Al gözüm seyreyle

İyi temennilerle başladığımız 2020, bizi koronavirüs başta olmak üzere irili ufaklı dertlerle sınadı.

Haberin Devamı

‘Evde kal’dığımız bu uzun süreçte ‘Al gözüm seyreyle’ dedik ve hayatı internet deryasında, alargadan izledik. Her zamankinden fazla takip ettiğimiz sosyal medyanın gündemini, bu yıl da sayfalarımıza taşıdık. Maskeli dolmuştan Amsterdam’daki 06 plakalı arabaya, Freddie Mercury’nin mikrofonundan Ankara’nın ‘Dalgacı Mahmut’una, kum fırtınasından çevrim içi sınav aynasına yıl boyu Tık Sokağı’nda yer alan envaiçeşit garipliği sizin için derledim. 2020’nin ilk gününde sayfalarımızda yer alan temennim pek işe yaramadı. Bir kez daha herkese neşeli, zahmetsiz, güzel bir yıl dilerim.

Al gözüm seyreyle

YORGUN VE GURURLU

Yılın ilk ayına, Ankara’da yaşanan ve kentliyi korkutan depremlerin ardından Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem damga vurdu. 5 yaşındaki Azize Çelik’i enkazdan çıkaran Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amiri Ömer İpek, Twitter hesabından, “Şükürler olsun halimize yorgunuz ama gururluyuz” dedi. Sosyal medyada ise yürekleri ısıtan bir dayanışma vardı.

Al gözüm seyreyle

YOK OLAN KÜLTÜREL MİRASIMIZ

Haberin Devamı

Yahudi Mahallesi’nde çektiği kareleri Twitter hesabından paylaşan @KaraaslanMzffr, “Yok olan şey sadece bir ev değil kültürel mirasımız” diyerek, bölgeye sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Al gözüm seyreyle

METRODA NEZAKET

Büyükşehir Belediyesi ise ‘Metroda nezaket kuralları’yla ilgili, esprili bir video paylaştı ve “Bu videoda izlediğiniz kişi ve olayların tamamen hayal ürünü olmasını biz de çok isterdik” dedi.

Al gözüm seyreyle

LİMON RENGİNDE KARAR KILDIK

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından sosyal medyada ‘Evde kal’ sesleri yükseldi. Kolonyaya talep artarken, @everyday_ankara, Eyüp Sabri Tuncer’in Ulus’taki dükkânının önünde çektiği fotoğrafı, “Toplumun tüm renkleri, limon renginde karar kıldı” yorumuyla paylaştı.

Al gözüm seyreyle

MASKELİ DOLMUŞ GALAKSİ YOLCUSU

Haberin Devamı

@yekbaskan, koronavirüse dikkat çekmek amacıyla maske takılan dolmuşu fotoğrafladı. @effectifu ise fotoğrafı galaksi yolculuğuna çıkardı.

Al gözüm seyreyle

ÖZLEM DÖVMESİ

Kentli, sokaklarda avare avare dolaşmayı, bir tanıdığına rastlamayı, Cebeci’den Kızılay’a yürümeyi, yokuşları, hatta akşamları mavili, morlu ışıklarını yakan dolmuşları bile özledi. Daha önce yaptığı ve kentin, Anıtkabir, Atakule, Ankara Kalesi gibi simgelerinin yer aldığı dövme çalışmasını takipçileriyle paylaşan dövme sanatçısı İlhan Çakmak, paylaşıma, “Özledik be...” notunu düştü.

Al gözüm seyreyle

MESUDE’NİN KOLEKSİYONU

Zihinsel engelli halası Mesude’nin filmlere konu olabilecek hikâyesini takipçileriyle paylaşan @everyday_ankara, “Vesikalık fotoğrafınızı göndererek onun albümüne ve daha da önemlisi biraz olsun neşelenmesine katkıda bulunur musunuz” çağrısında bulundu. Bu çağrının ardından Mesude’nin koleksiyonuna 250’ye yakın fotoğraf ulaştırıldı.

