2024’ün en trend destinasyonları

Kimisine gitmek zor, kimisi ise bize çok yakın. İşte bu yılın öne çıkan, yükselen, çok konuşulan gözde destinasyonları...

Haberin Devamı

◊ Oaxaca, Meksika
Peş peşe açılan şık otelleri, global sanatçıların atölye açması, yıl boyunca sayısız lokal festivale ev sahipliği yapıyor oluşu ve geleneksel mutfaklarının yükselişi nedeniyle Oaxaca, şu anda Meksika’nın en çok gidilmek istenen bölgesi.
◊ Tutulma destinasyonları
Bu yıl Ay, Dünya’ya en yakın noktada olacak ve bu da alışılmadık derecede geniş bir alanda tutulmanın izlenmesini sağlayacak. Bu nedenle 8 Nisan’daki tam güneş tutulmasının diğer ismi “Büyük Kuzey Amerika Tutulması” olarak tanımlanmaya başlandı bile. Çünkü Kanada ve ABD’nin 13 eyaletinden tutulmayı izlemek mümkün olacak. Dolayısıyla o tarihte Toronto, Chicago, Detroit, New York, Boston, Houston gibi yerlerde düzenlenecek etkinliklerde bulunmak için şimdiden rezervasyon yapan çoğunlukta.
◊ Paris
Paris, bu yaz 2024 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapacak. Üstelik olimpiyatların açılış töreni alışılmışın aksine bir stadyumda değil, ilk kez açık havada, Seine Nehri boyunca ve Eyfel Kulesi yakınında yapılacak. Haliyle Paris bu yıl en çok konuşulacak şehirlerden biri olacak.
◊ Kiklad Adaları
Yunan Adaları içinde en popüler ada grubu kuşkusuz Mykonos’u da içinde barındıran Kiklad Adaları. Mykonos ve Santorini eskisi kadar trend değil ama Paros, Milos ve Ios gibi öteki Kiklad Adaları bu yıl daha çok trend olacak. Çünkü bu adalara daha fazla havayolu uçmaya başlıyor (Etihad ve British Airways gibi). Ayrıca adalar arası ilk havayolu olan Fly Cycladic gibi girişimlerin de bunda payı büyük.
◊ Okavango Deltası, Botswana
Tipik bir Afrika safarisi deneyimlemek için pek çok yer var ama Okavango Deltası en iyiler arasında. Çünkü burası yoğun nüfuslu destinasyonların kalabalığından uzakta. Dahası, dünyanın en büyük iç deltası. Yaklaşık 15 bin kilometrekarelik bir alan sular altında kalıyor. Botswana hükümetinin bu alanı korumak amacıyla turizme sınırlama getirmesi de bölgeyi özel, korunaklı ve el değmemiş kılıyor.
◊ Yamaguchi, Japonya
Yamaguchi, kusursuz bahçeleri ve beş katlı çarpıcı pagodası Rurikoji Tapınağı’yla yükselen bir destinasyon. Şehrin dolambaçlı yollarında hem eski hem de modern kafeler var.
◊ O’Higgins, Şili
Şili’nin güneyindeki O’Higgins bölgesinde dağlardan denize kadar çok fazla “Instagram köşesi” var: Universidad Buzulu, dünyanın en iyi şaraplarının üretildiği Cachapoal ve 100 kilometreyi aşan bir kıyı şeridi...
◊ Salar de Uyuni, Bolivya
And Dağları’nda yer alan dünyanın en büyük tuz gölü. Salar de Uyuni’ye gitmek kolay değil. Kara yolculuğu, pek de şahane olmayan otellerde geçen geceler ve dahası irtifa nedeniyle hasta olma riski. Ama sonuç, “dünyanın en büyük tuz düzlüğünde yürümenin şahane hissi” diye tanımlanıyor.
◊ Kosta Rika
Neden herkes Kosta Rika’ya gitmek istiyor? Çünkü bu küçük Orta Amerika ülkesi birden fazla şeyi aynı anda vaat ediyor: Yağmur ormanları, volkanik dağlar, plajlar, nehirler, biyolojik çeşitliliğe sahip yaban hayatı, bulut ormanları, jeotermal kaplıcalar, kanyon geçişleri ya da zip line gibi heyecan verici aktiviteler... Daha çok şey saymak mümkün. Ama bu ülkeyi özel kılan çok önemli bir detay var: Tüm gezegendeki biyolojik çeşitliliğin yüzde 5’ine ev sahipliği yapması!
◊ Koh Ker, Kamboçya
Kamboçya’daki Angkor Wat tapınağındaki kalabalıktan rahatsız olan herkes ülkenin kuzeyinde yer alan, hayli uzak Koh Ker tapınağını görmeye gidiyor. Siem Reap’e yakın olan bu arkeolojik bölge UNESCO korumasında ve ormanlarla dolu arazisi nedeniyle şahane manzaralara sahip.
◊ Selanik
Evet, Türk gezginler daha çok Atina’ya gidiyor olabilir ama dibimizdeki Selanik sessiz sedasız atakta. Özellikle 21-29 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek EuroPride dolayısıyla şehir şu anda Barselona’dan bile daha fazla popüler.

Yazarın Tüm Yazıları