Öykü Arin ve umut bekleyenler için

BUGÜN önce duyurulara yer vereceğim. Sanatçı Haluk Levent, başta bir tür lösemi tanısı konulan Öykü Arin olmak üzere, ilik nakli bekleyen çocukların durumuna ve kök hücre bağışının önemine dikkat çekmek için 20 Mart’ta İzmir Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda konser verecek. Konsere, kök hücre bağışı yapanlar ücretsiz girebilecek.

Haberin Devamı

 

ZAMANIMIZ DARALIYOR
Konser günü alana kurulacak Kızılay çadırlarında kök hücre bağışı yaparak konsere ücretsiz girmek mümkün. Levent de konserle ilgili kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Öykü Arin için zamanımız daralıyor. Onun için, Baran için, Ufuk ve nice ilik bekleyenler için. Dünyada bir ilki gerçekleştirme kararı aldık. AHBAP sponsorluğunda konser vereceğiz. Sadece kök hücre bağışı yapanlar konsere ücretsiz girebilecek.”

SÖZ SİZİN
Gazeteci arkadaşım Serdar Kızık’ı konuk ediyorum bugün. Söz Kızık’ta:

BİR TEŞEKKÜR

BİRAZ DA SEVİNELİM
“Hayatı, doğayı, ağaçları, çiçekleri, kuşları kısaca tüm canlıları sevenlere, mavi yeşil direniş adına güzel bir haber vereyim. Karaburun Saip Köyü’nde yaşamları tehdit altında asırlık iki çınar için kurtuluş umudu doğdu...
Çabalarım sonuç verdi. Hemen hemen her gün karşılaşıp, selamlaştığım çınarlara, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karaburun Belediyesi’nden yardım eli uzandı.

Haberin Devamı


YILLARA DİRENİYORDU AMA
Kapusca’da çeşmenin dibinde, köyün yaşlılarının en az 5-6 asırlık olduğunu söyledikleri yıllara direnen ulu ağaç, gövdesinden çatlamaya başlamıştı. Çatlak her geçen gün büyürken yerel yönetimlere başvurdum. Karaburun Belediyesi hemen devreye girdi. Ekipler inceledi ve ağacın yıkılmaması İçin destek ayakları konulması önerildi. Yağışlar yüzünden çalışmalara başlanamadı...


BAŞKAN’DAN YARDIM İSTEDİM
Onarım belirli bir uzmanlık gerektirdiğinden konuyu önce Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a ilettim. Ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan’la konuştum. Son olarak Başkan Aziz Kocaoğlu’ndan yardım istedim... Sonuç olarak İBB Park Bahçeler Müdürlüğü’nden uzmanlar geldi. Karaburun Belediyesi yetkilileriyle birlikte ortak bir değerlendirme yapıldı. Öncelikle Karaburun yerel yönetim ekiplerince ağacın ağırlığını azaltmak için ana kollarına destek konulması, dayanaklarla korunması ve belirli ölçülerde budanması kararlaştırıldı. Ardından İBB tarafından gelecek ay esaslı onarıma gidilmesi benimsendi.

Haberin Devamı


KURTARMA PROGRAMI
İBB Uzmanı Engin Düzgün, çınarın önemli olduğunu, kurtarma programına alacaklarını belirterek şunları söyledi: ‘Çok yaşlı ve korunması, yaşatılması, gelecek kuşaklara iletilmesi gerekli. Ağaç büyük bir tehditle yüz yüze değil. Ancak bölgedeki fırtınalardan etkilenebilir, yıkılabilir. Gövdesinin içinden geniş boşluklar oluşmuş ve çürümüş. İzmir ve çevresinde bugüne değin 150’ye yakın ağacı kurtardık. Bu çınar için acil önlemler alınacak, ardından kurtarma programı kapsamında gerekenler yapılacak. Çevre düzenlemesi de sağlanacak. Herkes çevresinde benzer durumda olan ağaçları yerel yönetimler aracılığıyla bize iletsin. Amaç, daha çok ağaç kurtarmak...’

Haberin Devamı


ÇINARLAR İÇİN UMUT
Bu olumlu gelişmelerin ardından ekipleri köyün girişinde eski değirmenin, çeşmenin yanındaki ikinci çınara götürdüm. İBB Uzmanı Engin Düzgün bu asırlık ağacın daha kötü bir durumda olduğunu belirterek aynı program kapsamında müdahale edileceğini söyledi... Çınarlar için umudum arttı… İlgililere teşekkür ederim...”

 
BİR AKTARMA

Çıkmaz sokak değil
ama geçit vermiyor

Öykü Arin ve umut bekleyenler için

BURASI Alsancak 1464 Sokak. Ve de çıkmaz sokak değil. Sokağı bazı araç sahipleri trafiğe kapatmış. Hiç bir yetkili de bunu görüp sokağı işler hale getirmiyor...(Sokakgaste)

BİR KINAMA

Bu saldırılar
kabul edilemez

CHP’nin Bayraklı seçim bürosuna yapılan saldırıyı kınıyorum. Yaralananlara geçmiş olsun. Bu tür olayların bir daha gerçekleşmemesini diliyorum..

Haberin Devamı

BİR ALINTI
Tuğrul Sarıtaş’tan: Görmeden bakan, duymadan dinleyen, hissetmeden dokunan, düşünmeden konuşan insanlardan uzaklaşın... (Leonardo Da Vinci)

Yazarın Tüm Yazıları