Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan ÇavunYazarın Tüm Yazıları

İlk ve kritik galibiyet…

İsmail Ertekin ile yeni bir sayfa açan Bursaspor’da işler yolunda gitmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Bu sezon özellikle deplasmanlarda son derece kötü bir performans gösteren ve çıktığı her maçta kalesinde gol görüp, yalnızca 1 puan kazanabilen Yeşil-Beyazlılar, hem ilk galibiyetini almayı, hem de dış sahada kalesini ilk defa gole kapatabildiği bir sonuca imza attılar.
Ve geçen haftayla birlikte bu sezon ilk defa 2 maç üst üste gol yemeden 90 dakikayı tamamladılar.
*
Futbol seviyesi olarak aslında çok kaliteli bir oyun ortaya koyduğumuz söylenemez, lakin karşılaşmanın büyük bölümünde özellikle topu oyuna soktuğumuz birinci bölge ve orta sahada ki yüzdeli pas bağlantımız sayesinde rakibe hiçbir zaman oyun üstünlüğünü vermedik.
Karşılaşmanın temposunu sürekli olarak düşük tutarak, adeta rakibi uyutarak ve Ertuğrul’un yaptığı bireysel hata dışında da rakibe pozisyon vermeden istediğimiz sonucu almayı başardık.
Bu arada dip not olarak belirtmek gerekiyor ki; rakibimiz Menemenspor’un da iç sahada oldukça başarılı olduğu, hatta pazar günkü karşılaşmayı kazanmayı başarsaydı, ligin en iyi iç saha performansına sahip takım olacaktı. Bu anlamda alınan galibiyetin değerini iyi bilmek gerekiyor.
Geçen hafta da belirttiğimiz gibi İsmail Hoca’nın kafasındaki ilk plan az gol yiyen, rakip hata yaptığında da bulacağımız bir golle 3 puanı alabilecek bir takım. İki haftadır bu plan işe yarıyor.
*
En önemli sıkıntı hücum bölgesinde çoğalma açısından yaşıyoruz. Biraz da 4-5-1 dizilimin yarattığı bir sonuç olsa da, orta sahadan 3. bölgeye destek olan oyuncu sayısının artması gerekiyor. İsmail hoca 4-4-2’ye geçmek yerine muhtemel bu şablonda oynamaya devam edecektir. O vakit yapılması gereken aynı attığımız golde olduğu gibi orta sahadan çabuk, dikine ve sürpriz çıkışlar yaparak rakibi eksik ve hazırlıksız yakalayacak pozisyonlar üretmek.
Menemen deplasmanında Emre-Hamza ve finalinde Ozan İsmail’in yaptığı hücum varyasyonlarını artırmak ve bu kurguya uygun çıkışları yapmamız, sayısını artırmamız gerek. Aksi halde Enver Cenk Şahin ileride çok fazla yalnız kalıyor ve bu da iki haftadır olduğu gibi gol yollarında ciddi sıkıntı çekmemize neden oluyor.
Tabii bu arada karşılaşmanın ilk yarısında Kubilay’a yapılan çok net penaltının nasıl verilmediği konusu ise ayrı bir rezillik.
Sonuç olarak kritik bir galibiyete imza attık. Bu hem gençlerin özgüveni, hem de İsmail Ertekin’e duyulan güven açısından önemliydi. Haftaya Isparta 32 karşısında da alınacak bir galibiyet bu ligde tutunabilmek ve ileriye biraz olsun umutlu bakabilmek adına son derece değerli olacaktır…

Yazarın Tüm Yazıları