Üzerimize kar değil tahmin kirliliği yağıyor

Geliyor, az kaldı, bekleyin, geçen kıştan çok daha etkili kar yağacak, çünkü Karadeniz’in suyu hiç bu kadar ısınmamıştı, beş katı büyüklüğünde vorteks bekleniyor, az sabır...

Haberin Devamı

Evet, kurak geçen günlerden sonra “pek yakında kar yağışı” bildirimlerinin had safhaya ulaştığı o çılgın günlerdeyiz.
Gel gör ki bu kez işin içinde kar yağışından öte polemik var.
Önce bu alanın deneyimli isimlerinden Mikdat Kadıoğlu isyan etti: “Meteoroloji palyaçoları yine vorteks edebiyatına başladı. Amatörlerin atıp tutmaları, devlet gibi uyarı yapmaları maalesef sadece kendilerini bağlamıyor. Onların yarattığı bilgi kirliliği bize mal oluyor. Yine bilemediniz diye bana söylenen çok oluyor”.
Daha sonra da Bünyamin Sürmeli sözde meteorologlara saydırdı:
“Dünyanın hiçbir yerinde meteorolog olmayan biri çok takipçili diye ben meteoroloğum demez. Sahte doktor işlemi görür. En anlayamadığım şey şu: Arkadaşım madem model okuyabiliyorsun azıcık, istatistik oku da İstanbul’a bir kış içinde ayrı ayrı 20 kez karlı sistem gelmediğini gör. 365 gün kar yağacak dersen karın yağdığı günü illa ki yakalarsın...”
Her ikisi de çok haklı.
Çoğu zaman Twitter’da meteoroloji yorumu yapan hesapların söylemlerinden etkileniyoruz.
Ortalık tahmin kirliliğinden geçilmiyor.
Sonra da “Hani nerede kar” diye söyleniyoruz.
Ayrıca kar yağışına dair şu iki duygu da çok abartılıyor:
Kimisi romantik bir şekilde takılıp kalıyor kar yağışı meselesine.
Kimisi de felaket filmi tadında karşılıyor karın gelişini...

Haberin Devamı

Popüler kültür sayıklamaları
HİÇ OLMAMIŞ
Rap şarkıcısı Çakal, Miami’de gittiği bir Türk restoranında 3500 dolarlık su sipariş etmiş. Madem hava atmak istedi, neden pahalı su şişesi açtırmış anlayamadım. Bari marka bir içki şişesini açtırsaydı. Hiç olmamış hiç.

ELMAYLA ARMUT

“Yeni Firdevs” Hande Ataizi noktayı koydu: Yeni Aşk-ı Memnu dizi değil, sinema filmiymiş.Elmayla armutu karıştırmayın dedi Hande, ki haklı. Ama dizi olsaydı sanki daha etkili olacaktı bu iş. Büyük hayal kırıklığı.

ANTİDEPRESAN YORUMLARI
Her kesim tarafından sevilen şarkıların hazin sonu:
Şarkıyı herkes “kendi tarafına” çekmeye çalışıyor. “Antidepresan” şarkısı da öyle oldu.
Farklı “Antidepresan” yorumlarından bıktık. Şarkının orijinali gayet iyiyken üstelik...

ORİJİNAL VE MARJİNAL

Hürriyet Pazar’da okudum. Gençler 90’lara bayılıyormuş. Sex and The City ve Friends izleyeniyle, Nirvana seveniyle filan o dönemi cool buluyorlarmış.
Hatta biri şöyle demiş: “90’lar kadar havalı bir dönem daha yok! Kıyafetleri, hayat felsefesi, bakış açısı bugünkünden çok daha orijinal ve marjinaldi”. Gerçekten dediği kadar var mıydı diye düşündüm. Bir tek kıyafetler konusuna katılmadım. Yoksa 90’lar gerçekten orijinal ve marjinaldi.

 

Yazarın Tüm Yazıları