UEP: Utanmaz Erkekler Partisi

Öldürülen kadın, öldüren erkek.

Haberin Devamı

Tacize uğrayan kadın, taciz eden erkek.

Tecavüze uğrayan kadın, tecavüz eden erkek.

Hakarete uğrayan kadın, hakaret eden erkek.

İşkence edilen kadın, işkence eden erkek.

Dövülen kadın, döven erkek.

Samsun’da bu alçaklardan birisi önceki gün sokak ortasında, 5 yaşındaki çocuğunun gözü önünde boşandığı eşini öldüresiye darp etti.

O alçak tutuklandı ama zihniyeti serbest, aramızda elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor. Zaten kısa süre sonra kendisi de tahliye edilir, o alçağı serbestçe aramızda gezinirken görürüz. Tıpkı çocuğunun önünde eşini tabancayla vuran, bıçaklayan, bıçakla boğazını kesen, kaynar suyla vücudunu yakıp, “Öldürürüm seni, birkaç ay yatar çıkarım nasıl olsa” diyen alçaklar gibi.

O ALÇAK YALNIZ DEĞİL

Yanında çocuğuyla bir kadını köşeye sıkıştırıp dövmeyi erkek olmak zanneden o alçak maalesef tek başına değil; katil, tacizci, tecavüzcü, işkenceci kimliği ile binlercesiyle birlikte kanlı, kirli yolunda yürüyorlar. Sadece eşine değil, tanımadığı bir kadına, kız arkadaşına, nişanlısına, kız kardeşine hatta annesine şiddet uygulayan diğerleri ile birlikte.

Haberin Devamı

Bu alçak saldırgan sürüsü o yolda yalnız yürümüyorlar.

Bir de kadınların ve çocukların çektiği acıları bir kenara bırakıp, mağdurun veya failin kimliğinden yola çıkarak, kadını bir kez daha araçsallaştıranlar var.

Kol kola yürüyen bu iki grup, Türkiye’nin en büyük partisini oluşturuyorlar: adı da ‘Utanmaz Erkekler Partisi’.

Türkiye’deki her partiden, her siyasi düşünce ve dünya görüşünden utanmaz erkeklerin oluşturduğu bir parti bu. A partisinden de üyesi vardır, B partisinden de C partisinden de... O yüzden kalabalıktırlar.

Kendisi siyasi ve dünya görüşüne yakın bir erkek, bir kadını öldürdüğünde, dövdüğünde, taciz veya tecavüz ettiğinde susar, karşı görüşten birisi aynı suçu işlediğinde konuşmaya başlarlar.

Ya da mağdur kadın eğer kendi siyasi düşüncesi ya da dünya görüşündeyse onu sahiplenir, “karşı mahalleden” bir kadın saldırıya uğradığında bir anda duymaz, görmez ve hatta görünmez olurlar.

‘AHLAKSIZ SİYASET’İN ARACI

Haberin Devamı

Bazen de o kirli ahlaksızlığı haklı çıkarmak için çeşitli bahanelerle şiddet uygulayan erkeği değil, şiddete uğrayan kadını suçlarlar.

Böylece failin ya da mağdurun kimliğine, yaşam şekline bakarak aslında dünyanın en ahlaksız “siyasetini” yaparlar. Maalesef sayıları çok az olsa da şiddete uğrayan kadınların hemcinslerinden de destek görürler.

Bu ‘Utanmaz Erkekler Partisi’ öyle bir yapı ki dünya üzerindeki hiçbir siyasi düşünceyle, ideolojiyle bağlı değildir. Bir kısım üyesinin tek ilkesi “kadına ve çocuğa şiddet”, diğerlerinin de tek aktivitesi “fail erkeğin ve mağdur kadının kimliğine bakarak tepki vermek.”

O yüzden her siyasi görüşten utanmaz erkeklerin oluşturduğu en kalabalık partinin adı ‘Utanmaz Erkekler Partisi’dir.

Haberin Devamı

UEP: Utanmaz Erkekler Partisi

UTANMALI

Bir erkeğin, her bir kadına şiddet olayı karşısında ilk yapması gereken şey, utanmak olmalı. İnsanlık adına, ahlak adına, cinsiyeti adına... Ve sözü kadına bırakmalı...

Elbette eşine, çocuklarına, çevresine saygılı ve iyi olan erkeklere sözüm yok. Onları bu alçakların ve utanmazların sınıfına koymuyorum ama aynı cinsten birinin, bir erkeğin bir kadına ve çocuğa karşı işlediği suç karşısında sadece erkek olmaktan dolayı bir utanç hissetmeli.

Dünyadaki her şeye, tüm canlılara, doğaya hatta cansızlara olduğu gibi özel olarak kadına saygının da başlangıcı utanma duygusu olmalı. O duyguyu korumakla, kaybettiysek de bulmakla işe başlayabiliriz.

Haberin Devamı

KADINA KARŞI SUÇUN ORTAĞIYIZ

Televizyonda bir kadın veya çocuğun, bir erkek tarafından şiddete maruz kaldığını izlerken, kızgınlık duygunuza, eşinizin ve kızınızın üzerinden kaçırdığınız bakışlara, başınızı öne eğip bir erkek olarak utanma duygusunu katmadınız mı hiç?

Bir erkek olarak, sanki kadınlara, çocuklara saldıran hemcinsinizin suçuna ortak oluyormuşsunuz hissini yaşamadınız mı?

O öfke ve utanma ile karışık duygu içinde, o alçağı engelleyebileceğinizi düşünerek, televizyon ekranına doğru yürümediniz mi?

Çaresiz kalıp eşinizin, kızınızın yüzüne bakamadan, bir erkek olarak suçluluk duygusu içinde bir köşede oturmadınız mı?

Ben çok yaşadım ve her olayla birlikte tekrar tekrar yaşıyorum.

Haberin Devamı

O katil, tacizci, tecavüzcü, şiddet uygulayan, laf atan alçak erkekler sürüsünün yaptıklarından ve kadınların, çocukların yaşadıklarını bir kenara bırakıp, onların acıları üzerinden “siyaset yapan utanmazları” gördükçe ben utanıyorum.

Yazarın Tüm Yazıları