Dünyada gerilim yükselebilir

Koç burcunda meydana gelecek Şironyen Güneş tutulmasını Türkiye’den gözlemleyemeyeceğiz ama etkilerini hissedeceğiz. Dünyada çatışmaların, askeri hareketliliklerin artması mümkün. Ayrıca tıbbi konularda yeni adımlar atılabilir, yeni ilaçlar, tedaviler ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı

Bu yılın ilk Güneş tutulması 8 Nisan’da meydana gelecek. Tutulma Koç burcunun 19’uncu derecesinde Şiron ile birlikte olacak ve Türkiye’den gözlemlenemeyecek. Bu tutulmanın en güçlü etkilerini ilk bir aylık süreçte hissedeceğiz fakat azalarak toplam 3 ay devam edecek. Önce bu tutulmanın Dünya için etkilerine bakalım: Tutulma Koç burcunda olacağı için; yangınlar, aktif volkanlar, siyasi liderlerin fütursuzca ve bencilce çıkışları, sansasyonlar, yeni enerji türleri, enerji kaynakları, güneş enerjisi, askerler, savaş, rekabete ve mücadeleye dayalı  ortamların oluşması, sporcular, kahramanlık yapanlar,  itfaiyeciler önplandadır.

Bu tutulma, dünya genelinde yeni projelerin, girişimlerin  başlamasına işaret edebilir. Dünya liderleri ve hükümetler tarafından alınan önemli kararlar ve liderlikle ilgili değişiklikler gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Uluslararası çatışmaların veya askeri gerilimlerin artması mümkün. Diplomasi yerine güç kullanımına yönelik eğilimler artabilir. Toplumsal aktivizm ve protesto hareketlerine şahit olabiliriz. İnsanlar haklarını ve özgürlüklerini savunmak için daha cesur eylemler yapabilirler.

Tutulma zamanında yangınların artması, yanardağların yeniden harekete geçmesi gibi etkiler de olabilir. Yeni enerji kaynakları, güneş enerjisinin kullanımı, enerjiyi verimli ve doğru kullanmakla ilgili uyarılar, enerji krizleri söz konusu olabilir. Kazalar da meydana gelebilir. Özellikle tutulmanın yöneticisi Mars’ın Balık burcunda olması nedeniyle deniz, gemi kazaları yaşanabilir.

İşin içinde Şiron olduğundan bu süreçte sağlık sistemi ve tıbbi uygulamalarda önemli gelişmeler ve yenilikler ortaya çıkabilir. Yeni ilaçlar, tıbbi deneylerin sonuç vermesi, sağlık alanında önemli ilkler, yeni metotlar gündeme gelebilir. Aynı zamanda intihar vakaları, patlamalar, saldırı haberleriyle sık karşılaşabiliriz.

19 derece, Koç burcunun 2’nci dekanıdır. Bu dekanın anlamı yöneticilerin hapsedilmesi, ölmesi, meyve veren ağaçların çürümesi, toprakta yetişen bitkilerin çürümesi demektir.

Dünyada gerilim yükselebilir

 

Haberin Devamı

TÃœRKÄ°YE’DE YENÄ°LÄ°KÇİ ADIMLAR ATILABÄ°LÄ°RÂ

- Tutulmanın gerçekleştiği anın Ankara’ya göre haritasında Akrep burcu yükseliyor. Ülkenin ana gündemi; borçlar, vergiler, bankalar, petrol, yeraltıyla ilgili konular, krizler olabilir. 

- Tutulma 5’inci evde meydana gelecek. Çocuklar, sanatçılar, parklar, piknik yerleri, diplomatlar, eğlence yerleri, sportif faaliyetler, borsa, piyango demektir bu ev. Bir taraftan yenilikçi, belki ilk kez denenebilecek adımlar atılırken diğer yandan işin içinde Şiron olduğundan bu alanlarda yaralayıcı, üzücü konular gündeme gelebilir. 

- Ayrıca Türkiye’nin kendi doğum haritası üzerinden değerlendirdiğimizdeyse yöneticiler, ünlüler, tanıdık isimlerle ilgili hastalık, kaza, yaralanmalar ve akabinde  iyileşme süreçleri ortaya çıkabilir. 

Haberin Devamı

- Ülkede sağlık alanında önemli gelişmeler söz konusu olabilir. Çalışmalar, testler, tıbbi alanda önemli açıklamalar yapılabilir.

Yazarın Tüm Yazıları