Düğüne boyut atlatan o müzik

Christopher Nolan’ın yönettiği 2014 yapımı “Interstellar” filmini bilirsiniz.

Haberin Devamı


Başka gezegenlerde hayat aramayı konu edinen filmin finali her açıdan ikonik ve benzersizdir. Özellikle yaşlanmış kızıyla bir araya gelen genç babanın buluşma sahnesi.
Beşinci boyutu, boyutlar arası mesajlaşmanın nasıl olabileceğini ve zaman algısını müthiş zihin açıcı bir şekilde işler “Interstellar”. Tekrar tekrar seyredilesidir.
Bu filmin bir de Hans Zimmer tarafından bestelenmiş tema müziği vardır, o da efsanedir.
İşte o müziği Burcu Esmersoy ve Nazım Akmandil’in düğün töreninde dinleyince şaşırdım.
Tam da Burcu’nun mutluluktan ağladığı ve daha sonra müstakbel eşini öptüğü o anlarda “Interstellar”ın müziği çalıyordu.
Bir düğünde bu müziği çalmayı düşünmek müthiş bir fikir.
Malum, genelde düğünlerin ilk dakikalarında romantik müzikler çalınır, adet böyledir.
“Interstellar” müziği ise Burcu ile Nazım’ın düğününe başka bir boyut katmış.

Haberin Devamı

Burcu Esmersoy’un evlendiği otel

İtalya’nın Puglia bölgesinde yer alan Borgo Egnazia’da evlenmeyi tercih etti Burcu Esmersoy ve haliyle bu otel de ilgi odağı oldu.
O zaman otel hakkında bilgi vereyim: 2009’da açılan otelin sahipleri bir aile şirketi olan Melpignano’lar.
Bu ailenin ayrıca Borgo Egnazia yakınlarında San Domenico, Masseria Cimino ve Masseria Le Carrube isimli üç oteli daha var.
Ama Borgo Egnazia en çok bilinen otelleri oldu.
Çünkü burası her haliyle hem bir inziva yeri hem de düğünlerin sıkça yapılması dolayısıyla romantik özelliklere sahip. İçinde gezindikçe burnunuza gelen biberiye, yasemin ve limon kokuları, geniş avlular, beyazla bej renginin hâkim olduğu dekorasyon detaylarıyla...
Otelin La Frasca ve Due Camini isimli restoranları da gayet iyi.
Deniz ve otelin plaj kulübü Cala Masciola ise sadece birkaç dakika uzaklıkta...

Puglia tavsiyeleri

Aslında Puglia uzun süredir İtalya’nın yükselen bölgesi. Görülecek çok fazla irili ufaklı köy ve kasabası var.
∆ ALBEROBELLO: Beyaz badanalı “trullo” evleriyle tanınıyor. Trullo, konik çatılı geleneksel taş kulübelere verilen isim. Bari’nin yaklaşık 1 saat güneyindeki bu köy, 1 günde keşfedilecek kadar küçük.
∆ POLIGNANO A MARE: Burası aynı zamanda İtalya’nın en çok fotoğrafı çekilen plajına da ev sahipliği yapıyor: Ponte Borbonico di Lama Monachile köprüsünün altında yer alan çakıllı koy.
∆ OSTUNI:
“Beyaz şehir” olarak da bilinen bu kasaba, Polignano a Mare’den çıkınca sahilden yaklaşık 40 dakika aşağıda. Ostuni’de şu iki şey mutlaka yapılmalı: Arnavut kaldırımlı sokaklarında sıralanan barlardan birinde Negroni yudumlamak, sonra da Piazzetta Cattedrale’deki nefis yemeklerin tadına bakmak.
∆ LECCE: Ferzan Özpetek’le özdeşleşen, İtalya’nın topuğunda yer alan barok tarzdaki Lecce’de önce Rosalba de Carlo’nun meşhur Alle due Corti isimli restoranına uğrayın.
Daha sonra Le Zie Trattoria’daki taze otlu günlük orecchiette’yi ve geleneksel tarifleri modern bir şekilde yorumlayan Arte dei Sapori’yi deneyin.
Bitmedi... Ayrıca La Scarpetta’nın romantik bahçesinde takılın. Vakit kalırsa Caffè Alvino ve Garibaldi bahçelerinin hemen dışındaki Pasticceria Natale’nin tatlıları da tavsiye.
∆ VIESTE: Kayalıklara yapışmış gibi duran eski binalar ve denizin üzerinde yükseliyor gibi görünen bir kasaba Vieste. Burada fotoğraf çekmek büyük zevk! Castello Plajı’na uğramadan Vieste’den ayrılmayın.
∆ MARTINA FRANCA: Komşusu Alberobello’dan daha az bilinen bu köyde Basilica di San Martino mutlaka görülesi.
VE DİĞERLERİ: Monopoli, Locorotondo, Gallipoli ve Trani...

Yazarın Tüm Yazıları