CHP’de İzmir için kimler yola çıkacak

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, uzun süredir beklenen açıklamasını yaptı, “Yine aynı göreve mi aday olacak, CHP Genel Başkanlığı’na mı soyunacak?” sorusuna yanıt arayanlar da rahatladı. İmamoğlu, “İstanbul’la mühürlendiğini” vurguladı, ancak büyükşehir belediye başkanlığına aday olduğunu açıklamadı, “İstanbul için yola çıkıyorum” dedİ. Bu söylemi yadırgayanlar oldu, ancak İmamoğlu haklıydı, çünkü CHP’de adaylık için son sözü genel merkez yönetimi söylüyor.

Haberin Devamı



İLK AKLA GELEN SOYER
Bu önemli açıklamanın ardından CHP’nin İzmir’de ne yapabileceğini düşündüm, “İzmir için kim/kimler yola çıkacak/çıkmayı düşünüyor? Ya da bu yolculuğa kim/ kimler yakıştırılıyor?” sorusu takıldı kafama. Doğal olarak aklıma ilk gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu. Soyer, aynı görevi istediğini saklamıyor. Tam tersine özetle, başlanan işlerin sürdürülmesi, sonuçlanması için işbaşında olmak gereğini vurguluyor. Soyer, izleyeceği yol haritasını yakında açıklayacaktır. Son günlerde gece-gündüz İzmir’in her yanına koşması da bu hamlenin belirtileridir sanırım.
BAŞKALARI YOK MUDUR?
Soyer bu aralar çok da dolu. 92’nci İzmir Enternasyonal Fuarı 1 Eylül’de başlıyor... 30 Ağustos ve 9 Eylül’ün 101’nci yıldönümleri geliyor. Ya 29 Ekim? Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’ncü yıldönümü... Büyükşehir’in örnek kutlaması beklenen bu çok özel günler de Soyer’in, “İzmir için yola çıkmak” takviminde çok önemli etkenler... Peki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yürümek isteyen/istediği iddia edilen/yakıştırılan başkaları yok mu?
KULİSLERİ PAYLAŞMAK
Yalnızca duyumlara, konuşulanlara, yakıştırmalara dayanan bazı iddiaları paylaşacağım. Hani, politikada, “Kulis” diye adlandırdığımız... Ve genelde, belki de, “Adımızın geçmesi için daha çok erken, çelme takanlar olabilir, zamanı gelince belki açıklarız” gibi düşüncelerle karşı çıkılan, yalanlanan, “Nereden çıktı bu şimdi” denilen bilgiler paylaşacağım.
KİMLERİN ADI GEÇERMİŞ
Efendim Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un, Soyer’den önce bile Büyükşehir’i istediği söyleniyor. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin (Tekrar büyük geçmiş olsun), Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün de adları geçermiş... Bir ara İmamoğlu’nun, Selin Sayek Böke’yi İzmir’e yakıştırdığı da iddia edilmiş. Ve çok sürpriz bir yakıştırma; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe... İzmir Büyükşehir Genel Sekreteri’yken İstanbul’a transfer olan Gökçe’nin adı da kulislerdeymiş.
KAZANLAR KAYNIYORDUR
Son günlerin kulisleri böyleymiş... Benim duymadığım, kendilerini iddialı görenler kıs kıs gülüyordur belki de. Tabii İzmir Büyükşehir adayının belirlenmesinde CHP’deki gelişmeler de etken olacaktır. Güç dengesinin nasıl oluşacağı, parti içi iktidara kimlerin geleceği çok önemli. Ayrıca, “Ben bilmem, genel merkez bilir” diyen, ancak her şeye karışan, aday belirlenmesinde etken olmaktan vazgeçmeyen milletvekillerini, genel merkez yöneticilerini de unutmamak gerek. İzmir’in ilçeleri, Ege’nin diğer illerinde de CHP’nin kulis kazanları kaynıyordur mutlaka...
“İzmir için yürüme” yolunda şimdilik tek olan Başkan Tunç Soyer’e başarılar diliyorum. KOLAY GELSİN!

-------------------
BİR DİĞER CEPHE

Haberin Devamı

AK Parti’de sürpriz
adaylar gelebilir

İZMİR’de CHP’den bazı iddiaları dile getirdikten sonra AK Parti’ye de değinmek isterim... Bu cephede sızan çok kulis bilgisi yok gibi. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in adı geçti bir ara. Ancak Özgener’in aktif politikayı düşünmediği anlaşıldı. Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir’de iddialı olduklarını vurguluyor sürekli. AK Parti’den İzmir Büyükşehir ve ilçeler için sürpriz adaylar gelebilir. HERKESİN YOLU AÇIK OLSUN!

Yazarın Tüm Yazıları