Tutsağa çevirmek de sevdaya dahil mi

Sosyal medya geçtiğimiz günlerde ‘#BuDaŞiddet’ ve ‘#aşkbudeğil’ diye haykırdı. Şekli değişen, tadı kaçan, acı veren, şiddete bahane edilen sevdanın hal-i pürmelali satırlara döküldü.

Haberin Devamı

Sosyal medya hesaplarından takip edebileceğiniz feminizm.tr, şunları söyledi: “Tüm ilişki boyunca boğazında bir el varmış gibi hissetmek. Aşağılamak. Dozunda yapılmayan eleştiri. Küfür. Erkeğin izin gününde dinlenmesi, kadının izin gününde temizlik yapması. Erkeğin dışarıdan gelip annesinin, eşinin, kızının kendisine hizmet etmesini beklemesi. ‘Karı gibi yapma, karı tribi atma, kız gibi konuşma, kız gibi yürüme’ demek. #BuDaŞiddet
@geceeyildizii “Onu giyme, bunu yapma, oraya gitme... Aşk emir kipinden ibaret değil!” derken, ‘#BuDaŞiddet’ ve ‘#aşkbudeğil’ etiketini kullanan diğer twitter kullanıcıları ise şunları söyledi:
@MissHalleyy Adet olduğunu sanki adam öldürmüşsün gibi tüm erkeklerden gizlemek, hemcinslerine bile fısıltıyla anlatmak.
@Arda_bektas1 “Kime kendini beğendiriyorsun ben beğeniyorum yetmez mi?“
@umay_09 Kadınsınız diye işinizde iyi olsanız bile, daha beceriksiz erkeklerin yükselmesi. İşte bu en hazmedemediğim, elimi ayağımı sinirden titreten #budaşiddet

PSİKOLOJİK ŞİDDETİN FARKINDA OLUN

Haberin Devamı

@balthvader “Pardon yanlış anlamışım. Kızma, özür dilerim, bir daha yapmayacağım, ağlama” deyip deyip milyon kere tekrar etmek. Kırmak, üzmek, yıpratmak.” Kendinizi böyle adamlara maruz bırakmayın, psikolojik şiddete uğradığınızın farkında olun.
@kornis_ “Bana çıplak fotoğraf at ama sokağa çıkarken şort giyemezsin. Adını çıkartırım. Fotoğraflarını yayarım.”
@kilinconurr Cinsel kimlikle dalga geçmek.
@arthemss “Ya akıllı bir kız ol ya da seni evlendiririz kurtuluruz.”
@kadininfenni “Sarışın kadınlar aptaldır.”
@spadyna Her alanda sırf erkeksiniz diye kendinizi daha öncelikli görmeniz, “Kız başına, kız halinle, kızların ne işi var ya” laflarınız.
@glsn_eda “Saat kaç oldu. Ben tanıyor muyum o arkadaşlarını. Gidemezsin. Yapamazsın. Erkek işi bu. Biraz kilo ver. Kolların benden kıllı.”
@berduuss “Sen kızsın. Ben senden iyi bilirim. Kadın dediğin yerini bilecek. Abartma, uzatma. Bir daha yapmayacağım. Gözüm dönmüştü.”

BUNUN ADI DUYGUSAL İSTİSMAR

@Minaaadrovic “Şort giyemezsin, mini etek giyemezsin, sen erkekleri bilmezsin, kızım bir kere oldu öfkeyle, bir daha yaparsam elim kırılsın.”
@teerbiyeesizz Yaptığı tüm çirkinlikleri aşk, sevgi ve erkeklik adı altında birleştirip dünyayı dar ediyorsa #terket #aşkbudeğil
@cansudurn Kimsenin senin adına karar vermesine, seni değiştirmesine izin verme. Olduğun gibi kabul etmiyorsa #terket #aşkbudeğil
@NurrozelZel Yapacağın her şeyde aklına “O ne der?” sorusu geliyorsa #terket #aşkbudeğil
@aycanfistikci “Yaa bana çok aşık, ondan böyle davranıyor” diye kendini kandırma arkadaşım. Bunun adı duygusal istismar ve #aşkbudeğil.
Kadınlar her an, tüm bunları ve daha fazlasını vahim bir şekilde tecrübe ediyor. @unlemlicumleler’in de söylediği gibi, “Seven erkek kıskanır diyerek kız arkadaşınızı tutsağa çevirmek de sevdaya dahil mi? Değil.” ‘#BuDaŞiddet’ diyeceğiz. Şiddetin bu türüne farkında olmadan destek verip vermediğimizi sorgulayacak, karşılaştığımız benzer durumları kabul etmeyecek ve bunu yapmakta zorlanan kız kardeşlerimizin elinden tutacağız. Güzel günler için...

Haberin Devamı

Tutsağa çevirmek de sevdaya dahil mi

1960’LARDAN BİR KARE

@CankayaBelediye, Ankara’nın gülen yüzü Kuğulupark’ın siyah beyaz fotoğrafını, “#TBT Kuğulupark 1960’lar...” notuyla paylaştı.

Yazarın Tüm Yazıları