparsa

HER HAFTA İKİ KUPA VAR

“PhotoCup, haftada iki kere farklı temalarda fotoğraf kupalarının düzenlendiği, katılımcıların yükledikleri fotoğraflarla ve fotoğraflara verdikleri oylarla ödüller kazanabileceği fotoğraf şampiyonası. Ama alışılagelmiş fotoğraf yarışmalarının aksine fotoğraflar birbirleriyle karşılaşıyor. Karşılaşmaları kazanan fotoğraflar bir üst tura geçiyor ve başka bir fotoğrafla yeni bir karşılaşma yapıyor. Her turda kazananlar, üyelerin oylarıyla belirleniyor. Bu şekilde turlar devam ediyor ve en sonunda iki fotoğraf finale kalıyor. Final maçını kazanan fotoğraf ise şampiyon oluyor.

YENİ BİR SOLUK GETİRDİ

Fotoğraf yarışmalarına yeni bir soluk getiren bu format sayesinde kullanıcılar, daha eğlenceli, daha heyecanlı ve etkileşimi daha yüksek bir platforma kavuşmuş oluyor. Üstelik yarışmacılar, fotoğrafları her gün tur atladıkça kupanın başından sonuna kadar oyunun içinde kalıyor. Ayrıca kullanıcılar, yarışmaya katılmadan da yalnızca verdikleri oylarla bu heyecana dahil olabiliyor. Dileyen herkes www.photocup.com internet adresinden ya da PhotoCup’ın mobil uygulamasından platforma katılabilir ve oy kullanabilir.”

Fotoğraflar maç yaparsa

ŞİMDİ BU FORMATI ULUSLARARASI ARENAYA TAŞIMAK İSTİYOR

Haberin Devamı

Niko Guido, “PhotoCup” uygulamasının uluslararası alanda da her geçen gün artan ilgi ile takip edildiğini belirterek, “Hedefimiz bu uygulamayı daha geniş kitlelere ulaştırıp, geliştirerek, Türkiye’ye bir katma değer kazandırmak. Bu formatı uluslararası arenaya taşımak” diyor.

Fotoğraflar maç yaparsa

‘YILIN EN İYİ FOTOĞRAFI’ İÇİN 2.2 MİLYON OY KULLANILDI

Haberin Devamı

PhotoCup’taki en büyük mücadelelerden biri de “Yılın En İyi Fotoğrafı” temasıyla yapıldı. 2.2 milyon oy kullanılan kupada 5 bin 90 fotoğraf yarıştı. Birinciliği, 13 turu atlayarak finale kalan ve finalde de en çok oyu alan Nazım Tetik’in fotoğrafı kazandı. Bu turnuvada toplam 10 bin lira para ödülü dağıtıldı.

Fotoğraflar maç yaparsa

Yazarın Tüm Yazıları