Haritamız kıpkırmızı peki yüzümüz kızardı mı?

SALGIN illetiyle ilgili haritaya bakıyoruz son günlerde. 100 bindeki olgu sayısına göre renklere ayrıldı memleket. Anımsayalım...

Haberin Devamı

100 binde 10 ve altındaki olgu mavi (düşük risk), 11-35 arası sarı (orta risk), 36-100 arası turuncu (yüksek risk) 100 ve üstü kırmızı (çok yüksek risk). İlk harita fena değildi, maviler iç açıyordu. Sonra olan oldu. Yine denetimli normalleşme dedik, açıldık saçıldık. Beklenen de buydu. Özellikle yeme-içme işyerleri bunu bekliyordu.
58 İL ARTIK ÇOK RİSKLİ
Ve de gelinen nokta. 17 olan kırmızı il sayısı 58’e yükselmiş. Memleket kızarmış yani, çok yüksek riskli olmuş genelde. Elbette kısıtlamalar geldi ardından. Çok yüksek riskli illerde hafta sonu sokağa çıkmak yasaklandı. Ramazan ayında tüm yeme-içme yerleri yalnızca paket hizmeti verecek. Zaten şimdi de hizmet saat 19.00’a kadar. 58 ilde bu hizmet yalnızca haftada beş gün.
NE DERSİNİZ İÇİMİZ RAHAT MI?
Olur olmadık, gerekli gereksiz toplananlar... Kısıtlı, yasak olmasına karşın bir araya gelenler... Kapalı yerlerde toplanmanın, dip dibe olmanın, arada maske takmayı unutmanın riski ne denli artırdığını unutanlar... Bin türlü bahane ileri sürerek alt alta, üst üste buluşanlar... İçimiz rahat mı? Özellikle yeme-içme yerlerinden ekmek yiyenler sizlerin kulağını çok çınlatacak. Sosyal medyadan bir alıntı: “Memlekette mavi olarak göllerle denizler kaldı.” Memleketi kıpkırmızı yapmayı becerdik. Peki yüzümüz kızarıyor mu?
Her şeye karşın üzerimize düşeni yapmalı, en azından üç M’yi (maske, mesafe, musluk) unutmamalı, iyilikler dilemeliyiz...


------------------------


Haberin Devamı

BİR ÖRNEK ÇABA

10 bin metre ter dökerek
38 üniversiteli kıza umut

“EĞİTİMLİ Kızlar Umutlu Yarınlar” diyerek burs için koşan Murat Kaynar’dan söz edeceğim yine. Mart 2013’ten bu yana Runatolia’da öğrencilere burs sağlayabilmek için koşuyor. Bu yıl Antalya’da yine kızların eğitimi için ter döktü. Son olarak, “Hedefine ulaşacağından eminim” diyerek başarı dilemiştim. Ve son haberlerle görüntü geldi ondan:
GELECEĞİMİZ OLAN
GENÇLER İÇİN DEVAM
“Antalya’da 10 bin metreyi, TEV Antalya Koşu Takımı’nda 67 dakikada tamamlarken fotoğrafım. Rekorumu kırarak 212 arkadaşımdan 237 bin 306 lira destek sağlayarak en iyi koşucu oldum. Takım olarak da birinciyiz. Pandemi döneminde eğitime erişimi kısıtlı olan 38 üniversiteli kız öğrencimize umut oldum. TEV olarak toplamda ise 83 kız öğrencimize umut olduk. Bu büyük başarı hepimizin! Tüm gençlerimiz ve Türk Eğitim Vakfı ailesi olarak herkese ne kadar teşekkür etsek az. Biliyoruz ki, Türkiye’nin geleceği olan gençlerimiz için çalışmaya devam edip başarılara imza atacağız!”

Yazarın Tüm Yazıları