Bir gezginin fotoğraf notları

TBMM Halkla İlişkiler Binası’nda açılan Resul Çelik’in “81 İl Gizem Dolu Anadolu” sergisi, Türkiye’nin güzelliklerini Meclis’in çatısı altına taşıyor.

Haberin Devamı

Ne yazık ki yalnızca Meclis ziyaretçilerinin görebileceği bu serginin gözlerden kaçtığına inanıyorum. 20 Ocak’a kadar gezilebilecek bu serginin Ankaralıların daha yoğun ilgi gösterebileceği bir yerde tekrar açılmasını bekleyeceğim.
“81 İl Gizem Dolu Anadolu” sergisini birlikte gezdiğimiz Resul Çelik’ten dinledim fotoğraflarının hikâyesini. Karadeniz’in sıcaklığını sohbetimizin satırlarına sığdıran Rizeli fotoğraf tutkununun aktardıkları şöyle:

Bir gezginin fotoğraf notları

İFLAH OLMAZ GEZGİN OLDUM

“Bir hevesle başlayan anı yakalama merakı beni iflah olmaz bir fotoğraf tutkunu, durmak yorulmak bilmeyen bir gezgin haline getirdi. ‘Fotoğraf hiçbir şey değil, beni asıl ilgilendiren şey hayatın kendisi’ düşüncesiyle hareket ediyorum. Fotoğraflarımda da hayatı aktarıyorum ama memleket havasıyla. Memleket sevgisinin fotoğraflarıma yansımasından büyük haz alıyorum. Türkiye doğanın her renginin var olduğu bir yeryüzü cenneti. Mükemmel bir doğası var.

Haberin Devamı

Bir gezginin fotoğraf notları

FOTOĞRAF VE DOĞA TUTKUNUYUM

Fotoğrafçılık mesleği yanı sıra bir doğa tutkunuyum. Bu konuda deneyimli isimlerden bilgiler alıyorum. Geziyor, görüyor ve fotoğraf çekiyorum. İnsanların bilmediği güzellikler keşfetmek, onları fotoğraflamak en büyük tutkum. Bir gezgin ve fotoğrafçı Ersin Alok’u bu anlamda kendime örnek alıyorum. Onun görüşlerine ve fotoğraflarına hayranlığımı gizlemiyorum.

11 YIL, KÖŞE BUCAK 81 İL

Yaklaşık 21 yıldır fotoğraf çekiyorum. Daha çok manzara, tarihi mekanlar ve portre fotoğrafları seviyorum. Türkiye’de 81 ilin tamamını köşe bucak, adım adım gezip fotoğraflayarak dolaştım. Bu serginin adını taşıyan ‘81 İl Gizem Dolu Anadolu’ adında bir de prestij kitabım var. 11 yılda tamamladım bu kitap ve bu sergide yer alan fotoğrafların çekimlerini. 350’ye yakın sergim oldu farklı noktalarda ama benim için önemlisi bu güzellikleri sergilerle İsviçre ve Fransa gibi ülkelere taşıyarak Türkiye’nin güzelliklerini başka başka coğrafyalara da sunabilmek oldu. Şimdi hedefim bir hayali gerçekleştirmek; 192 ülkenin tamamından fotoğraflar çekip, dünyanın tarihini yaşamını doğasını bu güzellikleri de belgeleyip tüm dünyaya göstermek.”

Yazarın Tüm Yazıları