Gündem kent İzmir’den sürpriz çıkışlı gündem

8 bin 500 yıl geçmişi olan, 9 Eylül’de Türk Ordusu’nun Büyük Atatürk’ün komutuyla kurtarıp ülkeyi bağımsızlığa taşıdığı, cumhuriyete giden yolun ve dünyada barış sayfasının açılmasını sağladığı İzmir, her zaman ülke gündemindedir. Gözler hep üzerindedir... Politikacılar da büyük önem verir gözde kentimize. Nitekim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, İyi Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavvat Dervişoğlu İzmir milletvekilidir. Her partiden kurmayları da barındırır İzmir.

Haberin Devamı


UNUTULAMAZ KUTLAMA
Son dönemde kurtuluşun 100’ncü yıldönümü kutlamalarıyla gündeme geldi. Çeşitli etkinlikler, havada ve karadaki gösteriler Tarkan konseriyle taçlandı, adeta yer yerinden oynadı, tarih yazıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in belleklerde yer eden konuşması da gündem yarattı, hedef alan da oldu, destekleyen de. Bu arada 91. İzmir Enternasyonal Fuarı geldi, geçti. Üstelik dünyanın en büyük uluslararası gastronomi fuarı Terra Madre’ye ev sahipliği yaparak.
LİDERDEN İÇE SESLENME
Ve son olarak Başkan Soyer’e destek amacıyla CHP’nin TBMM Grubu Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nın, onun önceki görev yeri Seferihisar’da yapılmasını kararlaştırıldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, önceden hazırladığı konuşmasındaki, “Şunu da artık bilmek zorundayım... Siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor. Bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini de görüyorum. Ama artık karar verelim. Benimleyseniz benimle olduğunuzu artık hissetmek istiyorum, sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum” sözleriyle farklı gündem yarattı.
SORULAR UZAR GİDER
Kılıçdaroğlu kendi kurmaylarına, milletvekillerine, belediye başkanlarına, il ve ilçe yöneticilerine seslenip güven mi tazelemek istedi? Bu seslenişi neden kapalı bir toplantıda değil de açıkça yaptı? Parti içinde kendisine karşı gelen var da, kulak mı çekmek istedi? 6’lı masadaki diğer liderlere mesaj mı veriyor? Cumhurbaşkanı adaylığı için farklı bir isim otaya atılacak, ya da düşünülüyor da, zemin mi hazırlıyor? Cumhurbaşkanı adaylığını mı ilan etti?
GÖZLER HEP ÜSTÜNDE
Elbette bu soruların yanıtını bilemem... Etkililer, yetkililer değerlendirir, yorumlar, açıklar ben de herkes gibi öğrenirim. Benim konum İzmir... Farklı bir gündem için İzmir’in seçilmesini vurgulamak istedim... Dedim ya, İzmir her zaman göz önünde olmuştur, bundan sonra da olacaktır... (Son olarak Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, ‘Avrupa değerlerini en iyi temsil eden kent’ olarak İzmir’i seçti. 2022 Avrupa Ödülü İzmir’e geldi.)

-----------------------
BİR GÜZEL ÖRNEK

Hurda malzemeden
can dostlara yuva

DİDİM Belediyesi’nin çeşitli etkinliklerde kullanıp hurdaya ayrılan malzeme, Heykel Atölyesi’nde değerlendirilip, kedi ve köpek evlerine dönüştürülmüş. Dünyaca ünlü Apollon Tapınağı’nı çağrıştıran köpek kulübeleriyle vapur tasarımla kedi evleri, kent çeşitli yerlerine koyulmuş.
‘HAYVAN DOSTU KENT’
Başkan Ahmet Deniz Atabay, Didim’in “Hayvan dostu kent” olduğunu vurgulamış: “Geçmişte pet shoplarda hayvan satışını, etkinliklerde havai fişek kullanılmasını yasaklamıştık. Sokak hayvanlarına mama fabrikası kurma adımını attık. Etkinliklerde hurdaya çıkan birçok malzemeyi geri dönüştürerek sokak hayvanlarımız için değerlendirdik.” Geri dönüşümü sağlayan çalışma çok da güzel olmuş.

BİR ALINTI
Erdal Güçlü’den: “Cesur ol. Risk al. Hiçbir şey deneyimin yerini tutmaz. (Paulo Coelho)”

Yazarın Tüm Yazıları