“Özgecan’lar ölmesin” diye dernek kuruldu

Avrupa Cinsel Tıp Komitesi tarafından Sertifikalı Cinsel Terapist, Aile Danışmanı ve Jinekolog Op. Dr. Süleyman Eserdağ bir ilke imza attı ve Vajinismus Tedavi, Eğitim ve Araştırma Derneği’ni kurdu.

Haberin Devamı

Derneğin temel amacının vajinismus tedavisi ile birlikte cinsellikle ilgili bilinçlendirme olacağını vurgulayan Eserdağ, “Kadınların şiddete uğramasında en etkili sebeplerden biri cinsellik. Ülkemizde yanlış, eksik ve abartılı cinsel bilgilendirme birtakım sorunlara zemin hazırlıyor” diyerek uyardı. Toplumu derinden sarsan Özgecan Aslan cinayetindeki hukuki tartışmaların ardından konunun psikolojik ve tıbbi açıdan da değerlendirilmesi gerektiğini belirten Eserdağ, saldırganın cinsel suçu işleyememiş olmasından dolayı duyduğu nefret neticesinde mağduru katlettiğini düşündüğünü söyledi. Eserdağ ile Türkiye gündemine Özgecan olayı ile bir kez daha gelen kadına şiddetin cinsel boyutu ve derneği amaçlarını konuştuk. Bakın neler söyledi:
“Kadınların şiddete uğramasında en etkili sebeplerden biri cinsellik. Çocuklarda özellikle cinsel kimliğin çok erken yaşlarda 3-8 yaşlarda geliştiğini biliyoruz. Özellikle bu dönemlerde ailenin çocuğunu doğru şekilde bilinçlendirmesi çok önemli. Toplumumuzda kültürel değer yargılarımızda cinselliğin kadın erkek arasında yaşanan duygusal ve bedensel bir temas olmaktan çıktığını görmekteyiz. İlişkide veren taraf kadın, alan taraf erkek gözüyle bakılıyor. Kültürel örüntümüz gereği kadınların kaçan taraf erkeğin de kovalayan taraf gibi bir durum alması sözkonusu. Cinsellik yeterince konuşulamadığı ve tabulaştırıldığından ötürü erken yaşlardan itibaren cinsel şiddete uğrayan genç kız veya erkek pek çok mağdurun olduğunu da gözlemlemekteyiz.

CİNSEL SUÇU İŞLEMEDİĞİ İÇİN ÖZGECAN’I KATLETTİ

Haberin Devamı

Derneğimizin ana amaçlarından bir tanesi de kişilerin ve toplumumuzun cinsellikle ilgili yeterli düzeyde aydınlatılması ve bilinçlendirilmesidir. Çünkü erken dönemde yapılan doğru bilinçlendirme ile pekçok cinsel sorunun ve cinsel hastalıkların önüne geçilebilir. Özgecan olayında saldırganın cinsel suçu işleyememiş olmasından dolayı duyduğu nefret neticesinde mağduru katletiğini düşünmekteyiz. Eğer ki, toplumda cinsellik doğru kanallar tarafından yeterince paylaşılmazsa ve toplumsal bilinç düzeyi yükseltilmezse malesef bu tür cinsel sapkınlıkların artarak devam edeceği kaygısını taşımaktayız. Cinselliği bir tabu olmaktan çıkartmalıyız. Cinsellik her iki tarafın da bir duygusal alışverişi ve paylaşımı olarak görülmesi gerekiyor.

10 KADINDAN BİRİ VAJİNİSMUS HASTASI

Haberin Devamı

2006 yılında yapılan bir araştırmaya göre de Türkiye’de 10 kadından birinin ilişkiye girmekte zorlanıyor ve vajinismus hastası. Bu da evlilikleri tehdit eden en önemli unsurlardan biri. Vajinismusla ilgili toplumsal bilinçlenme ve farkındalığın artırılmasını hedefliyoruz. Vajinismus başta cinsel sorunlarla karşı karşıya kalan tüm hastalara maddi manevi destek sağlamayı da hedefliyoruz.”

Yazarın Tüm Yazıları