Herkesin kafasındaki tek gündem: Deprem

6 Şubat Kahramanmaraş felaketi sonrasında İzmir iş dünyası yaraların sarılması, alınacak önlemlerle yapı sağlamlığı ve denetimi, “Artık tek gündem deprem” konusunda fikir birliğinde. İş insanlarımızın sözlerinden alıntılar anımsayalım…

Haberin Devamı

 

İMAR AFFIYLA BARIŞ OLMAZ
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye’nin 30 yılda bir büyük depremlerle sarsıldığını vurgulayıp, şöyle demiş; “Bizdeki can kayıpları on binleri aşarken dünyadaki can kayıpları çok az. İnşaat sektöründe yanlışlar yapılıyor ve biz yanlış yapmaya devam ettikçe kayıplar artacak. Devletin milletiyle barışması imar affı ile olmaz, sağlam yapılarla olur. Ülkemizde inşaat sektörünün algısının baştan aşağı değişmesi ve ivedilikle yeni bir yol haritası ortaya koyulması gerekiyor. Türkiye’nin başlıca hedeflerinden biri bu olmalı.”

ASLINDA UTANMAMIZ GEREKİR
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar: “Aslında ülke olarak utanmamız gereken bir süreçteyiz. 2000 yılından sonra yapılan yapıların yıkılmayacağını düşünüyorduk ama yıkıldı. İzmir’e deprem bölgesinden gelen kişi sayısı 50 bin. Mersin’e 250 bin. Mersin’de şu an deprem yok ama yardıma muhtaç il konumunda. Fakat bizi mutlu eden bir konu İzmir’in Türkiye için örnek olacak çalışmalara imza atması oldu. ‘İyi ki İzmirliyiz’ dedik. Bir Kira Bir Yuva Kampanyası’nda da İzmir İzmirliliğini yaptı. Deprem çalışmalarında da yapacak.”

Haberin Devamı

UNUTMAYALIM UNUTTURMAYALIM
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ise şunları söylüyor; “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmanın ne kadar doğru ve önemli olduğunu bilim adamlarımız söyledi. İzmirli olarak gurur duydum. Prof. Dr. Naci Görür hocamız ‘Türkiye’de İzmir dirençli bir şehir olabilir’ dedi. Bu da beni çok mutlu etti. Her şeyi çabuk unutan bir toplumuz. Değişmez konumuz deprem olsun. Biz unutmayalım ki çevremize de unutturmayalım.”
İş insanlarımıza hak vermemek mümkün değil… Hepimize kolay gelsin.

------------------

BİR ALINTI

HAYDİ CANLAR VAKİT
BİRLİK OLMA VAKTİ

“BİR Kira Bir Yuva” kampanyasına katılan Erol Evgin’den; “Milletçe çok büyük acı yaşıyoruz. Ancak dayanışma ile yaralarımızı saracağımıza inanıyorum. 1999 depreminden sonra Murat Evgin’le yaktığımız bir ağıt vardı, bu geceye yakışacağını düşünüyorum.
Haydi canlar,
Eski yaram üstüne, taze barut koymuşuz.
Tek yumruk, tek yürek, acıyla bir olmuşuz.
Bu acının ardında, nice sancılar kalır.
Kıyamet sancıları, paylaştıkça azalır.
Canlar haydi, vakit birlik olma vakti
Derde derman bulma vakti.
Haydi canlar... Haydi... Haydi...”
-----------

 

Haberin Devamı

BİR DUYURU DEMETİ

EVSİZ KALANA DESTEK
KAMPANYASI DEVAM

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İhtiyaç Haritası’nın, depremde evlerini yitirenlerle, kira desteği vermek ya da boş evini kullanıma açmak isteyenleri buluşturmak için başlattığı, “Bir Kura Bir Yuva” adlı dayanışma kampanyası sürüyor. 444 40 36 numaralı telefondan, birkirabiryuva.org adresinden bilgi alınabilir.

---------

DAYANIŞMAYA KATKI İÇİN
GÖNÜLLÜLER GEREKİYOR

YARDIMLARIN toplanma noktası olan Fuar İzmir’den depremzedelere destek devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Her yerden çok malzeme geliyor. Tasnif edilmesi, hangarlara yerleştirilmesinde gönüllülere ihtiyacımız var. İzmir’e gelen yaklaşık 50 bin depremzedenin hayatını kolaylaştıracak malzeme bunlar. İzmirlileri bu dayanışmanın parçası olmaya davet ediyorum. Gencizmir.com üzerinden gönüllü olabilirsiniz” dedi.

----------

Haberin Devamı

DEPREM KONUKLARINA
ÜCRETSİZ ULAŞIM

ÇANAKKALE Belediyesi’nden: “Afet bölgesinden gelerek misafir ettiğimiz yurttaşlarımız, Misafir Kart ile şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanıyor. Uygulamadan yararlanmak için Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nde oluşturulan merkeze veya Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Serbest Kartlar Birimi’ne kimliğiniz ile başvurabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için 444 17 17.”

Yazarın Tüm Yazıları