Yaşasın müzik!

Müzik açısından iyi bir yaz geçirdik. Festivaller, organizasyonlar, şenlikler arka arkayaydı. Üstelik bitmedi, hâlâ sürüyor. İşte bu haftanın kaçırılmaması gerekenler listesi...

Haberin Devamı

Nilüfer, 70’lerde yaptığı şarkılarından ‘Müzik’te, (sözleri yazan Yeşil Giresunlu’nun üzerinden) “Bir şarkı, bir türkü, ister ninni, yeter ki bir müzik olsun/Bir yanda flütler çalsın, bir yanda gitar, henüz kemanlar coşmadan davullar güm güm vursun” der. Çok haklıdır. Müziksiz hayat nasıl bir şey olurdu, bilmiyoruz ama kupkuru bir şey olacağı kesin gibi görünüyor.
Yaşasın müzik
Harbiye Açıkhava’da büyük isimler
Müzik açısından iyi bir yaz geçirdik. Festivaller, organizasyonlar, şenlikler arka arkayaydı. Üstelik bitmedi, hâlâ sürüyor. Müziğimizin dört büyüklerinden Nilüfer bu akşam Harbiye Açıkhava’da olacak. Son bir-iki yıldır sağlık sorunları nedeniyle çok az sahneye çıkmış sanatçı, ‘Senfonik Divalar’ adı verilmiş bir konser dizisini açacak/başlatacak. Bu konser için çok yetenekli ve başarılı şan hocalarından Aylin Taşar ile hazırlanıyor oluşu da iyiye işaret; tedavinin, ilaçların sesinin (ve vokal biçiminin) üzerinde bıraktığı olumsuz etkiler geçmiş olacak ya da hafifleyecektir. Nilüfer’den senfonik bir konser... Tadına doyulmayacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Aynı mekânda pazartesi günü de (ilki 2007 yılında yapılmış) ‘Rock Müzikaller’in ikinci ayağı var. Dünya çapında ünlenmiş rock müzikallerinden bir derleme (ya da kolaj) olan bu gösterinin ilki çok ses getirmiş, çok da sevilmişti. Birbirinden kıymetli isimleri aynı sahneye getiren bu ikinci ayağın da ilki gibi heyecan verici olacağını söylemek mümkün. Direksiyonda Tuluğ Tırpan var, projenin müzik direktörlüğünü yapıyor. Yönetmen ise Haldun Dormen’in yetiştirdiği isimlerden Onur Turan. Sahneyi rock’la coşturacak isimler ise Aslı Gökyokuş, Ayça Varlıer, Erdem Yener, Evrencan Gündüz, Fatma Turgut, Ferman Akgül, Gripin, Güvenç Dağüstün, Özge Borak, Özge Fışkın, Seran Bilgi, Şehnaz Sam... Zuhal Olcay da konuk sanatçı. Daha ne olsun; rüya gibi...

Kayıkhane sallanacak

Bir başka rüya da Moda Kayıkhane’de görülecek, hem de 10 gece boyunca... Ülkemizin bağımsız ve köklü firmalarından Ada Müzik, ‘Burada Müzik Var’ adlı bu şenlikte, öyle bir kadroyu yan yana getirecek ki...

Haberin Devamı

Akla gelebilecek her türlü iyi, kimselere benzemez sanatçı ve müzisyenin dahil edildiği bu kadro, hepimiz için büyük piyango. Yeni Türkü de var, Nekropsi ve Gündoğarken de. Bülent Ortaçgil de var, Çiğdem Erken ve Senem Demircioğlu-İklim Tamkan ikilisi de. Sürprizi de bol: Birsen Tezer, Aylin Aslım’la paylaşacak sahneyi; Moğollar da Ezhel’le.

Mozaik ise tepeden tırnağa sürpriz; yıllardır aynı sahnede olamamışlardı, ‘Burada Müzik Var’ buna vesile olacak. ‘Rock Müzikaller’de Zuhal Olcay’a doyamayanlar, daha uzun bir konserine de burada denk gelebilirler.

İki el kanda da olsa kaçırılmayacak etkinlik ise Fazıl Say’ın ‘İlk Şarkılar-Güz Şarkıları’ isimli konseri. İki projeyi tek konserde birleştirecek gibi görünen Say, yanına Serenad Bağcan, Güvenç Dağüstün ve Ece Dağıstan’ı alarak, popüler müziğimizi değiştirdiği/dönüştürdüğü şarkılarını sunacak.

Haberin Devamı

Nilüfer/Yeşil Giresunlu tamamıyla haklı; “Yeter ki müzik olsun”. Olsun ve hiç bitmesin, hiç susmasın...

Yazarın Tüm Yazıları