Sessiz danışman sessiz müzakereci

Milletvekili seçilmeden önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın en yakın danışmanlarından olan Mücahit Arslan’ın son dönemlerde farklı bir misyon üstlendiği anlatılıyor.

Haberin Devamı

Tanıyanlar bilir, Arslan’ın ilgi alanı hiçbir zaman milletvekilliği ile sınırlı kalmadı. Erdoğan’a uzak kaldığı iddia edildiği dönemlerde bile kritik konularda devreye girip sonuç aldığını bilenler bilir.

Sessiz danışman sessiz müzakereci

Şimdi bu sessiz danışmanın, sessiz müzakereciye dönüştüğü anlatılıyor Ankara kulislerinde. Aslında o kadar da sessiz değil. Arslan bir süreden beri, sosyal medyada yayınladığı videolarla siyasi gelişmelere ilişkin görüşlerini dile getiriyor. Özellikle de dış politika konusunda. Öyle tam bir siyasetçi üslubunda da değil. Daha çok gelişmeleri orta ve uzun vadeli perspektiften okuyan bir uzman, bir danışman gibi yaklaşıyor konulara.

Son videosuyla açıkladığı görüşlerine gelince... ABD Kongresi’nin basılması ve ardındaki gelişmeleri değerlendiren Arslan’ın “Kaybedenlerin hazımsızlığı, göstericilerin Kongre’nin işgale kadar varan taşkınlıkları, demokrasi kültürü açısından utanç vericidir” sözlerini, Erdoğan’ın ABD’nin seçilmiş başkanı Joe Biden’la olan fotoğraflarıyla birlikte servis ettiğini de unutmayalım.

Haberin Devamı

Arslan’ın, “Washington’daki son olaylar popülizmi uç noktalara taşımanın, hukukun sınırlarını zorlamanın toplumsal huzuru nasıl dinamitlediğini açıkça ortaya koymuştur. Bizim temennimiz, hukukun üstünlüğüne, istikrarın korunmasına, özgürlüklere ve temel haklara saygıya dayalı anlayışın ABD dahil dünyanın her yerinde hâkim olmasıdır. Yıkmak, devirmek, halkın iradesini hiçe saymak, demokratik düzeni bozmak hiçbir gerekçeyle mazur görülemez. Bu anlayışla Biden döneminde de geçmişte olduğu gibi, ABD ile ikili ilişkilerimizi daha da güçlendirmenin gayreti içinde olacağız” sözleri son derece dikkat çekici.

ABD’nin yeni yönetimi mesajı almıştır herhalde.

NEVŞEHİR-KAYSERİ GERİLİMİ

SİYASETTEKİ
en tatlı atışmalar, komşu iller arasında yaşananlar. Pandeminin ve gergin siyasi gündemin arasında, fıkra tadında atışmaları daha önce bu köşede duyurduk. Bu seferki çekişmenin konusu yemek veya tatlı değil, koskoca bir dağ.

Sessiz danışman sessiz müzakereci

Haberin Devamı

Tartışmanın sahipleri, AK Partili Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ile CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık. Aslında, Nevşehir Belediye Başkanı Arı’nın sitemi, AK Partili Kayseri Belediye Başkanı ve Kayseri Valisi’ne ama, ses CHP’li milletvekilinden geldi.

Şöyle ki: Arı, geçtiğimiz kasım ayında Kayseri Valisi Şehmus Günaydın’ın başkanlığında Ürgüp’te yapılan toplantıya çağrılmamasına tepki göstererek, “Bir ara ‘Kayseri Kapadokya’nın merkezidir’ falan söylemleri oldu. İstanbul’da bir toplantıda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı’na ‘Kafamı bozmayın, Erciyes’i de elinizden alırım’ dedim. Canımı sıkmasınlar, Nevşehir’in adını da Kapadokya yaptırırım” diyerek, tepkisini dile getirdi.

Haberin Devamı

Durumu fırsat bilen CHP Milletvekili Çetin Arık topa girerek, bölgedeki AK Parti milletvekilleri ve belediye başkanları arasındaki durumu şöyle özetledi:

“Hızlı tren Kayseri’yi teğet geçer, AK Partililer koltuklarından kalkıp buna itiraz etmez. Ankara-Niğde arasına otoyol yapılır, bizimkiler sadaka ister gibi, otoyola bağlantı ister. Böyle olunca da nüfusu ancak Kayseri’nin İldem’i kadar olan yerler çıkar, Kayseri’ye kafa tutar. Bir kez daha altını çiziyorum: Nevşehir Belediye Başkanı haddini aşmış, boyundan büyük laflar etmiştir. Hiç kimsenin gücü, değil Erciyes’i Kayseri’nin elinden almaya, bir tek çakıl taşını bile almaya yetmez.”

Nevşehir-Kayseri hattında gerilim yüksek. Bakalım, ateşi kim söndürecek.

Yazarın Tüm Yazıları