İzmir için işbirliği ve uyumla herkes üzerine düşeni yapmalı

KEMERALTI, bir toplantıya ev sahipliği yapmış, bana göre ilginç sözlere tanıklık etmiş. Nasıl mı? Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’nin yeni hizmet binası açılmış geçenlerde. Esat Erçetingöz’ün haberinde yer alan konuşmalardan alıntılara göz atalım:

Haberin Devamı


* Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin: Biz ricada bulunmuştuk Kemeraltı’na ne yapılırsa yapılsın, esnafın haberi olsun diye. Çünkü esnaf istemediği, inanmadığı sürece işler yürümüyor. Bizim ticari, siyasi beklentimiz yok. STK olarak sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Burayı kamu ve yerelle nasıl kurtaracağız? Bize düşen nedir? Öncelikle bize düşen sorumluluğu alma düşüncesindeyiz. Tüm sorunlardan haberdar olup birlikte çözmeye çalışacağız. Kemeraltı’nda birbirimize sahip çıkmayı unuttuk.

BÜYÜMEK VEYA KÜÇÜLMEK
KEMERALTI’NA BAĞLIDIR
* İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Kemeraltı dünyanın en eski, en büyük açık hava alışveriş merkezi. Bu kriterler tek başına dünya markası yaratmaya yeter. Kemeraltı İzmir’in kalbidir, can damarıdır. İzmir büyüyecekse de, küçülecekse de Kemeraltı’na bağlıdır. Kemeraltı’nı güçlendirirsek, İzmir de güçlenir. Kemeraltı olağanüstü bir zenginlik ve gelecek kuşaklara aktarılacak bir hazine. Gereken altyapı ile ilgili ne varsa yapmaya hazırız. Anafartalar, Mimar Kemaleddin gibi alanlarda aydınlatma, sokak sağlamlaştırma çalışmalarını başlatacağız. Kemeraltı’nı restoranlarıyla, kafeleriyle cıvıl cıvıl hale getireceğiz. Biz binayı, çimentoyu, asfaltı yaparız; ama o kültürü yaşatacak olan sizsiniz. Size sormadan bir şey yapmayacağız, beraber karar vereceğiz. Eğer esnafın onayı yoksa o iş yanlıştır. El birliği ile bir iş yapıyorsak da onu korumak kollamak sizin işiniz.

Haberin Devamı

YAKALANAN HAVA ESKİ
GÜNLERE DÖNDÜRÜR
* İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger: İzmir’in kalbi Kemeraltı. Burada çok dinamik, canlı ticari hayatı olmuş. Son yıllarda belki biraz irtifa kaybetti; ama burada yakaladığımız hava umarım eski günlere, hem İzmir’i, hem de Kemeraltı’nı döndürecek. Merkezi hükümet ve valilik olarak imkanlar çerçevesinde Kemeraltı’nın tarihi dokusunu ortaya çıkartmak için ciddi işler yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. İzmir, şu anda hak ettiği konumda değil. İzmir’i Türkiye’deki bir şehirle karşılaştıramam. Milano, Barcelona gibi şehirlerle karşılaştırabiliriz. Onların ağırladığı turist sayısı 50 milyon, biz İzmir’de ancak 1 milyon turist ağırladık. Daha kat edecek çok yolumuz var. Bütün şehri masanın üstüne yatırıp sektörlerin uyum içinde çalışacağı şekilde kurgulamamız lazım. Bir tek kurumla olmaz. İşbirliği içinde herkes kendisine düşeni yapmalı. Kavga etmeye vaktimiz yok, yapacağımız çok iş var. Bu binanın açılışının da bunun başlangıcı olmasını diliyorum.
Fazla da söze gerek yok... Kentin kalbi Kemeraltı’nda söylenenler, verilen sözler, İzmir için el ele vermek gerektiğini, yetkili ağızlardan duymak çok önemli. Herkese kolay gelsin!
---------------


BİR KAMPANYA
Bayram tatiline gidecek
üniversiteliye bilet

YAZILDI, çizildi ama yinelemek istedim. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda sosyal yardım alan ailelerinin yanına gitmek isteyip otobüs bileti almakta zorlanan üniversitelilere yardım eli uzattı. Başkan Tunç Soyer, 3 bin 403 öğrenciye. 350’şer lira dönüş bileti desteği verileceğini duyurdu, daha çok gence ulaşmak için dayanışmaya çağırdı. Dileyenler, bizizmir.com sitesi üzerinden kampanyaya destek olabiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları