Güzelliklerle anılan kente kimse gölge olamaz

ÖNCELİKLE geçmiş olsun! İzmir’e, Göztepe taraftarı Mehmet Çakır’a ve Altay kalecisi Ozan Özenç’e... “İzmir utanmalıymış... Göztepe ve Altay’a hiç yakışmamış... İki kulübe de en ağır ceza verilmeli, hatta küme düşürülmeliymiş” tarzındaki yorumlara asla katılmıyorum, “Hadi oradan” diyorum... Göztepe-Altay maçından söz ediyorum... Sis perdesi çekilerek Göztepe tribününe atılan işaret fişeğiyle yaralanan bir taraftar, bir kendini bilmezin sahaya atlayarak Altay kalecisinin kafasını korner bayrağıyla yarması... Maçın da tatil edilmesi...

Haberin Devamı


SAĞDUYULU AÇIKLAMALAR
İki kulübün ortak açıklamasından özet: “İzmir’in asırlık kulüpleri Göztepe ve Altay’a; dolayısıyla Türk sporuna itibar suikastı yapılmıştır. Her iki kulüp olarak tüm taraftarlarımızı sakin olmaya davet ediyoruz.” Sonradan tüm İzmir kulüplerinin benzer ortak açıklamaları geldi.
Kalecinin kafasını yaranla, işaret fişeğini atan, “Öldürme girişimi” suçlamasıyla tutuklandı. 18 kişi de fişekçiye yardımdan cezaevinde. Bana göre stada işaret, sis fişekleri gibi malzeme sokulması, insanların üzerine fişek atılmasındaki amaç önemlidir. Sahaya atlayanın neden engellenemediği de. Nitekim araştırılıyordur da...
KİMSELER LAF ETMESİN
Kimsenin İzmir’e, Göztepe’ye, Altay’a laf etmeye hakkı yoktur. Bu olayda kulüpler masumdur bence... Sorumlular hak ettikleri cezaları mutlaka almalıdır. İzmir asla böyleleriyle anılmaz, utanmaz da... İzmir, 2. İktisat Kongresi, Akdeniz Bienali, fuarları, belki de EXPO’su, özetle güzellikleriyle anılır, anılacaktır. Bu art niyetliler, kendini bilmezler İzmir’e gölge olamaz, olmamalı... Herkese kolay gelsin!

 
BİR ÖNEMLİ ETKİNLİK

Akdeniz’in kültür-sanat
buluşma noktası olacağız

İZMİR Büyükşehir Belediyesi ile K2 Güncel Sanat Merkezi’nin, “Aynı Suya Bakmak” temasıyla düzenlediği 21 Mart - 7 Mayıs 2023’te gerçekleşecek “İzmir Akdeniz Bienali” tanıtıldı. Başkan Tunç Soyer hedefi özetledi: “Bizler, Akdeniz çocuklarıyız. İzmir, Akdeniz uygarlığının en önemli miras coğrafyalarından biri. Bu mirastan hareketle, genç sanatçıları İzmir’de buluşturuyoruz. İzmir’i dünyanın ve Akdeniz’in kültür-sanat buluşma noktası yapmayı hedefliyoruz. Ortak kültürümüzü yaşatmamızı sağlayacak Bienalimizin Akdeniz’in tüm kentleri ile aramızdaki bağları ve dostluğu daha da güçlendireceğine inancımız tam.”
İZMİR ÇOK DOĞRU YER
Bienalin küratörü Caroline David, İzmir’in tarihi ve çok kültürlü yapısıyla böyle bir Akdeniz etkinliği için çok doğru yer olduğunu vurguladı. K2 Güncel Sanat Merkezi Kurucu Direktörü Ayşegül Kurtel, İzmir’in giderek büyüyen sanat potansiyelinin uluslararası platformda görünmesini önemsediklerini söyledi. Bienal Eş-Direktörü Kadir Efe Oruç, “Kentimizin kültür-sanat hareketliliğine de ışık tutacak olan Bienal ile İzmir, Akdeniz kültür ağının oluşmasında öncü rol oynuyor” dedi.
22 ÜLKEDEN SANATÇI
İlk İzmir Akdeniz Bienali, “Ana Sergi”, “Yaratıcı Alan Çalışmaları” ile “Etkinlikler ve Eğitimler” olmak üzere üç ana ayaktan oluşuyor. “Aynı Suya Bakmak” temasıyla düzenlenen ana sergi 22 Akdeniz ülkesinden 40 civarında sanatçının eserlerini içeriyor. Genç sanatçıların resim, heykel, fotoğraf, enstalasyon, performans, dijital sanat, video ve multimedya disiplinlerindeki 50’yi aşkın eseri sergilenecek. Bienal kapsamında, konferanslar, konserler, sanatçı söyleşileri ve performanslar gerçekleştirilecek, sinema programı sunulacak. Güncel sanat ve sanat etkinliği yönetimi konusunda eğitim programları düzenlenecek.

Yazarın Tüm Yazıları