Alloblast kök hücre nedir

Yaşlanmak artık tarihe karışıyor. İnsan ömrünü uzatmak için yapılan araştırma ve deneylerde oldukça umut vaat edici sonuçlar elde ediliyor.

Haberin Devamı

Peki, yaşlanmak nedir? Yaşlanmak; hücre, doku, organ ve sistemlerde meydana gelen değişikliklerin bütünüdür. Bu hafta size en normal kök hücre tedavisinden biraz daha farklı olan, alloblast kök hücre tedavisinden bahsedeceğim.

Alloblast kök hücre nedir

Alloblast, yeni doğan erkek çocukların hemen sünnet edilmeleri sonrası ortaya çıkan deri parçasından, yüksek teknoloji eşliğinde labarotuvar ortamında biyomühendislik teknikleri kullanılarak fibroblast hücrelerinin çoğaltılarak elde edilmesidir. Bu doku ciltten alınan fibroblastlara göre dört kat daha etkilidir.
Fibroblast ise kollajen ve hyalüronik asit üretiminden sorumlu olan hücredir. Bu yöntem tek seans olarak uygulanmakta ve genellikle uygulamadan bir hafta sonra etkisini göstermeye başlamaktadır.

Haberin Devamı

Kimler yaptırabilir?

Yaşlanma aslında çok erken yani 20’li yaşların başında başlar. Kollajen üretimi her geçen yıl azalır. 35-40’lı yaşlara geldiğimizde ciltte belirgin sarkma ve kırışıklıklar meydana gelir. Alloblast kök hücre tedavisinin yaş sınırlaması bulunmamakla birlikte 30 yaşına yaklaşan kişilerin yaptırması yaşlanmayı geciktirdiği için tavsiye edilir.

Alloblast kök hücre nedir

Nasıl uygulanır?

Alloblast uygulaması krem ile anestezi uygulandıktan mezoterapi işlemi gibi iğne ile yapılır. İşlemden sonra sadece iğne izleri belirgin olabilir. İzler bir iki saat sonra kaybolur. Tek seans uygulamanın genellikle yeterli olduğu uygulamada, duruma göre seans sayısı artırılabilir veya probleme göre tekrar yapılabilir.

Alloblast kök hücre tedavisi etkileri nelerdir?

Parlak, pürüzsüz, canlı bir cilde sahip olmayı birçoğumuz isteriz. Bu hedefe ulaşmak adına birçok farklı tedavi seçeneği mevcuttur. Alın, kaş arası ve göz çevresi kırışıklıklar için botoks, yüzdeki hacim kayıpları için hyalüronik asit içeren dolgular, leke tedavisi için fraksiyonel lazer ve mezoterapiler tercih edilebilir. PRP, fibrocell ve alloblast gibi hücresel rejeneratif tedaviler daha doğal uygulamalardır. Kombine olarak diğer tedavilerde kullanılabilir.

Haberin Devamı

Alloblast kök hücre nedir

Hangi durumlarda kullanılır?

∆ Bozulan veya azalan kolajen ve elastin üretimini tetikleme
∆ Cildin sıkılaşması
∆ Cilt hasarlarını giderme ve cildi gençleştirme
∆ Derideki hücresel yapıyı iyileştirme ve destekleme
∆ Geçmeyen deri yaralarını veya doku kaybı olan çukurları azaltma
∆ Lekeleri azaltma
∆ Ciltteki kırışıkları azaltma
∆ Cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlama

Yazarın Tüm Yazıları