Sosyal medyada AŞTİ duygusallığı

Ankara’da yaşayan, burada okumuş, kentte kısa da olsa zaman geçirmiş hemen herkes oturmuştur o banklarda.

Haberin Devamı

Sosyal medyada AŞTİ duygusallığı

Belki çalışmak için şehirden göçerken, yeni bir hayat için Ankara’ya gelirken, üniversiteye başlarken, mezun olup kentteki son anlarını yaşarken, hiç unutulmayacak bir tatile giderken yahut bir sevdadan kaçarken... Soğuktur. ‘Hadisene’ deyip duran bir tez canlı gibidir. Uzun süre oturamazsınız. Sanki eğimiyle sizi harekete geçmeye iter... AŞTİ’nin demir banklarından söz ediyorum. Geçtiğimiz hafta sosyal medyada bir ‘AŞTİ duygusallığı’ hakimdi. Büyükşehir Belediyesi, AŞTİ’deki bankın ağzından, Tık Sokağı’na yaraşır bir açıklama yaptı. @ankarabbld Twitter hesabından yapılan açıklamada, AŞTİ’nin ve bankların yenileneceği belirtildi. Kentlinin eski dostu demir bankların duygusal paylaşımı özetle şöyleydi:
“Beni hatırladınız mı? Ben buz gibi Ankara ayazında soğuğu içine çekip sizi tir tir titreten ama vazgeçemediğiniz o demir bankım. Kimi zaman uyumak isteyenlere sıcak bir yatak kimi zaman da dinlenmek isteyenlere rahat bir koltuk oldum. Ne kavuşmalar gördüm. Hasretle yol gözleyenler, özlemler, vuslatlar... Ben nerede miyim? Her Ankaralı zaten bilir, AŞTİ’deyim! AŞTİ’nin demirbaşıyım ben. Herkes yolcu, ben hancıyım. Ah o kalabalıklar yok mu? Kimi asker ocağına gider havaya 3 kere atılır 2 kere tutulur; kimi yavrusuna kimi de sevdasına sarılır... Uğurlamalar genelde hüzünlüdür. Geliş sevinçlerinin ise gözünü seveyim. Fakat ben ve arkadaşlarım artık yorulduk, eskidik. Bizim şöyle baştan aşağı güzel bir yenilenmeye ihtiyacımız var.”

EMEĞİN VAR BENDE

Haberin Devamı

Paylaşıma çok sayıda yorum geldi. Kimi “Bir gece sende sabahladım. Hakkını helal et” dedi, kimiyse banklardan birini anı olarak almak istedi. İşte o yorumlar:
@sekterzannettim Sevgili bank merhaba. Ömrüm otobüslerde geçti, emeğin var bende. Yalnız cidden kışın çok soğuk oluyorsun. Değişmene ben de sevindim, hayırlı olsun bank kardeşim.
@sude_karabay Hatırlamaz olaydım diyenleri görebilir miyim?
@ysf__ates Bir gece sende sabahladım hakkını helal et demir bank.
@astronotuzayli Banklardan anı olarak alabilir miyiz?
@Okumusum1 Hangi öğrenci hatırlamaz bu demir bankları. Keşke bu demir bankın ikisini hediye etseniz.
@dreammirrorband Sevgili bank, eşimle ilk kez resmi olarak buluştuğumuz yerdesin... Dolayısıyla bende yerin büyük.

