Ankara’ya gelmiş İstanbullu paniği

İstanbul’da kentlinin taksi mücadelesi sürerken, Ankaralılar, sosyal medyada taksi tecrübelerini paylaştı. Ankara’nın en çok İstanbul’a dönüşünü seven bazı sosyal medya kullanıcıları, başkentteki taksi çağırma butonlarına şaştı kaldı. Başkentte taksi bulamayacağını düşünen ‘İstanbullu paniği’ Twitter’da dile dolandı. İşte paylaşımlar:

Haberin Devamı

@pintekiner Arkadaşlar, Ankara’dan bildiriyorum. Düğmeye basınca 2 dakika içinde taksi geliyor ve tüm bunlar yetmezmiş gibi adamlar hiç ‘öf’lemiyor. Büyü gibi...
@gkeuygun Hadi biraz Ankara güzellemesi yapalım. Ben başlıyorum; taksi var ve Allah sizi inandırsın sizi istediğiniz yere götürüyor.
@oruzmek İlginç. Gerçekten de bu sokaklardaki butonlara basınca taksi geliyor mu? İlk defa Ankara’da gördüm bunu.

Ankara’ya gelmiş İstanbullu paniği

ÇARESİZLİĞİMİ ANLATMADAN GELİYOR

@ecebalekoglu Bu Ankara’daki zille taksi çağırma olayı bana hiç gerçekçi gelmiyor, her an gelmeyebilirmiş gibi. Biz istanbul’da taksiye yalvarıyoruz ya, zile basıp gelmesi fazla çabasız. Daha ağlayarak çaresizliğimi anlatmadan niye geliyor ki...
@pekgizli İstanbul’daki arkadaşları üzmek istemem ama Ankara taksicileri saniyede yolcu aldıkları yetmezmiş gibi evcil hayvanlarınızı veterinere falan taşıyorlar arabadan inip.
@ethemonur Nasıl oluyor da Ankara’da denk geldiğim tüm taksiciler iyi insan çıkıyor anlamadım. Bakalım bu büyü ne zaman bozulacak?
@oykulemk Buradaki taksi muhabbetleri yüzünden geçen Armada’nın karşısındaki taksiye ‘100. Yıl’a götürür müsünüz’ diye sordum. Yol boyu nutuk attı, ‘Öyle şey olur mu, her yere götürürüz, biri bir şey derse hemen bildirin’ falan filan.

Ankara’ya gelmiş İstanbullu paniği

ELİNİZİ KALDIRINCA DURUYORLAR

Haberin Devamı

@iamnotpriest Ankara’da taksi durağını aradım. Kısa mesafeye ağır bir kargom var eve götürmem lazım dedim. Kargo geldiğinde evde yoktum. ‘Hiç sorun yok’ deyip yardımcı oldular. Keşke her yerde böyle olsa.
@BurakTheBuilder Ankara’da çok kolay taksi bulabilirsiniz. Ama bulduktan sonra taksicinin kızının düğünü, oğlanın sünneti ve Kırşehir’deki arazisinin değeri hakkında hiç işinize yaramayacak derin istihbarat toplarsınız.
@barhunugur Arkadaşlar Ankara’dan bildiriyorum. Taksi diye bir şey var binmek isteyince elinizi kaldırıyorsunuz duruyorlar inanılır gibi değil. Takriben ne zaman İstanbul’a gelir diye düşünüyorum.
@HevesBaltasi Ankara’ya gelmiş İstanbullu paniği diye bir şey var. Gece içmeye çıkarken şoförlü araç kiralayanı mı ararsın, “Şimdi düğmeye basacağız taksi gelecek” deyince dalga geçiyorum sananı mı, evden 3 saat erken çıkmaya çalışanı mı... Ankara’da hayat kolay arkadaşlar.

Ankara’ya gelmiş İstanbullu paniği

SEĞMENLER’İN SİNCAPLARI

Haberin Devamı

@analoglugunler, çektiği fotoğrafı, “Seğmenler Parkı’nın sincaplara ev sahipliği yaptığını biliyor muydunuz” notuyla paylaştı.

Ankara’ya gelmiş İstanbullu paniği

KIYAMET SONRASI

Alternatif Ankara hayatının takipçisi @lavarlaa, bu iki kareyi “Post Apocalyptic Ankara (Kıyamet sonrası Ankara)” notuyla paylaştı. Tasarım, sanatçı @cihanengin’e ait.

Ankara’ya gelmiş İstanbullu paniği

Yazarın Tüm Yazıları