Cevapsız üç soru

Sosyal medya sakinleri, bu hafta üç soruya yanıt aradı. Kentin sürprizlerle dolu hava durumu, düşen cemrelerin akıbetini sorgulattı.

Haberin Devamı

Cemrelerin koronavirüs karantinasında olduğu iddia edildi. Güneşe ateş ettikleri efsanesi dilden dile dolaşan hemşehrilerinin yöntemini Ankara ayazı üzerinde denemek isteyen Adanalı bir vatandaş, “Ankara’da soğuğa ateş eden ilk Adanalı olarak tarihe geçeceğim ama ateşli silahlara karşı olduğum için sadece hayal ediyorum” dedi. İkinci olarak, Ankaralının kullandığı ‘la’ ile popüler kültür ‘la’sının bir olup olmayacağı masaya yatırıldı. Popüler kültür ‘la’sı kulağı tırmalarken, ‘Ankara’nın kadim notası la’nın kentli tarafından kullanıldığında cümleye yedirildiği, var mı yok mu anlaşılmadığı tespiti yapıldı. Üçüncü soru ise; Başkent’in, ‘İllere Göre Risk Haritası’nda ‘çok yüksek riskli(kırmızı)’ iller arasında yer alması nedeniyle soruldu: ‘Gri diyenler utanıyor mu?’

Haberin Devamı

DÜŞEN CEMRELERİN AKIBETİ NE OLDU

Kent, sabahtan akşama dört mevsimi yaşatan hava durumuyla kendine sosyal medyada yine geniş yer buldu. @ince_named, ‘D vitamini almak için harika bir yer. OSTİM sanayi’ notunu düşerken, daha D vitaminin vücuttaki emilim süreci tamamlanmadan gelen kar yağışı, kentliyi bir kez daha şaşırttı. İşte Twitter’daki paylaşımlar:
@duayenn06 Ankara takıntılı eski sevgili gibi inatla kıştan çıkmak istemiyor.
@Ankaragibiyizz Ankara’nın hava durumu ruh halimden daha dengesiz resmen kış ile yaz kavga ediyor gibi.
@kilicogluali Ankara’ya düşen cemrelerin akıbetini bilen var mı? Korona karantinasındalar sanırım. Bu ne soğuk bir hava böyle.
@sheyda2 #Ankara aralıksız kar yağıyor. Ben kış uykusuna giriyorum. Yaz gelince uyandırırsınız.
@ankarahakkinda6 Ankara’yı etkisi altına alan kar ve tipi, seni etkisi altına alamayan ben ve tipim.
@maviicadi Ankara’da soğuğa ateş eden ilk Adanalı olarak tarihe geçeceğim ama ateşli silahlara karşı olduğum için sadece hayal ediyorum.
@lmehmetbayraml Ankara’da an itibariyle kış ile bahar karşı karşıya geldi. Galip önümüzdeki günlerde belli olacak...

ANKARALI OLANLA OLMAYANIN ‘LA’SI BİR OLUR MU

Kentlinin yanıt aradığı ikinci soru, “Ankaralı olanla olmayanın ‘la’sı bir olur mu”ydu. @komaturizm “Ankaralı olanla olmayan arasındaki ‘la’ nidası çok net ayrılıyor. Aile tarafımın la’si bambaşka mesela. Cümleye aşırı yedirilmiş, hiç var mı yok mu anlamıyorsun. Popüler kültür la’sı ise bambaşka. 20.50 bunu düşünüyorum” derken, konuyla ilgili diğer tespitler şunlar oldu:
@Aysegl_dmr06 Fransızca’da la bebe bebek demekmiş. Bu da Ankaralı’lara kültürsüz diyenlere gelsin.
@vibrasyonik Lütfen Ankaralı olmayanlar la demesin. Onlar la dediğinde içimden do re mi fa diyorum çünkü. Aynı etkiyi vermiyorsunuz.
@Smeq0 Ne demek Telatabiler’deki La La Ankaralı değil.
@zehraylmztr Ankaralı olamayan birinin ‘la bebe’ demesi nedense sinirimi bozuyor.

Cevapsız üç soru

GRİ DİYENLER UTANIYOR MU

Haberin Devamı

Malum, İllere Göre Risk Haritası’nda çok yüksek riskli iller arasında yer alan Ankara, bir süredir kırmızı. ‘Şehrimiz kırmızı bahtımız kara’ diyen @nocontextank’ın paylaştığı fotoğrafa, @canoguzzhan’ın yanıtı ‘Ankara gridir diyenler utanıyordur sanırım’ oldu. İşte haftanın koronavirüsle ilgili tespitleri:
@Nazmiyeeltiki2 #Ankara Korona en çok da temas bağımlısı halkımızı vurdu. Konuşurken koluma giremeyen esnaf derdini anlatamıyor.
@aysenurgoztasi Biz bütün Ankara korona olmuş olabilir miyiz ya sadece soruyorum.
@hepuyku Bu maske bir tek Ankara’da yaşayanlara yaradı asla sümüğüm donmuyor.
@daphneguzel Zaten laz burnum yüzünden yarım oksijen alıyorum, çift kat maske de takıp baygınlık geçirmeye hazırım. Bekle beni Ankara!
@Ayssr3 Birkaç yıl sonra kullanılmayan bir çanta ya da bir montu karıştırırken elimize bir maske gelse, ‘Allah’ım ne günlerdi, nasıl atlattık çok şükür’ desek. Heyecandan maskeyi bağrımıza bassak güzel olurdu. #Ankara
@aklapakla1 Işıklı maske yapmışlar ışıklı. Işığının rengi değişiyor, şarj ediliyor falan. Ankara için ideal.

Haberin Devamı

ANKARA KARELERİ

Ankara Kareleri’nde bu hafta, çizerlerin gözünden ve kaleminden Başkent var. @nagodanyelart,

Cevapsız üç soru

Başkent’in simgelerinin yer aldığı çalışmasını, “Benim gözümden Ankara” açıklamasıyla paylaşmış. @ankaraahavasi, @tugba_ylmaz_’ın Erzurum Oteli çizimine,

Cevapsız üç soru

“Uzun süre bakınca balık kokusu geliyor” notunu düşmüş. İlgiyle takip ettiğim çizer @kiymetergocen ise;

Cevapsız üç soru

BAŞkaKENT ANKARA II sergisinde yer alan çalışmasını paylaşmış ve “Ankara’nın çok sevdiğim yerlerinden biri olan kale civarını resimledim” demiş.

Yazarın Tüm Yazıları