SEN ASLINDA KAYDIRAKTIN

Haberin Devamı

Üzerinde oturması maharet isteyen bankların bu özelliği de yorumlara yansıdı:
@gkoctelli Sevgili bank sen aslında bir kaydıraktın... Asla oturulamadın.
@SemihBilgin Dik oturmanın mümkün olmadığı, mutlaka oturduğunuz yerden aşağı kayacağınız müthiş bir mühendislik örneğidir bu banklar.
@kendihalinde77 Ankara’ya sabah 5 gibi gelip Ankaray’ın açılmasını beklerdik o soğuk banklarda. Yatsan yatılmaz, otursan sürekli kayan bir yanı var. Ama yine de ayakta durmaktan iyidir mantığıyla oturursun istemsizce.
@orhanogluburhan Banklarda kaymadan dik oturmak gerçekten çok zordu, yalnız bu banklar tek parça olması sebebiyle uzanmaya müsaitti, yeni yapılacak olanlar her biri kollu koltuk şeklinde yapılırsa aradaki kollar uzanmayı engeller ve sadece oturulabilir, uzanma olmaz, iyi mi olur bilemiyorum...
Öte yandan, @pisihav “Rica ediyorum başkanım, AŞTİ yerine barınakları yenileyin. Biz insanlar demir banklarda da otobüs saatini bekleriz. Ama sahipsiz hayvanlar o soğuk betonda, çirkin kasvetli ortamda yasamak zorunda mı? Suçları ne” diyerek çağrıda bulundu. @EgitmenDede ise şunları söyledi: “Batı yakasına bir küçük yolcu indirme bindirme noktası lazım acil. İstanbul’dan geliyoruz Batıkent’te inmek varken ille AŞTİ’ye gidip geriye 1 saat yol dönüyoruz Mansur bey oğlum. Bir de gelip alan olmaz ise zulüm oluyor maalesef.”

Sosyal medyada AŞTİ duygusallığı

GİDENE Mİ ZOR KALANA MI

Haberin Devamı

AŞTİ’de çektiği iki kareyi takipçileriyle paylaşan @ankaramesken, paylaşıma, “AŞTİ’ye giderken hissedilen yalnızlık hissi.. Daha ağır başka bir his yok” notunu düşmüş. Yorumlarsa şöyle:
@CihadKutlu Gidene mi daha zor kalana mı bilinmeyen o gizemli yer.
@MuhammedSelim Bir de yön kavramının kendi içinde anlamını yitirdiği mekân: AŞTİ. Hele de ilk defa gelenler için.
@sshewolfd AŞTİ’ye giderken hissettiğim tek şey dehşet.
@angaraligobel_ Hele o peronda, yanındakilere “Neyse otobüsün saati geliyor ben geçeyim” dediğin an. Yazarken bile o duyguyu yaşadım.
@zehrabilgin_ Yalnızlık hissini bilmem ama aşırı ağır bavulları, çantaları, poşetleri bilirim.

Sosyal medyada AŞTİ duygusallığı

TERK EDERKEN DAHA SOĞUK

Haberin Devamı

Farklı şehirlerden AŞTİ özlemiyle dolup taşanlar da vardı. Öyle ki bir Twitter kullanıcısı, AŞTİ’yi ‘Peron 9 3/4’e (Harry Potter’da Hogwarts’a giden trenin kalktığı istasyona açılan büyülü peron) benzetti. İşte o paylaşımlar:
@pdhaticeyasan Uzun yol istiyorum. Yolculuk istiyorum. AŞTİ soğuğu istiyorum.
@serifecingiz1 Ankara istiyorum. Polatlı tabelasını görmek istiyorum. Sonra AŞTİ. Canım AŞTİ.
@aycamert_ Canım sabahın 7sinde AŞTİ’de taksi sırasına girmek çekti. Ankara’nın ayazında o uzun taksi sırasında ODTÜ sweatshirt’lü ve anahtarlıklı insanları görüp evime geldiğimi hissetmek istiyorum artık. AŞTİ benim için peron 9 3/4 gibi oldu hep. Ben Hogwarts’ı çok özledim.
@selensahiin AŞTİ, Ankara’yı terk ederken daha soğuk oluyormuş anladım.
@nocontext06 AŞTİ’de üşüyüp bayat çay içmeyi özler mi bir insan? Özlüyor işte.

Yazarın Tüm Yazıları