Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan ÇavunYazarın Tüm Yazıları

Vakıfköy farkı

Tarihleri büyük lakin şu an ki konumları içler acısı olan iki kulübün cumartesi günkü mücadelede Vakıfköy gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

Sezon başından bu yana genç ağırlıklı kadrolarıyla mücadele eden iki takımdan birisi açık ara lige veda ederken, yeşil beyazlılar son haftalara kadar play-off hedefini kovaladı.
Lakin gelecek anlamında halen iki güzide kulübümüzün de önü karanlık.
*
Borç batağından nasıl çıkacakları konusunda belirsizlik devam ediyor.
Bursaspor özelinde baktığımızda mevcut borç rakamları herhangi bir kişinin altından kalkabileceği miktarın çok üzerinde duruyor.
Durum böyle olunca önümüzdeki sezonda da transfer tahtasının açılması konusunda çok iyimser düşünemiyorum maalesef. Zira telaffuz edilen rakamlar ciddi.
Bu konuda zaten epey yazdık, önümüzdeki dönemde yine yazacağız.
Biz kötü senaryo olarak transfer tahtasının açılamadığını düşünürsek, açıkçası üst lige çıkmanın, hele ki yukarıdan 4 takımın geldiği bir sezonda imkânsıza yakın olduğunu düşünüyorum.
Lakin alt yapımızdan çıkan gençlerin verdiği mücadeleye bakınca da bu takımın asla bir Eskişehirspor olmayacağını da rahatlıkla söyleyebiliriz.
*
Yeter ki şu an kadroda bulunan gençleri kadroda tutalım.
Emirhan, Burak Kapacak, Burak Altıparmak, Taha, İsmail Çokçalış, Onur, Vefa, Eren, Berat gibi oyuncuları elimizden kaçırmadığımız sürece en kötü ligi ilk 10 içinde bitireceğimizi düşünüyorum.
Böyle bir durumda da Mustafa Hoca’nın en çok kafa yorması gereken konunun savunma olduğunu da bir kez daha belirtelim. Zira bu sezon Mustafa Er Hoca’nın zorlandığı ve hatta sınıfta kaldığı tek nokta kolay gol yeme alışkanlığına sezon boyunca çözüm bulamaması oldu. Zaten ligden düşen takımları bir kenara koyduğumuzda en çok yiyen 2. takım olmamız da bu sorunu net bir şekilde ortaya koyuyor.
*
Evet, artık Keçiörengücü maçıyla sezona son noktayı koyacağız. Bu karşılaşma gelecek sezonun planlaması bakımından gençlerin görücüye çıkacağı son maç olacak.
Ondan sonrası ise başkan adaylarının vaatlerinde ne kadar ciddi olduğunu veya reklam peşinde olup-olmadıklarını hep birlikte takip edeceğiz...

Yazarın Tüm Yazıları