Al gözüm seyreyle

MİSAFİR KUKUMAV

Haberin Devamı

Emin Yoğurtcuoğlu, namıdiğer @birddetectiveTR hasta halde bulduğu ve iyileşene kadar misafir ettiği kukumavı Twitter hesabından takipçileriyle paylaştı.

Al gözüm seyreyle

AMSTERDAM’DAKİ 06

Amsterdam’daki 06 plakalı beyaz Şahin, sosyal medyada ilgi topladı. Kısa sürede, Amsterdam’da bir TofAşk Kulübü olduğu, kentte ikisi Türk plakalı, biri Hollanda’da trafik tescili yapılmış üç Şahin bulunduğu ortaya çıktı.

Al gözüm seyreyle

BOZKIR DA GÜZELDİR

Doğa fotoğrafçısı @alpertuydes, Twitter hesabından yaptığı paylaşıma, “Ankara Nallıhan’daki Aladağ. Bakmayın öyle boş gibi durduğuna, dünyanın en nadir bozkır bitkilerine ev sahipliği yapıyor. Bozkır sandığımızdan çok daha güzeldir” notunu düştü.

Al gözüm seyreyle

MERCURY’NİN MİKROFONU

Haberin Devamı

İllüstrasyon çalışmalarıyla dikkat çeken Robin Yayla’nın elinin değdiği Atakule ise Freddie Mercury’nin mikrofonuna dönüştü.

Al gözüm seyreyle

ANKARA’NIN DALGACI MAHMUT’U

Orhan Veli’nin işi gücü her sabah gökyüzünü boyamak olan ‘Dalgacı Mahmut’unu bilirsiniz. Ankara’nın ‘Dalgacı Mahmut’u da, duvar resimleriyle şehrin beklenmedik köşelerinde karşımıza çıkan ⁣@karagozuktukaptan.

BİR GÜN AÇACAĞIM

Twitter hesabından Kavaklıdere Sineması’nın fotoğrafını paylaşan film yapımcısı Enver Arcak, paylaşıma “Bir gün açacağım seni” notunu düştü. Kentli, bu temenniyi sevinçle karşıladı.

Al gözüm seyreyle

BUNU DA MI GÖRECEKTİK

Kentte eylül ayına kum fırtınası damga vurdu. Yaşananların sosyal medyaya yansımasıysa her zamanki gibiydi. Kimi 2020’yi günah keçisi ilan etti, kimi bilim kurgu filmi benzetmesi yaptı, kimiyse ‘Bunu da mı görecektik’ dedi.

Al gözüm seyreyle

İDİL’İN KALEMİNDEN

Haberin Devamı

Çizerler, her daim gri olmakla itham edilen Ankara’nın binbir rengini kağıda döktü. Adından en çok söz ettirense İdil Keysan, namıdiğer @aahsocute oldu. @satrayn1’in Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın fotoğraflarından hazırladığı kolajı resimleyen @aahsocute’un çalışması bol bol beğenildi, paylaşıldı.

Al gözüm seyreyle

KALBİMİZ EGE’DE KALDI

İzmir’de yaşanan deprem hepimizi çok üzdü, korkuttu. Kalbi Ege’de kalan kentli, sosyal medyada İzmir’e destek mesajları verdi.

ANKARA AYAZINDA MASKELİ BALO

Öte yandan, Ankara’nın meşhur ayazının yüzünü göstermesiyle, maske takmanın yeni bir faydası ortaya çıktı: Soğuk havaya karşı koruma özelliği. Ankara ayazı, maske ve gözlüğün ise imkânsız üçlü olduğu iddia edildi.

AYNAYA BAK VE YEMİN ET

Bilkent Üniversitesi’nin çevrim içi yapılacak final sınavlarında kopya çekilmesini önlemek amacıyla 11 bin öğrencisinin evine ayna göndermesi enine boyuna tartışıldı. Duyduklarına inanamayan pek çok sosyal medya kullanıcısı bu bilginin doğruluğunu sorgularken, üniversite bu kez de öğrencilerin sınavda kopya çekmediklerine emin olmak için el yazısıyla bir ‘onur yemini’ kaleme alıp göndermelerini istedi.

Yazarın Tüm Yazıları