Bu yazın gizemi: UFO magazini

UFO magazinine hazır mısınız? Geçen yılın ağustosunda ortaya çıkan olaylar dizisi anlaşılan o ki bu yaz daha da alevlenecek. Dünya dertlerinden bunaldığımız anda soluğu UFO magazininde alacağız.

Haberin Devamı

Bu yazın gizemi: UFO magazini

Yıldız Tilbe’nin geçmiş yıllarda attığı pek meşhur bir tweet’i vardır:
“Eğer uzaylılar varsa onlar da Dünyalılara inanmıyordur. Yoksa kapı açık, niye gelmesinler değil mi? Korkuyorlardır.”
Tilbe aslında doğru söylüyor, gerçekten de kapı açık, neden gelmiyorlar?
ABD donanması savaş pilotlarının geçen yılın ağustos ayında ilk kez açıklanan belgelerine bakıp hayal kurarsanız, aslında arada bir geliyorlar!
Pilotlar, 2013 ile 2019 yılları arasında tanımlanamayan hava araçlarıyla yakın karşılaşma yaşadıklarını söylüyordu o belgelerde.
Pandemi nedeniyle bu bilgi arada kaynadı ama şimdi bu “tanımlanamayan cisim” meselesi yine gündemde.
Tabii ki Amerika’da. Bu UFO magazinini çekirdek çitleyerek oradan takip ediyoruz.

Haberin Devamı

Bu yazın gizemi: UFO magazini


NE DİYOR O RAPOR?

Son durum şu:
Donanma pilotlarının gördüğü nesnelerin uzaylı aracı olduğuna dair bir kanıt yok. Bu aybaşında Kongre temsilcilerine sunulan ve bir kısmı medyaya sızan rapora göre gözlemlenen araçların gizli ABD askeri teknolojisi olmadığı da söylendi.
Yani rapor ne “Uzaylı değildir” diyor ne de “Uzaylıya aittir...”
Bir de Eski Başkan Barack Obama, geçen ay James Corden’in programında Reggie’nin şakayla karışık sorduğu UFO’larla ilgili sorusuna yanıt olarak “Ciddiyim, tam olarak ne olduklarını bilmediğimiz nesnelerin görüntüleri ve kayıtları var. Nasıl hareket ettiklerini, yörüngelerini açıklayamıyoruz” deyince konuya ilginin katsayısı daha da arttı.

THE X-FILES’IN YARATICISINA KULAK VERİN

İkonik “The X-Files” dizisini bilmeyeniniz yoktur.
İşte o dizisinin yaratıcısı ve yönetmeni Chris Carter da önceki gün New York Times’a bir makale yazdı. Orada şöyle diyor Carter:
“Donanma uçaklarının tanımlanamayan hava olaylarını takip eden videoları onları belki de görmüş olduğumuzu gösteriyor. Kısmen videolara dayanarak, konuyla ilgili çok beklenen bir hükümet araştırmasının Kongre’ye gelmesi bekleniyor. Yanıtlar vaat ediliyor. Ama yanıtlar her zaman vaat edilir.”
Carter’ın şu söylediği de dikkat çekici:
“Önceden söylenen şu ki, Trump yönetimi sırasında hazırlanan rapor, UFO’lar ya da dünya dışı kökenleri hakkında kesin bir şey ortaya koymayacak. Gizli kalan kısımlar da sadece daha fazla komplo teorisini körükleyecek. Bu da zaten X-Files bölgesi.”

Haberin Devamı

Bu yazın gizemi: UFO magazini


SANAYİLEŞEN KOMPLO TEORİLERİ

Carter, “Gerçeğin asla tam olarak bilinemeyebileceği belirsizlik zamanlarında yaşıyoruz” demeyi ihmal etmiyor aynı yazıda. Komplo teorilerinin sanayileştiğini de belirtiyor: “The X-Files’da şu sloganları kışkırtıcı sözler olarak kullanırdık: Gerçek Dışarıda, Kimseye Güvenme, Her Şeyi Reddet...
Ancak 90’lar, nispeten ortak bir gerçekliğe sahip olduğumuz zamandı. Şimdiki sloganlar artık hayatın bir gerçeği.”

“KURTARICI” OLARAK GÖRÜYORUZ

Onca lakırdının sonucu şu aslında:
Bu yaz dünya dertlerinden bunaldığımız anda soluğu UFO magazininde alacağız.
Hâlâ gizemini koruduğu, yanıtsız olduğu ve derinlerde bir yerde uzaylıları “kurtarıcı” gibi gördüğümüz için...

Yazarın Tüm Yazıları