Hadi Gel Bizimle #KirletmeTemizle

Kuruculuğunu sevilen sanatçı Haluk Levent’in yaptığı Ahbap Platformu, geçtiğimiz haftalarda tüm Türkiye’de üç ay sürecek bir bahar temizliği başlattı ve herkesi, #KirletmeTemizle etiketini paylaşarak Ahbap’ların temizlik hareketine katılmaya davet etti.

Haberin Devamı

Twitter hesabından “Hep birlikte dünyayı güzelleştirelim” diyen oluşuma, Ahbap’lar kayıtsız kalmadı. Hareket tüm Türkiye’de devam ederken, Ankaralı Ahbap’lar ilk olarak Mavi Göl’de kolları sıvadı. Mavi Göl, çok sayıda gönüllünün güçlerini birleştirmesiyle temizlendi. @Ahbap_Ankara, temizlik hareketinden önce ve sonra çektiği fotoğrafları da Twitter hesabından paylaştı.
@AHBAP_Hacettepe ise Kurtuluş Parkı’ndaydı. Parkı temizleyen, temizlikten önce ve sonra çektikleri kareleri takipçileriyle paylaşan katılımcılar, şunları söyledi:
“Ahbap Hacettepe olarak bizler de #KirletmeTemizle diyerek çıktığımız bu yolda Kurtuluş Parkı’nı temizledik. 7’den 70’e herkesten güzel tepkiler alıp, park sakinlerinin de bize katılmasını sağladık.”

Hadi Gel Bizimle #KirletmeTemizle

KOMŞU BAHÇEDE TEMİZLİK

Haberin Devamı

Yüksek İhtisas Üniversitesi’nde eğitimini sürdüren Ahbap’lardan oluşan @yiu_ahbap da, komşusuna bahar temizliğine gitti. @yiu_ahbap, paylaştığı fotoğraflara şu notu düştü:
“Yurt genelinde olan #KirletmeTemizle etkinliğine bizler de YİU AHBAP olarak katıldık. Okulumuzun çevresinde olan kalp hastası Rüştü Balcıoğlu amcamızın bahçesini ve çevresini temizledik. Kendisinin teşekkürlerini de genel başkanımız @haluk_levent’e ileteceğiz.”
Öte yandan, sokak hayvanlarını da unutmayan ve düzenli olarak onlar için bir araya gelen Ahbap’lar, “Ankara Ahbap olarak beslemelerimize bir yenisini daha ekledik. Sokak ahbaplarımızın mamalarını bırakıp, sevgi dolu bir gün geçirdik. Sevgi paylaştıkça çoğalır” dedi.
Ahbap’lar, yurdun dört bir köşesinde Şirinler gibi, tamamen gönüllülük esasıyla, canla başla çabalıyor. Siz de ‘gönül’le yola koyulursanız, onlarla Ahbap olabilirsiniz...

Hadi Gel Bizimle #KirletmeTemizle

BİNALAR ARTIK EMİN ELLERDE

Kentin eski yapılarını, Cumhuriyetin güzel Ankara’sını ve anılarını Twitter hesabında arşivleyen Ankara Apartmanları, geçtiğimiz günlerde, “Sayfamızda paylaştığımız binalar artık emin ellerde” müjdesini verdi. Ankara Apartmanları’nın, Ankara Dijital Kent Arşivi (ADKA) bünyesinde arşivlenmeye başlandığını belirten oluşum, emeği geçenlere de teşekkür etti.
Atılım Üniversitesi Kadriye Zaim Kütüphanesi’ne bağlı olan ADKA’da, arşivlenen apartmanların adresi, fotoğrafın çekildiği tarih, binanın yapım yılı, proje sahibi gibi bilgilere de yer veriliyor. arsivankara.atilim.edu.tr web sitesinden ulaşabileceğiniz arşivde; kentle ilgili fotoğraflar, makaleler, kartpostallar, gazete kupürleri ve plak koleksiyonlarının da aralarında bulunduğu önemli belgeler yer alıyor.

Hadi Gel Bizimle #KirletmeTemizle

HERKES BİRBİRİNİN ARKADAŞININ ARKADAŞI

Haberin Devamı

Ankara’da uzun yıllardır yaşıyorsanız, her an birilerinin tanıdık çıkması ihtimali var demektir ve bu da durup dururken baltayı taşa vurmanıza sebep olabilir. Sosyal medya mecralarındaki ortak arkadaş listeleriyse, bu durumu iyice gözle görülür hale getirdi. İnsanlar, bilmelerine hiç gerek olmayan şeylerden uzak kalamaz, içleri rahat, mutlu mesut yaşayamaz oldu. Hâl böyleyken, Twitter sakinlerinden @pdpende, “Ankara’da yaşayan insanların arasındaki ortak tanıdık sayısının maksimum üç olmasını içeren yasa teklifim meclise sunulmuştur” tweet’iyle durumu özetledi.
@Sorusorarim, takipçilerinden yüzde 99 emin oldukları ama kanıtlayamadıkları bir şey söylemelerini isterken, @batagadorduncu’nun yanıtı, “Ankara’da bütün öğrenciler birbirinin arkadaşının arkadaşı” oldu. Bu durumdan yaka silken Ankaralıların konuyla ilgili diğer tespitleriyse şunlar:
@diidemkk Ankara ne küçük ya resmen herkesi tanıyorum, resmen herkesle ortak tanıdık var. Bir kere daha soğudum.
@orlon_welles Ankara’da yeni biriyle tanıştıysanız mutlaka ortak tanıdık çıkar.
@pi_sayisimi Ankara köydür. Bir ortamda ya tanıdık çıkar ya da tanıdığın tanıdığı, hiç şaşmaz.
@mikailakilli Ankara‘da öğle vakti Kızılay‘da mutlaka tanıdık birileriyle karşılaşılıyor.
@ayyuceee_ Tanıdık birilerini görmeyi hiç sevmiyorum ama Ankara o kadar küçük ki adımını attığın her yer tanıdık.
@senaaybey2 Herkes bir yerden tanıdık çıkıyor. Allah belanı vermesin Ankara.
@Zelalalal Ankara ile herhangi bir bağlantısı olan 2 kişi tanışınca kafalarının yanında otomatik olarak “28 ortak arkadaş” butonu beliriyor.

Yazarın Tüm Yazıları