Hayat paylaştıkça güzel

BUGÜN bağış, katkı, destek çağrım var... Nereye mi? Her zaman konu etmekten onur duyduğum bir oluşuma... “İzmir’in en etkili, başarılı sivil toplum örgütlerini sayın” denilse, ilk sıralarda mutlaka KİTVAK (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı) yer alır. Herhangi ticari faaliyet ve ek geliri olmadan, yalnızca hayırsever bağışlarıyla ülkeye dört büyük eser kazandırmak, çok ama çok önemli çünkü.

Haberin Devamı

 

KANSER HASTALARIYLA YAKINLARINA
Bilmeyenleri, duymayanları aydınlatayım, haberi olanlara anımsatayım: Kanser hastalarının tedavilerini geliştirme çalışmalarını sürdürürken, onların ve yakınlarının (barınma gibi) temel ihtiyaçlarını da karşılamaya çabalayan İzmir merkezli bir vakıf KİTVAK. 6 Şubat depremleri sonrası da kolları sıvadı. Depremzede ailelerle kanser tedavisi görenlere destek oldu, oluyor.

HASTANE+MERKEZ+KONUKEVLERİ
Çeyrek yüzyılda hayırsever bağışlarının ne denli yerinde ve yararlı kullanıldığını, ortaya çıkan eserler anlatıyor:
* Ege Üniversitesi KİTVAK Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi, Türkiye’nin en önemli kemik iliği nakli ve onkoloji tedavi merkezlerinden oldu.
* Bilge Uysal Hücre İşleme Merkezi’yle, kemik iliği naklinde dünyadaki tüm yenilikler yakından izlenerek yüzde 100 başarı oranı hedeflendi. Üstelik ABD ve Avrupa ile eşit kalitede hizmet sunarak...

Haberin Devamı

GÜCÜ OLMAYANA ‘ASKIDA ODA’
* Ege ve Dokuz Eylül üniversitelerinde kurulan KİTVAK konukevleri ise, kanser hastaları ve yakınlarının en önemli sorunlarından olan barınma ihtiyacını karşılıyor. Konaklama bedellerini en azda tutmaya özen gösteren Vakıf, hiç ödeme gücü olmayan hasta yakınlarına da ücretsiz konaklama olanağı sunuyor. Bu hizmetin finansmanı “Askıda Oda” projesiyle sağlanıyor.

ÇOĞALTALIM UMUDU SEVGİYİ
“Bu güzel işlerde bizim de katkımız olsun” diyorsanız, KİTVAK’a gelin! Bağışlarınızla, maddi olanaklardan yoksun kanser hastaları ve yakınlarına yardım eli uzatın. Kocaman yüreklerinizle kucaklayın onları. Unutmayın; hayat paylaşınca güzeldir. Paylaşarak çoğaltalım sevgiyi, umudu, mutluluğu… Hastalarla yakınları adına şimdiden teşekkürler... Sağ olun, var olun...

BAĞIŞ VE KATKI İÇİN: TC. İzmir Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü
11.11.2021 tarih ve E-41330036-450-47259 sayılı yardım toplama izni ile
Halkbank Konak Şubesi
Hesap adı: Kemik İliği Transplantasyon
Hesap no: 16000103
Iban: TR31 0001 2009 7340 0016 0001 03

------


BİR SERGİ

‘Taşlı Köprüde Yayalar’
bugün K2 Güncel Sanat’ta

Haberin Devamı

TEOS Kültür Sanat Derneği’nin Açık Stüdyo iş birliği, British Council desteğiyle hayata geçirdiği altı aylık projede Salihli, Urla, Bergama, Ayvalık ve Karaburun’daki tarihi köprülerde, Yazı Ece Köz ve Metehan Kayan dans gösterileri sundu. Ünal Ersözlü’nün “Gençliğin Dün Gecesi” başlıklı şiirleri, gösterilerdeki görüntü ve ses kayıtlarıyla bütünleştirilip “Taşlı Köprüde Yayalar” sergisi oluşturuldu.

AÇILIŞTAN ÖNCE GÖSTERİ
Sergi bugün saat 16.00’da Vasıf Çınar Bulvarı’nda Fransız Kültür Merkezi bitişiğinde gerçekleşecek son gösteriden sonra 18.30’da K2 Güncel Sanat Merkezi’nde (Cumhuriyet Bulvarı No: 262, Alsancak) açılacak, 29 Nisan’a kadar Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri, 14.00 ile 19.00 saatleri arasında görülebilecek. Projeyi Açık Stüdyo ekibi Bahar Ersözlü, Şafak Ersözlü ve Sarp Keskiner yönetti.

Yazarın Tüm Yazıları