Ankara ayazında maskeli balo

Ankara’nın meşhur ayazı yavaş yavaş yüzünü göstermeye başladı ve bu yıl malum sebeplerle kışı maskelerimizle karşılıyoruz.

Haberin Devamı

Ankara ayazında maskeli balo

Şehir yaşamında, pandemiyle birlikte insanlar üçe ayrılır oldu: -Maske takmayanlar. -Maske takıp burnunu açıkta bırakanlar. -Maske takmayanlara ve burnunu açıkta bırakanlara bugüne kadar piyasada kalmayı başaran mucizevi bir ürün olan plastik sivrisinek tokatlayıcıyla vurmak isteyenler. Vaziyet böyleyken, Ankaralılar için maskenin bir faydası daha ortaya çıktı; ayaza karşı koruma özelliği. Dilerim bu fayda, maskenin doğru kullanımını arttırır. Öte yandan soğuk havada maske takmakta zorlananlar da var. Hem maske hem gözlük takmak zorunda kalan bir kentliyse, bunun Ankara ayazında imkânsız olduğunu söylüyor. İşte soğukla ve koronavirüsle mücadele eden Ankaralıların tespitleri:

Ankara ayazında maskeli balo

ÇOK İYİ İKİLİ OLDULAR

Haberin Devamı

@dmrlenda Maske korunmak için değil ısınmak için, konum Ankara.
@1tutamkivrimcik Ankara o kadar soğudu ki virüs için değil ısınmak için maske takıyor millet.
@__EdaK__ Virüs bitse de ben maske takarım hem Ankara ayazına az biraz çare hem de burnumu saklıyor.
@phoenixnonparei Ankara soğuğu ve maske çok iyi ikili oldular.
@stf_slv Ankara ayazında maske, eldiven ve bereden daha işlevli.
@tugba_yldrm06 Günaydın Ankara ayazı. Maske olmasa yüzümüzü felç edeceksin.
@KaplanEsenn Maske bunaltıyor falan ama koronavirüs olmasa da takmayı düşünüyorum. Ankara ayazına karşı durabilen tek şey.

MÜKEMMEL SICAKLIKTA

@kimbuyutubir Maske bu virüs sayesinde bizi Ankara ayazından da koruyor. Mükemmel olay, şu an maskemin içi mükemmel sıcaklıkta.
@ireemcicekk Maske işi iyi oldu ha şu Ankara ayazında fındık burnum üşümüyor artık.
@Htcharmless Bu Ankara’nın ayazında da maske takmak ne zor arkadaş maske su gibi oldu.
@ecemmciiik Soğukta yürürken nefes alıp verdikçe maske terliyor ve bu da mikrop üretiyor, maskeyi düzenli olarak değiştirmek gerekli. Ahh Ankara, kışına aşığım ama maskesiz.
@Merveenurkara Ankara ayazı + Maske + Gözlük = İmkânsız üçlü.

Ankara ayazında maskeli balo

‘ELLER’ HEYKELİNE PANDEMİ YORUMU

Haberin Devamı

Ankara’nın @aylak.gezgin’i, geçtiğimiz günlerde Instagram hesabından, Abdi İpekçi Parkı’nda yer alan ‘Eller’ heykelinin fotoğrafını paylaştı. Heykeltıraş Metin Yurdanur’un ellerinden çıkan eser, neredeyse 40 yıldır kentin göbeğinde arzıendam ediyor. Çocukluğumda bu heykeli ilk kez gördüğüm anı, beni nasıl şaşırttığını ve ne anlattığını merak ettiğimi hatırlıyorum. O zaman, bir sanat eserinin, sanatçının yüklediği tek bir anlamı olduğunu düşünüyordum. Şimdi, heykelin bana anlattıkları ve hissettirdikleriyle ilgili pek çok şey söyleyebilirim. Fakat bir Twitter kullanıcısı, uzun süredir içinde bulunduğumuz pandemi döneminin heykele yüklediği anlamı paylaşmış. Sanatçının affına sığınarak ve ‘Teşbihte hata olmaz’ diyerek @nocontextank’ın heykelle ilgili nüktedan yorumunu aktarmak istiyorum: “Ankara Sıhhiye ‘Kanka az dezenfektan döker misin’ heykeli.”

Yazarın Tüm Yazıları