Çocuklar tezgah açıyor alışveriş yapıyor

HABER ilgimi çekti... Ne yalan söyleyeyim, önce garipsedim... “Daha neler, bu da nereden çıktı, kimin aklına geldi” diye kendi kendime söylendim. Ama resimler cıvıl cıvıldı, sıcak geldi... Haberi bir daha okudum, içimdeki söylenti, “Akıl edenlere alkış. İyi ki yapmışlar, dilerim geleneksel olur, belirli zamanlarda yinelenir” diye değişti... “Sen de anında fikir değiştiriyorsun, saniyede nasıl döndün” demeyin hemen... Haberi özetleyeyim:

Haberin Devamı

 


BU KEZ 90 KATILIMCI
“Karşıyaka Belediyesi, Türkiye’de ilk kez ‘Çocuk İkinci El Pazarı’ düzenlemiş... Bostanlı Zühtü Işıl Meydanı’ndaki pazar çocuk eşyalarıyla sınırlı tutulmuş. 90 çocuk tezgah açmış, kullanmadıkları oyuncaklarını, kitaplarını, okul ve spor malzemesi satışa sunmuş. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ela Hızlı, pazarın amacını ve önemini anlatmış:
İSRAFI ÖNLEMEK GEREK
Çocuklarımız hızla büyür, giysileri, oyuncakları değişir, ihtiyaçları her sene farklılık gösterir. Onların büyüme hızının gerisinde kalan, kullanılabilir durumdaki bu eşyaları atmak; hem ekonomik, hem de çevresel olarak israftır. Tüketerek değil, üreterek ve paylaşarak geleceğin inşa edilebileceği düşüncesiyle, çocuklarımızın da gezegenimizi koruma ve kaynaklarımızı tasarruflu kullanma konusunda sorumluluk almalarını hedefliyoruz.
YAŞAYARAK ÖĞRENMEK
Etkinliğimiz, çocuklarımızın kullanılmış bir eşyanın çöp olmadığını anlamaları ve ihtiyaçlarının geri dönüşümle de karşılanabileceğini yaşayarak görmeleri açısından önemli. Büyüyen çocuğun öğrenmesi gereken neredeyse her şey; oyunla ve etkinliklerle desteklenmelidir. Yaparak ve yaşayarak öğrenme, ömür boyu kullanılacak bilgilerin temelini oluşturur. Türkiye’de ilk defa çocukların satıcı olduğu ve çocuklar için düzenlenen ikinci el pazarının ülkemizin dört bir yanına yayılacağına inanıyoruz.”
YARARLAR SAĞLAR
Bu pazar sürekli kurulur ve de yaygınlaşırsa, gerçekten de çocuklara yararı olur. Çocuklar eşyalarını, oyuncaklarını, “İleride pazarda satarım” düşüncesiyle daha dikkatli kullanır. Giderek israf etmeme, boşuna harcamamayı öğrenir. Kullanılmayan eşya, malzeme, oyuncak pazar aracılığıyla ihtiyacı olan çocuklara ulaştırılabilir. Sonuç olarak “Çocuk İkinci El Pazarı” iyi olmuş... Herkese kolay gelsin!

------------------------


Haberin Devamı

BİR YARDIM ÇABASI

Kız öğrencilere
destek derneği

KARŞIYAKA’dan devam edelim... GOLD (Geleceğim Ol Derneği) 150 yardımseverin katıldığı kahvaltı düzenlemiş. Kahvaltının geliri, kız çocuklarına yardım için kullanılacakmış. Başkan Serdar Yavaşoğlu, derneğin 150 üyesi, 180 düzenli bağışçısı olduğunu belirterek çalışmalarını özetlemiş:
BURSUN DIŞINDA KATKI
“Yalnız yaşayan kadınların kız çocuklarını okutmayı önemsiyoruz. Bu yıl 90 öğrenciye burs veriyoruz. Sadece burs değil, ailelerin ekonomik sıkıntısı varsa gıda ve eşya yardımı yapıyoruz. Evlatlarımıza İngilizce, Almanca, satranç, resim, basket, diksiyon, konularında yardımcı oluyoruz. Sosyalleşmeleri için denize, tiyatroya, müzelere, Karşıyaka’nın basket maçlarına götürüyoruz. Bağışçılarımız, üyelerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimizle kocaman bir aile olduk.”

Yazarın Tüm Yazıları