Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan Çavun
Prof. Dr. Sinan ÇavunYazarın Tüm Yazıları

Gurur duydum

Göztepe gibi bir takımı harika bir futbol oynayarak eleyen bir Bursaspor’dan gurur duydum...

Haberin Devamı

Ve gençler; lütfen “Ben oldum” demeyin, öğrenmeye, çalışmaya, kendinizi yalnızca ve yalnızca futbola vermeye devam edin. Etrafınızda Enes Ünal gibi, Mehmet Zeki Çelik gibi, Merih Demiral gibi, Cengiz Ünder gibi, Yusuf Yazıcı gibi oyuncuları örnek alın.”

Sonuçtan bağımsız olarak, Süper Lig’de üst sıralarda yer alan Göztepe’yi, kendi sahasında, üstelik sahaya 9 yabancı ile çıktıkları bir karşılaşmada, dik durarak, mücadele ederek ve en önemlisi harika bir futbol oynayarak eleme başarısı gösterebilmek kim ne derse desin gurur duyulacak bir olaydır...
Bir Bursalı olarak, bu gururu yaşatan gençlerimize sonsuz teşekkürler...

*

Mücadelenin hemen tamamında maçı kazanmak isteyen, attıkları birbirinden güzel gollerin akabinde bireysel hatalarla yenilen gollere rağmen oyundan düşmeyen ve en nihayetinde karşılaşmayı, değim yerindeyse söke söke alan gençlerimize ve onları Bursaspor’a ve Türk futboluna kazandıran Mustafa Er’e ne yazsak az gelir.

Haberin Devamı

Tabii ki önlerinde daha kat edecekleri uzun bir yol var...
Tabii ki daha öğrenecekleri ve alacakları dersler var...
Tabii ki henüz olgunlaşmadıkları için şımarma, hatta en büyük hata olan “Ben artık oldum” deme gibi riskleri mevcut, lakin yine de Türkiye’deki tüm futbol camiasının bu gençleri alkışlamaları gerekiyor.

*

Ve bu gençlerimize buradan bir kez daha yazma, hatırlatma gereğini duyuyorum;
Lütfen “Ben oldum” demeyin, öğrenmeye, çalışmaya, kendinizi yalnızca ve yalnızca futbola vermeye devam edin.
Mümkün mertebe sosyal medyadan uzak durmaya özen gösterin.
Etrafınızda Enes Ünal gibi, Mehmet Zeki Çelik gibi, Merih Demiral gibi, Cengiz Ünder gibi, Yusuf Yazıcı gibi oyuncuları örnek alın.

*

Gittiği her takımdan kovulanları, yaşıtları Avrupa’da ve Süper Lig’de koştururken Survivor’da mücadele edenleri değil...
Yukarıdaki iki farklı yoldan hangisini seçeceğinize siz kendiniz karar vereceksiniz...

*

Ve son söz Özer Hurmacı ve Cüneyt Köz’e;
Sizlerden yıldız olmanızı, harikalar yaratmanızı değil, sahadaki gençlerin verdiği mücadeleye, Burak Altıparmak ve son haftalardaki Onur Atasayar gibi destek olmanızı bekliyoruz. Hatta onu bile geçtim, köstek olmayın yeter...!

Yazarın Tüm Yazıları